Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 6

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (192)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lehkovážný akční krimi na který jsem díval ze dvou důvodů - Elba a kontroverze zapříčeněná aktuálním děním ve Francii v době (ne)uvedení do tamních kin. Upřímně nijak neurazí, ale ani nestojí moc za pozornost - krom hlavního představitele je film plný zapomenutelných ksichtů a v dění asi neupoutá víc než jedna dobrá honička po střechách Paříže. Čajíček. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|55%| Ale jo, nebylo to špatné. Ani jsem nečekal, že to bude lepší. Koukatelné, průměrné videobéčko, na to 1 shlédnutí. Hlavní herecká dvojice Idris Elba a Richard Madden byli dobře zvolení. Elba tu měl krom střílecích akčních scén i pár menších soubojů. Akce tu byla rozložena po celém filmu. Mohla být drsnější a efektnější, ale nevadí. Hlavní je, že byla natočena docela přehledně a nenudila. Příběh tu byl zajímavý, měl pár dobrých nápadů. Jen v poslední třetině mě jak děj, tak i celek filmu už moc nebavil. Nějaké to napětí, nepředvídatelnost atd – to už tu nebylo, takže mi bylo ukradené, jak to dopadne. Mohlo se z toho vyždímat více. Přesto je to celkově lepší jak současné Seagalovky a i jiné slabé současné béčka. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“NEJSOU TO TERORISTI, JSOU TO ZLODĚJI!“… /// Michael by z fleku mohl patřit k Podfukářům. A díky svýmu chmatáckýmu umu má bombu. V medvídkovi. Takže za pár okamžiků je podezřelej z terorismu. Naštěstí (pro něj i pro nás) se objevuje drsňáckej Idris Elba, kterej ze sebe nemíní dělat kreténa, takže to béčkově válej a mně tím bavěj. Já tyhle francouzský jednohubky můžu. A že v nich není o náhody nouze? Inu, svět je malej... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Lžu, podvádím a píchám lidi jen proto, abych dostal to co chcu. 2.) Nevadí mi, když je příběh píčovina, hlavně že to vodsejpá. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelnej, největší, nejsilnější a nejchytřejší černoušek ze CIA zachraňuje prdel kapsáři a jedný naivní husičce co se zamilovala do nesprávného. Zkorumpovaní fízlové pochopili sílu internetu a dělají si z demonstrantů křoví, nebot není nic snazšího než manipulovat s veřejným míněním. Takže to zchroustáte podle vaší momentální nálady mezi 2-4. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době velice povedený francouzský akční kousek. Dvojka v hlavní roli je super a hlavně Elba je v akčních scénách parádní, jen tak dál !!!!! Honička na střeše, bitka v autě mě náramně bavily a celé to utíká rychle, přičemž fungují překvapivé zvraty. Občas jsou k vidění nesmysly, které u tohoto typu filmu zamrzí a otravná část zápletky, kdy se to mísí nepokoji uprchlické komunity mají mouchy. Rozhodně nadstandardní žánrovka......7/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Paříži a v Londýně během podzimu 2014. (SONY_)
  • Pieseň "The Road Less Travelled", ktorá znie počas záverečných titulkov, spieva Idris Elba. (Wargoo)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama