Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 43–80 min)

VOD (1)

Epizody(9)

V roce 2003 pustoší planetu parazitická houba, která mění lidi v násilné predátory známé jako tzv. nakažené. O dvacet let později je ostřílený přeživší Joel (Pedro Pascal) najat skupinou rebelujících bojovníků za svobodu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) pryč z represivní karanténní zóny. Z původně rychlé a jednoduché práce, se brzy stane brutální a temná cesta napříč postapokalyptickými Spojenými státy, kde se Joel a Ellie budou muset spolehnout jen jeden na druhého. (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (198)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 75%. Veľa ľudí si nad The Last of Us pohonkáva, no ja som sa aj pár krát nudil. Hru som nehral, takže vôbec nemám šajnu, čo bude nasledovať ďalej a nejaké eastereggy som pochopiteľne vôbec neregistroval. Veľkým plusom je vizuálna stránka, atmosféra a herecké obsadenie. No okrem vydarených dielov (E01, E02, E05, E08, E09), sú tu aj slabé diely, ktoré som skoro prespal nudou (E03, E04, E06, E07). Dúfam len, že to nedopadne ako The Walking Dead, ktorý mal tiež slušný rozbeh a nakoniec upadol do prechádzkovej nudy. Snáď to nebudem trpieť znova, aj keď rovnaké mínusy majú zatiaľ oba seriály - príbeh, ktorý je strašne pomalý a vo veľa dieloch sa vlastne nič nedeje. Tak či tak, bavia ma postavy a som zvedavý, čo bude ďalej. Plusom je tiež krátky počet epizód. S prižmúrenými očami dávam aj tu štvrtú. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První i druhá epizoda jsou z hlediska quality TV a production values absolutní strop, který nastavil laťku a divácké očekávání hodně vysoko [v mhoha ohledech až moc]. A o to víc mě zarazilo, jak kvalitativně nekonzistentní zbytek seriálu vlastně je.... Nutno podotknout, že herní Last of Us je dost narativně přímočaré, přesto velmi výrazně pracuje s rozměrem filmového vyprávění. Laicky řečeno, jde o zombie road-movie, jež je jednou intenzivní emocionální jízdou skrze post-apokalyptické končiny USA, a mapující vývoj vztahu mezi dvěma lidmi [pesimistickým Joelem a čtrnáctiletou Ellie], jež jsou si vzájemně víc podobní, než by se na první pohled mohlo zdát – tudíž ono převedení do seriálové podoby mělo unikátní potenciál využít tyto aspekty a dát jim mnohem komplexnější ráz.... Co se týká toho jak tvůrci operují s příběhem téhle seriálové adaptace, je v mnoha ohledech až příliš zkratkovitý, a obsahuje spoustu hluchých míst a bezvýznamných dialogů o ničem. Největším kamenem úrazu je zde však to, jak tvůrci nakládají s reáliemi onoho fikčního světa – jelikož právě jeho prozkoumávání bylo hlavní devizou hry. S čímž se pojí i naprosto minimální konfrontace s infikovanými – jelikož jde nejen o primární hrozbu, ale i pomyslný přírodní živel onoho fikčního světa, který svým způsobem figuruje i jako katalyzátor napětí, gradace a tím pádem i motivuje hlavní zápletku [a v těchto ohledech umělo prvních 6 řad The Walking Dead s těmito prvky pracovat mnohem poutavěji, inovativněji, a celkově vzato líp]. Ten hororový element – s nímž se pojí i ten neskutečně tísnivý a nepříjemný pocit nebezpečí, který mne neustále doprovázel při průchodu samotné hry – tu akutně chybí. V důsledku toho tak seriálový fikční svět Last of Us působí dost pustě, a z hlediska svého žánrového podhoubí neatraktivně.... Závěrem, hra je nepřekonatelná a kvalitativně nesrovnatelná, seriálové Last of Us je však věrohodnou [ač právě zbytečně zkratkovitou] adaptací, která si bezpochyby zaslouží širší diváckou pozornost. Přeci jen, jde o zajímavou lekci z mykologie. No a Pedro daddy Pascal i Bella Ramsey jsou top notch castingová volba, tady není čem. Jsem zvědav na druhou sérii.... VERDIKT: 