Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (168)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám děj přehoupl do pasáže, který nám představí nakažené i riziko dlouhého pobytu mezi nimi. Práce s atmosférou je přímo excelentní. Tu atmosféru hry jsem tam cítil. Charaktery se o sebe třou a herci jsou výborní. Líbí se mi i Eliino odvážnější chování. Vím, že ve hře taková nebyla, ale mít postavu, která by byla natolik pasivní jako její herní verze, určitě by tím kvalita filmové verze utrpěla. Závěrečná změna oproti hře mi přišla lepší, neb nezakomponovala do děje lidský element, ale krásně tu vygradovala riziko nakažených a jejich nebezpečí. Moc se těším, co uvidíme dál. Snad dojde i na nějaké osobnější momenty. Nejen na epické výjevy. 85% ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť, úžasná art direction a triky. A dobrá atmosféra. Ale príbeh sa moc neposunul a veľa sa toho nestalo. Tvorcovia stavajú na hororovom feelingu. Takže pre mňa opäť medzi 3* a 4*. Ale prekvapivý záver to vytiahol na 4*. Stále čakám niečo epickejšie, tak uvidíme kedy (a či) to príjde. A Bella Ramsey mi začína prirastať k srdcu - super to baba hrá. ()

Reklama

HydraCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vzoru pilotu tady máme další výbornou epizodu, která není zas tak akcí nabitou jízdou, ale mě si opět jako fanouška strašně získala. Neskutečně atmosferický a husinu nahánějící první střet s clickery, či skvělé osobní dialogy s postavami a Ellieiny věčné otravné vsuvky. (Bella Ramsey si mě získává čím dál tím víc.) Dost mě překvapila novinka ohledně propojení všech infikovaných skrze cordyceps, líbí se mi jak to rozšiřuje lore. Celkově miluju tenhle svět a cením, jak ho seriál občas dokáže znázornit lépe jak hra. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You got some balls, sister." ___________ Už od úvodní scény s lekcí z mykologie – která celému post-apokalyptickému konceptu dodává realistický pandemický rozměr – je jasný, že ani druhá epizoda určitě nebude stát za houby. Ta totiž geniálně představuje poetiku fikčního světa ocitajícího se v rozkladu – a především pak cordycepsu jakožto jednotného parazitického organismu; o samotném set-designu který je naprosto dechberoucí, anebo první nervydrásající konfrontaci s clickery [kteří vás sice nevidí, ale slyší] radši ani nemluvě. Zkrátka, fenomenální zombie podívaná, která v podstatě vlastně ani není zombie podívanou, jako spíš inovativní prototyp tohoto subžánru. Škoda jen tý krátký stopáže, těch 50 minut je pro tenhle skvost fakt málo.... Bella Ramsey rules! ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice je úvod v Jakartě pro mě trochu zbytečný (nová byla jen zmínka o bobardování), pak už je to ale skvělá jízda a pětihvězdičkový díl. Bella mi sice furt v roli nesedí, nemůžu jí prostě tu postavu uvěřit, ale vztah ona a Joel funguje. Skoro celý díl se odehrává v Bostonu, kde se kličkuje před mykózou postiženými bezmozky, takže napětí je cítit skoro po celou epizodu. A nápad s propojením "smyslů" (dobrý den, Avatare) je skvělý. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)

Reklama

Reklama