Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 3
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (117)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Myslim, že nejsem sám, když řeknu, že jsem se mimo pár chvil s Jackmanem parádně nudil. Další věc, kterou musím "pošpinit" je práce kameramanů a režie, v tomto směru. Nejen, že málem prošvihli některé vtipné okamžiky na pódiu (viz např. Stiller), ale díky nim jsem si nemohl vychutnat například klip "In memoriam", zda lze takovou věc vychutnat. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Parádna show, veľkolepá, vtipná a nenudiaca a plné hodnotenie jej neudelím len kvôli dementnému strihu, ktorý sa ale vzhľadom na priamy prenos dá odpustiť. Hugh Jackman je ako moderátor maximálne okúzľujúci, hoci po parádnom úvode ostal trochu nevyužitý; Steve Martin je aj napriek svojim súčasným filmom ešte vždy vtipným komikom, trojka Rogen-Franco-Kaminski pobavila asi ešte viac než Martin, Will Smith je stelesnením charizmy, Alicia Keys je rozkošná, Robert De Niro vkusne vtipný a Boylovmu Oscarovi sa nesmierne teším. Jednak kvôli celej jeho tvorbe a jednak za to, že z priemerného Slumdoga urobil stroj na prachy a pozlátené sošky. Bravó, maestro! P.S.: Zlatý klinec večera - Ben Stiller. Ležiac na zemi som lapal po dychu... ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Oproti dvěma předchozím "Oscarům" tu nevzniklo příliš dojemných nebo dechberoucích momentů. Novější koncept vytvářející více prostoru reklamě na oscarové laureáty (obdoba vychvalování oblíbenců jako u MTV Movie Awards) mi přišel trošku zvláštní. Systém pochlebování nominovaným hercům/ečkám mi přišel stupidní, zdlouhavý, nucený a tedy podivný. Jackman byl úžasný, rozhodně nejlepší volba posledních let od Billy Crystala, ale jinak nuda. Vzhledem k tomu, že Nolana nenominovali, tak jsem hodně fandil Danny Boyleovi, přece jen byl Benjamin Button jak na objednávku, no a taky měl dostat Oscara Rourke... To víme všichni. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

První udílení Oskarů co jsem kdy viděl a během roku jsem shlédl další a musím říci že 81. ročník byl nejlepší. Hugh Jackman byl v celém průběhu vinikající, ale na jeho opening number nic nemá, tak nápaditě předvést filmy bylo úžasný + zapojení Anne Hathaway, no prostě bomba ;). Jediný co bylo škoda, že jsem se nedostal do Světozoru, tak jsem to shlédl z živě internetu ale nikdo nesdílel mé sympatie pro toto udílení a tak jsem na to koukal sám, to je jediný co bych vytknul (jelikož i výherci byli dle bého očekávání;) ).... takže jasných 100% ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Takže letos se to povedlo! Obávala jsem se Hugh Jackmana v roli moderátora večera, ale opak je pravdou, byl přímo famózní! Fandila jsem filmu Slumdog Millionaire a proto jsem ze Světozoru odcházela s úsměvem od ucha k uchu. Sama show ze začátku postrádala na dynamičnosti (tedy až na perfektní úvod) a až zhruba od poloviny zazněly první tóny a hudební čísla, která se pak téměř zběsilé střídala. O hvězdu míň za křivdu Mickemu Rourkovi a za to, že zkrátili nominované písně, na O Saya a Jai ho v plném znění a na obrovském plátně jsem se těšila už měsíc dopředu. No a teď už jen doufám, že příští rok (2010) na Oscary půjdu zase a počtvrté do kina a nebudu usínat doma před televizní obrazovkou. ()

Zajímavosti (5)

  • Janusz Kaminski se stal prvním kameramenem, který byl předávajícím. (jezurka42)
  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)

Reklama

Reklama