Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prekvapive dobre, vkusne a o uroven lepsi, nez letosni Golden Globes. Seth McFarlane je sympaticky host, nekolik povedenych hudebnich/tanecnich cisel (az na to priserne Chicago, proc sem ten shit tahaji jeste po 10ti letech?) a na to, jak spatne byly nominace dopadli vitezove pomerne rozumne. Mam velkou radost z enormniho uspechu Life Of Pi v cele s reziserskym oscarem pro Anga Lee. Celkove je v tom citit, ze uz v tehle komercni party ma vetsina zucastnenych bohate zkusenosti, takze se muzou spolu-podilet na lepsim a profesionalnejsim vysledku, nez v nekterych z predchozich rocniku. Stale je to ale totalni saskarna. 6/10 ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Já nevím mě přišel moderátor vtipný, vystoupení skvělá (Shirley Bassey!!, Adele, Charlize Theron, Bídníci - které jsem ještě neviděla, ale zpívali myslím hezky :) ). Výsledky mě taky potěšily, fandila jsem Christophovi i sympatické Jennifer Lawrence. Quentin taky jednoho dostal...Djangooooo! Ke konci už to bylo možná trošku víc natahované, ale docela dobře jsem se bavila. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nejprve hodnotím ceny: Tarantino a Waltz, Lewis, Adele a Rebelka - super! A zbytek už se rozdalo snad po větším lobingu. Ang Lee mě svým filmem neoslovil a Argo je jen patriotická věc. Tolik k těm cenám. Samotný večer se nesl ve znamení bilancování hudby ve filmu. Během večera zněly památné melodie z Indiana Jonese, E.T. , Forresta Gumpa a dalších. Vedle této oslavy se hlavně zaměřilo na muzikály. Proč se vzpomíná na Chicago neustále, tak to netuším? Seth MacFarlane byl skvělý a vtipný. Jeho začátek je možná nejlepší za poslední dobu. Kapitán Kirk byl galaktický! Rozhodně si nemyslím, že by vyčerpal vtipy v začátku. Skvělá píseň Boobs totálně pobavila. Mimo této věci se vzpomnělo na 50 let Jamese Bonda, ale čekal jsem více než pár minut záběrů a dvou filmových skladeb. Ovšem Shirley Bassey zazpívala Goldfingera naživo skvostně a to samé bych řekl o Adele při Skyfall. Pokud se člověk podívá na Oscars a uvidí České lvy, tak si zkazí chuť. Zkuste po lahodném steaku dát prošlou konzervu plnou éček a soji. To by se pozvracel každý! Hodnocení OST: Skyfall, Goldfinger a zbylé písně stály za to. Hudební i komediální vložky skvělé. 9/10 ()

Luboshmir 

všechny recenze uživatele

HAHA :-))) opět vítězí filmy z americké historie a američtí vojáci v zahraničí, jak je již tomu tradicí :) s tím už člověk počítá, takže budiž.. ale co se týče show ? 3 hodiny těžký nudy, kde se opakuje stále stejná sekvence. Někdo vyhraje ocenění, pak poděkuje academii a pak své rodině, že mu byla inspirací. Pak se pustí offtopic video a opakuje se to znova. Jediný plus byl Seth, který ale ani neměl dostatek prostoru, aby laťku držel nahoře. No lituji toho ponocování, české hovnařské estrády jsou na stejné úrovni jako toto. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Relativní spokojenost s výsledky, ale jinak se samotný ceremoniál ničím nevytrhával z klasické šablony. Počáteční verbální a nekorektní humor Setha MacFarlanea šel stranou a byl vystřídán vcelku unylými muzikálovými čísly, které na mě působily dojmem, že tvůrci už opravdu neví, čím oslovit diváky, tak jen nahnávají stopáž neadekvátními hudebními čísly (Chicago, jako opravdu?). Kromě Adele a Bídníků samozřejmě nešlo o nic, co vytrhávalo z letargie podivně nevyvážené show, která na jednu stranu navazovala na nostalgickou a konzervativní tradici minulého ročníku a na druhou se onu "akademickou" rutinu snažila oživit oslovováním mladšího publika vytříbeným slovníkem a drsnějšími narážkami (hlavně Méďa). I když pravda, do křečovitosti předloňského ročníku to mělo stále daleko... ()

Zajímavosti (10)

  • Film Láska (2012) je prvním filmem od snímku Tygr a drak (2000), jenž byl nominován jak v kategorii nejlepší film, tak i nejlepší cizojazyčný film. (jezurka42)
  • Vystoupení zpěvačky a herečky Barbry Streisand na 85. předávání sošek je prvním vystoupením v té době sedmdesátileté Streisandové na Oscarech od roku 1977. Tehdy zpívala evergreen ze snímku Zrodila se hvězda (1976), za kterou dostala Oscara za původní filmovou píseň. [Zdroj: Právo] (hippyman)
  • Poprvé v historii bylo udílení cen zakončeno pěveckým vystoupením. O to se postaral moderátor večera Seth MacFarlane a Kristin Chenoweth. (Patw)

Reklama

Reklama