8,2 houbiček z 10 ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nehrála, takže nemám jak porovnat, ale jakožto neználek si myslím, že se stále jedná o velmi originální seriál se skvělými hereckými výkony. Samozřejmě, že Pedro Pascal je láska a neskutečně moc se mi v roli Joela líbí, i když jsem si místy říkala, že mě štve, jak všechno musí řešit hned násilím, ale v době apokalypsy, kdo ví, jak bychom se chovali my, že? Bella v roli Ellie velmi překvapila, patřila jsem k těm, kdo k jejímu obsazení byl trochu skeptický, ale nakonec proti jejímu výkonu nemůžu říct ani slovo. Byly tam epizody, které mě nudili víc, ale bylo to krásně vyvážené těmi povedenějšími. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Last of Us jsem sice nehrál a záměrně jsem se vyhýbal případným spoilerům, abych si ten první zážitek patřičně užil. A ono se to sakra vyplatilo. Na herní příběh je seriál opravdu precizně udělaný a funguje. Už jen úvodní půlhoďka nastavila laťku celé sérii. První díl je tak poutavý, že vás ihned vtáhne do děje. Zato třetí epizoda krásně vybočuje a doslova dojímá a spolu s pátou a šestou jsou největšími highlighty seriálu. Pedro Pascal jako Joel je výborný a jeho chemie s Bellou Ramsey je též skvělá. Jejich vztah je skvěle vybudován už od začátku. Seriál má skvělé vizuální efekty a celkově se tváří velmi uvěřitelně, čemuž napomáhají sety a kulisy. Jsou tu ale dvě mínus. A to, že mi přišlo, jako by se tvůrci schválně vyhýbali nakaženým. Což je škoda, protože jsou docela podstatnou částí příběhu. Druhým mínusem je až nevyužití hry v akčních scénách, kdy jsme mohli dostat víc plížících scén a víc ,,herní’’ akce. Jinak zasloužených 9/10 a už se nemohu dočkat, až si zahraju hru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Last Of Us sice nehraju pětkrát do roka jako mnozí internetoví experti, ale po těch třech průchodech jedničkou a zatím jedním průchodem dvojkou se z něj za ty roky stala srdcovka. Od seriálu sem tak měl nemalá očekávání a sem rád že byla naplněna měrou vrchovatou a dostal sem tak nejen adepta na nejlepší seriál letošního roku, ale hlavně s přehledem nejlepší herní adaptaci všech dob. Samozřejmě najde se pár věcí, které by se tvůrcům daly vytknout, ale je jich málo a celkem se musím smát těm co čekali další Walking dead. A upřímně by mě zajímalo co čekali fandové, kteří mají potřebu seriálové Last Of US všude hejtovat. V důležitých věcech se tvůrci drží hry téměř 1:1 a v tam kde udělali změny, tak to nikdy nebylo k horšímu. Holt seriál je jiné médium než hra a Druckmann s Mazinem v tomhle směru obstáli na jedničku. Velký klobouk dolu pak před dvojicí Pedro Pascal a Bella Ramsey. Pascal byl víceméně sázka na jistotu (i když i já sem jako Joela původně viděl někoho jiného),  zatímco Bella Ramsey byla jedna velká neznámá a i když to chvilku trvalo, nakonec si nedovedu představit nikoho lepšího jako Ellie. Ano, možná není tak roztomilá jako ve hře, ale jinak si s herní Ellie v ničem nezadala. Malé cameo Ashley Johnson navíc ukázalo jak moc si jsou tyhle dvě podobné a pomyslné předání štafety mělo až nečekanou sílu. Teď nezbývá než se těšit na druhou sérii. Když si vzpomenu jak moc mě druhý díl hry dostával a celkem trvalo, než sem ho vstřebal tak sem na jeho zpracování extrémně zvědavý...90% ()

Galerie (323)

Zajímavosti (115)

  • Joel (Pedro Pascal) v dialógu rozvíja náznaky z minulých epizód, že infekcia cordycepsom bola masívna a prebehla celosvetovo v krátkom čase kvôli kontaminácii potravinárskych plodín, pravdepodobne múky a obilia. (molcan2)
  • Na začiatku epizódy môžeme vidieť horskú dráhu Mamba. Geograficky by však mala byť Steel Force v Dorney Parku, pretože ešte neprešli Pittsburghom. (molcan2)

Reklama

Reklama