Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 3
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (117)

Moviemaker 

všechny recenze uživatele

aj aj velké zklamání. Asi nebudu sám když řeknu, že pohled na Milionáře z chatrče byl trochu hyperbolický. Nejvíce zklamala režie, kdy jsem držel palce Davidu Fincherovi a jeho Benjamin Button - škoda no, ne všechno dopadne tak jak si přejem. Zklamáni z nominace byl tak Nouzový východ, který si myslím měl dostat vyššího ocenění. Na druhou stranu potěšila Kate a jeji role v Předčítači, která byla naprosto zasloužená, ale to si už uvědomili pánové za zlatými glóbusy. Ale nebýt Hugha tak výsledek je pouze mírně nadprůměrný, takhle velmi dobrý. ()

Bennyman 

všechny recenze uživatele

Dobře provedená show v podání Hugha Jackmana. Jinak s udělením oscaru už to tak dobře nevidím. Určitě mi v nominacích chybělo Gran Torino možná i Dark Knight by se tam vlezl. 100%ně vím, že Slumdog milionaire byl přeceněn. 8 oscarů je nadpříliš. Řekl bych, že Akademie se nechala trošičku unést. A podle mého názoru si Mickey Rourke sošku zasloužil víc než Sean Penn. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Skvelý Wolverine a v podstate celkové prevedenie aktuálneho ročníka odovzdávania zlatých "ksichtov" sa podarilo... ešte stále píšem o celkovom dojme, pretože výsledky tejto spoločensko - vykonštruovanej frašky mi samozrejme nesadli. V mojom "srdci" zostalo po tomto galavečere plno prázdneho miesta a opodstatneného hnevu, premenené nominácie ma rozhodne nenadchli... 6/10 ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Po absolutně famózním rozjezdu se s vynikajícím Hughem začala vytrácet i zábavnost a někde za polovinou zábava bohužel klesla na úroveň nadprůměrné návštěvy u zubaře. Samotná ocenění radši nekomentovat, Boyleovi to přeju za jeho předchozí tvorbu, průměrným pohádkovým Slumdogem mě opravdu neokouzlil a oproti skvělému Buttonovi to bylo sotva poloviční. Kategorii nejlepší píseň je lepší rovnou bojkotovat, když dva nejlepší songy - Wrestler a především Gran Torino - se nedostali ani do nominací. Vítězství Slumdoga rozhodně nepřekvapilo a nepřekvapilo ani to, že mě nikterak nepotěšilo podobně jako Pennův překvapivý triumf na úkor Rourkea. Dál to radši nebudu rozebírat, ale po úžasném Wolvieho vystoupení jsem čekal rozhodně mnohem víc, nakonec je to ale ještě horší ceremoniál než ten loňský. Velká škoda... 60 % ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bollywoodské předávání Oskarů bylo prozatím tím nejlepším ročníkem (především díky uvádějícímu Hugh Jackmanovi), který jsem měl možnost vidět. Velkolepost byla tentokrát "nevelkolepá", což porušilo jen Luhrmannovo taneční částečně muzikálové dílo a úvodní píseň, zazpíváná Hughem. Ženy byly nádherné, především Kate Winslet a s výsledky jsem také víceméně spokojen. Zklamání: Penelope Cruz, Ron Howard, Frank Langella, Milionář z chatrče za střih. Extrémní spokojenost: 2x Oskar pro Temného rytíře, ostrouhání Benjamina Buttona. ()

Zajímavosti (5)

  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)
  • Janusz Kaminski se stal prvním kameramenem, který byl předávajícím. (jezurka42)

Reklama

Reklama