Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 1

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (192)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Do puntíku skvělý akčňák. Dále SPOILER. Jen jsem nepochopil, proč je to o tom, že terorismem si francouzská policie kreje svý levárny, když zrovna v této době je tam válcují ručníkáři. Ve filmu se neobjeví ani jeden ručníkář. Úplně jsou od toho dištancovaní a neustále se tlačí na to, jak si to dělaj Francouzi sami, leda to chtěj na ty mírumilovný muslimy hodit. Dost debilní připosranost. Takhle se to jeví až do půlky filmu. Ke konci se to už ale dá pochopit i jinak, jakože opravdu to bylo nezbytné a odpustíte to těm tvůrcům. Jinak fakt peckovní snímek. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Čistokrevnej akčňák, žádná náročnost, supr oddychovka plná akční zábavy a hodně drsnýho Idrise! Z toho chlapa jde respekt až do prdele a je celkem škoda, že nemá těhle béček víc na svým kontě. Jediný co trochu vytknu filmu, i přes to, že už bych asi měl po těch všech X filmech bejt zvyklej, je střih při rvačkách, kterej se opravdu dá plnohodnotně nazvat střih, pač tam je nastříháno tolik, že divák opět neví čí je noha, ruka, hlava, koleno atd.... Nešvar novýho století akčního filmu! Nicméně si to dám určitě někdy ještě jednou, dvakrát, jelikož jsem naprosto spokojenej a taky se potřebuju vlastně dozvědět, čí že to přesně byla noha, ruka, hlava, koleno..... 75% ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

za mě :jeden z nejlepších akčňáků v poslední době.Název je dosti zavádějící i když je tam podobnost ale čistě náhodná..Nejsem příznivec lítaček se spoustou vypáleného střeliva a krve.Napětí tak akorát.Dobré akce které zabírala solidní kamera...ten filtr tam už nemusel být.Sympatičtí herci :je vidět že režiséři musí vědět kam sáhnout ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak přesně smrdí tajná služba?" Tak to vím úplně přesně - hodně. A tady je tedy ta francouzská ještě smradlavější než americká klasika. Nicméně černý, nedbalý a nezodpovědný agent Briar mě naprosto nadchnul a to nepíšu proto, že mě právě drtí koule svou pistolí. Jeho nekompromisní jednání, hláškování, odebírání pistolí i plynových masek bylo prostě zábavné a já jsem si nechal akčně vypláchnout mozek s velkou chutí. To ostatní se Briarovi nemohlo rovnat, ale zkouška z kapsářství se tomu alespoň přiblížila. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poctivá žánrovka. Zároveň zajímavé varování divákům, že není vše navenek v politice jak to vypadá. Že vždycky jde jen o peníze a všechny ideály, fanatici, sektáři a další ujetiny jsou nakonec financované lidmi, jimž jde jenom o peníze a moc. Hrdinou je policajt jehož jazykem je rychlost, pěst a pistole. A to samozřejmě na padouchy vždycky nejlíp platí. Pěkně mu to běhá, střílí a i myslí. Takže pohodovka jak má být. 80% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Paříži a v Londýně během podzimu 2014. (SONY_)
  • Pieseň "The Road Less Travelled", ktorá znie počas záverečných titulkov, spieva Idris Elba. (Wargoo)
  • Společnost StudioCanal hned v pátek, den po útocích v Nice, přestala svůj film s ohledem na oběti útoku inzerovat a o víkendu požádala provozovatele kin, aby jej přestali promítat úplně. Data premiéry se přitom posouvala už dříve, kvůli předešlým listopadovým útokům v Paříži. Distributor už hotový snímek pozdržel a do kin šel až v dubnu v Británii. (Gogen)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno