Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 5

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (192)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na francúzsku produkciu sa dá pri týchto menších akčných krimi thrilleroch vždy spoľahnúť. Po všetkých stránkach je to nadpriemerná záležitosť, slušná zápletka, ktorá sa zaujímavo pozerá na udalosti, ktoré sa vo Francúzsku prakticky momentálne aj odohrávajú, výborné tempo, kvalitná technická stránka, či už kamera, ale aj výber lokácií, no moc nesklame ani obsadenie a akcia. Idris Elba očakávane predstavuje charizmatického agenta CIA a Richard Madden s ním vytvoril zaujímavú dvojicu. Len škoda, že nič z toho výrazne nevyniká, aby sa z toho stala tá pravá akčná zábava na viac pozretí. V tomto prípade by som ocenil, keby bol film dlhší, lebo toto sa skutočne skončilo až príliš rýchlo, chcelo by to aj lepších záporákov, aj keď ani títo neboli najhorší, no chýbala mi aj taká tá väčšia nekompromisnosť v jednaní s protivníkmi na oboch stranách. Postavám tu nejde až tak často o život, ako by som si pri takejto zápletke predstavoval a ani akcia nie je moc drsná. Celkovo je kvalitne zvládnutá, páčila sa mi zaujímavá naháňačka po strechách budov, ale ani tých pár sobojov nie je zlých, sú slušne natočené a používajú sa dobré chvaty, ale nie je to nič, čo by tu už nebolo a aj v lepšom prevedení a navyše záporáci sa tu s výnimkou záveru prakticky nezabíjajú, čo mi dosť chýbalo. Takže celkovo mi Bastille day vylepšil náladu a trochu uspokojil chuť po kvalitnej akcii, ale na lepšie hodnotenie by som potreboval vylepšiť aspoň jeden zo spomínaných čiastočných záporov, potom by to bolo to pravé. 65% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam využití virálu k podněcování davových protestů a uloupení kryptoměny, tak jsou to osmdesátky jak vyšitý: jeden drsnej polda, co se neohlíží na předpisy a vystřílí celý zástup padouchů. Dokonce mu nezapomněli přidat k ruce jako pomocníka jednoho hošíka s pošramocenou pověstí, který má hlavně za úkol nahrávat hrdinovi na hlášky a sem tam po něm taky nějakou hodit. ()

Reklama

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Osobne mi dal film viac než som očakával a autori si vybrali celkom aktuálnu tému, je to však stále priemerne akčný thriller, ktorých je v kinematografickej brandži viac než dosť. Film sa mi zdá trochu naivný z toho dôvodu, že počas teroristických útokov vo Francúzsku na futbalovom štadióne a v Bataclane zomrelo viac ako 130 ľudí, zatiaľ čo tu po smrti menej ako 4 má spoločnosť na skok od úplného chaosu a anarchie. No nič, tvorcovia asi nechceli veľmi upozorňovať na islamský štát. ()

Ne__Ty 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to, že si toto béčko rozhodlo ukousnout ambicióznější kus, než je v tomto rybníku zvykem. A platí to do doby, než se ukáže, že tomu tak není, ale vůbec. Směřování příběhu je přesně tak plytké, jak se člověk obával. Naštěstí to není problém, protože kvůli tomu ani podobné filmy nevznikají. A když se obrátím na zábavnost, tak ji musím pochválit. Snímek se vytasí se solidní naháněčkou, zbytek akcí vždy vytasí aspoň něco neokoukaného a postavy jsou správně ostré, drzé i šablonovité. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době velice povedený francouzský akční kousek. Dvojka v hlavní roli je super a hlavně Elba je v akčních scénách parádní, jen tak dál !!!!! Honička na střeše, bitka v autě mě náramně bavily a celé to utíká rychle, přičemž fungují překvapivé zvraty. Občas jsou k vidění nesmysly, které u tohoto typu filmu zamrzí a otravná část zápletky, kdy se to mísí nepokoji uprchlické komunity mají mouchy. Rozhodně nadstandardní žánrovka......7/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Dodávka sa dostáva do kolízie s viacerými autami, čím si poškodí prednú karosériu. V striedavých záberoch medzi haváriami ju má ale v poriadku. (Tomy_TO)
  • Film se natáčel v Paříži a v Londýně během podzimu 2014. (SONY_)
  • Všichni mluví o USB disku jako o harddisku, což je evidentně špatně. (Hal_Moore)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama