Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 2

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (621)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Leonetti kameroval Wanovi několik filmů, díky čemuž usoudil, že by si jeden horor mohl střihnout taky. A protože je pán kameraman, Annabelle relativně dobře vypadá. Všechno ostatní je obyčejná dojná kráva, navěšená na úspěch filmu V zajetí démonů - titulní panenka z něj ostatně pochází. Tvůrci tradičně spoléhají na "volume doprava" lekačky, výhružnou hudbu a směšně přepálenou bubákovitost předmětu doličného, aniž by dokázali budovat napětí či jakýkoliv vztah k postavám. Když nevíš coby, vraž něco do záběru i repráků - oblíbený postup řadových hororů. Annabelle v něm exceluje. Parádně neschopný horor. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Shlédnuto v kině. Tak, rozhodně jsem návštěvu kina plánoval nebot podobné, novodobé horory mám moc rád. Zejména Wanové Insidiousy, V zajetí démonů atd. Respektive lekačky a prostředí odehrávájící po domě mě opravdu bere. Už teda vzniklo dost podobných filmů, takže jak se říká: všeho moc škodí. No, zde to ještě šlo, sice kvalita už byla o něco slabší, Wan to přeci jen tentokrát nebyl, navíc jak už jsem psal, potenciál a horory odehrávájící se převážně po domě, to už je něco využitého. Přesto mi tento kousek sedl a určitě se k němu ještě někdy vrátím. Vlastně nám to nepřinese nic extra nového. Máme tu obyčejný příběh o mladém páru, který byl obyčejný, ale tak hezky pojat, že mě oba herci bavili a rozhodně jsem se ani na minutu nenudil. Tempo filmu je dost pozvolné na relativně krátkou stopáž, ale to vůbec nevadí. Úvod nám jasně řekne, že toto o rok předchází děj V zajetí démonů a na úplném konci filmu nám to ještě jednou krátkou scénou připomene, což je taky menším plusem. Začátek je docela pěkný, nějaká ta krev, hned jsem se obával o těhotnou manželku a to pokračuje pak v další scéně, kdy už jsem si myslel, že dojde k nejhoršímu. No, nechci tu spolerovat. Lekačky zde jsou a občas jsem se pěkne leknul, takže to chválím. Nějaká ta napínavost a sklíčenost se zde také najde, resp hororové prvky, ikdyž o dost v menším ražení. Takže Wan to bohužel není. Celkový hororový nádech je slabší, ale velkou chybou to nebylo. Furt se něco dělo, i závěr byl povedený, sice jednoduchý a povedený. Hudba od Bishary byla opět vydařená. A to v klidných scénách. Hlavní dva herci byly oba v pohodě a i ten zbytek. Po skončení kina jsem dlouho zvažoval zdali mám dát 3* nebo 4*. Procentuální balancování bylo u mě tak na 65-70%. Nakonec jsem si vše v hlavě přebral a vzhledem tomu, že mám podobné filmy rád a že je toto i lehce související a zapadající film k V zajetí démonů a že film neměl žádnou výraznou chybu, tak jsem nakonec protekčně zvolil vyšší hodnocení a vůbec se za to nestydím. Ještě se k filmu minimálně jednou vrátím. Nadprůměrná záležitost to rozhodně je. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Kino zklamání roku. Jména a sliby společně se zaštítěním od velkého Wana a mediální masírkou zkrátka navodila očekávání na značně podprůměrného zástupce hororu, který na plátnech kin zbytečně zabírá místům jiným kvalitním snímkům letoška. Pryč je Bisharova plíživá, hrůzná hudba, stejně jako napětí nebo ona stále omílaná atmosféra. Jenže ono když ve "vypjatém" finiši člověk hypnotizuje dveře od východu, neboť už dvacet minut zpátky ví, jak vše skončí - něco je špatně. A to, že ho z toho vytrhne infarktová lekačka, nespraví vážně vůbec nic. Takže Wane, fakt se vykašli na ty tvoje akčňáky, vrať se režisérský křeslo a ke scénáři dokopej Whanella, protože tohle bylo vážně hrozný. Rozjíždět horor (!) 50 minut, na jehož konci divák není navnaděný, co se bude dít dál, ale v hlavě mu zuří souboj únavy a vzteku za promrhaný čas; to je vážně na pováženou. Jo a do kina mě už na horor dříve jak tři dny po premiéře nikdo nedostane. Přiznávám, že tentokrát to nebylo ono, ale i když se najde jeden chichotálek, zkazí zcela zážitek ostatním. Jenže tentokrát po každé lekačce následovala kolektivní salva smíchu provázená vzrušenou debatou, jako byste si museli vy kreténi poreferovat o kolik se vám zvýšil tep nebo kde vyskočila kapka potu. Vztyčený prostředníček teda nepatří Annabelle, u které věřím, že za sychravé noci osamělého diváka dokáže potrápit. Dvě scény jsou fakt vyložená lahůdka a naopak velký palec nahoru. P.S. Proč se film vlastně sakra jmenuje Annabelle, když to o ní absolutně není? Více zde. 50 % ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak to s panenkou Annabelle vlastně začalo. Nyní jí mají manželé Warrenovi schovanou ve svém kumbále podivností, i když je dost chytrá na to, aby si odkráčela tam kam chce. Byl jsem natěšený už několik týdnů před příchodem do předsálí kina. Dvorní kameraman Wana si nyní prohodil místo a jeho dřívější spolupráce s Wanem byla znát. Zpracování podobné, některé lekačky viděné z traileru už sice nevyděsily, ale jinak jich tam bylo požehnaně. Temný beránek naháněl hrůzu, hlavně ve sklepení. Scéna s výtahem a následným schodištěm byla parádní. Nervy pracovaly na plné obrátky a husina také byla. Za to jsem byl rád, že se tu objevila taková silná záporná postava, jako tomu bylo obdobně třeba v Insidious. Abych zase moc nechválil, Insidious i V zajetí démonů mi přineslo o něco větší zážitek, než Annabelle. Možná to bylo i nesprávnou atmosférou v kině, kterou neustále narušovaly řechtající teen kobyly v posledních řadách. Taky tu je slabší konec, sice přijatelný, ale bez významné gradace. Návštěvy kina přesto nelituji, užil jsem si to společně s Niemandem. :-) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No nebylo to nic extra. Popravdě jsem od toho ani moc nečekal. Ne velmi zajímavý spin-off k V zajetí démonů. Ta panenka prostě sama celý film neutáhne. Odehrává se to teda ještě před tím. Vypráví to o mladé rodině, které tahle panenka pěkně zavařuje. Všude je pronásledují démoni. Ti do toho ještě čekají dítě. Nakonec to vyřeší po svém. Nepřišlo mi to ale nějak strašidelné. Ani lekačky nejsou nic moc. Jo a hraje tam Bra'tac z SG. :) Ten konec mi přišel divný... "Chce její duši!" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Je zobrazená budova s názvom Barclay. Rodina Barclayovcov je rodina terorizovaná Chuckym vo filme Chuckyho hra (1988). (Pat.Ko)
  • Existuje viac legiend ako vznikla zlá povesť Raggedy Ann. Oficialna je tá, kde malá dcéra spisovateľa Grullea, Marcella našla starú handrovú bábiku bez tváre na povale svojej babky a otec jej dokončil tvár. Na bábiku si spisovateľ spomenul o pár rokov neskôr a dal si jej výzor patentovať a v tom istom mesiaci, keď mu úrad patent uznal, zomrela jeho dcéra Marcella na infekciu z očkovania. (Raccoon.city)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama