Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kouzlo seriálu se začíná pomalu vytrácet. Už i neznalcům her musí být jasné, že skupina či nové lidi, které v epizodě vždy poznáme, tak rovnou v ní končí. Tento mustr jedou tvůrci snad už počtvrté za tuto sezónu a pomalu se to zajídá. Vlastně mě mrzí ta neschopnost tvůrců budovat postavy na déle než jednu epizodu. David jako maniak byl v hrách super, protože jako hráč máte o něm pochyby, ale hra vás donutí s ním spolupracovat, čím vás naprosto zvyklá. Tady se ale nic takového neděje. Navíc absence mrtvých napříč více epizodami působí, že přežít v tomto světě není až tak těžké. Čím více toho ze seriálu vidím, tím méně se mi líbí. První dvě epizody byly skvost, teď je to slabší odvar her. Z milosti dávám čtyři hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se mi zdá, že neznalost herní předlohy je výhodou. Ano, když člověk chce vidět vše, co zná, a současně si neuvědomuje, že tak to prostě nechodí, je to na zabití. Každopádně nevadil mi jistý kalkul, kdy leccos by ve skutečnosti nefungovalo a náhod bylo příliš, protože jinak by se děj moc neposunul. Uvažoval jsem o 4*, ale ta řezničina plná stříkajících emocí si hvězdu navíc zaslouží. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré a znova vystihujúce to podstatné, ale ako posledná zastávka pred veľkým finále...začínam mať pocit, že Druckmannovi sa to v druhej polovici trochu rozpadá, resp. že seriál začal expozične a pozvoľna, ale nakoniec sa stále akoby točí v kruhu, čo je aj údel predlohy a podľa mňa kľudne zniesol o dva diely navyše. Kritické hlasy, ktoré hovoria o príliš málo nakazených majú pravdu. Nemusí sa to nimi hemžiť, ale o pár viac by neuškodilo, aby sa aspoň vytvoril ten pocit určitej tiesne či strachu kde na ne môžu hrdinovia naraziť. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Konečně to tvůrci rozjeli na plno a ukazují to násilí a brutalitu bez cuknuti kamery jinam. Už bylo na čase. Nejsem nějaký velký vyznavač brutality a krve ale pokud máte nějakou značku, která je tím  pověstná a potom se z nějakého důvodu držíte zpátky, tak to nepůsobí dobře a prostě jste vyměknul. David je dobrý ale je úplně nesmyslné vynechat jejich boj o přežití, takhle jeho posedlost Ellie nepůsobý tak přirozeně. Pro mě ale asi nejlepší epizoda. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, ak si odmyslíme to, že si Ellie vždy hodí na critical hit a váhové kategórie neexistujú, tak to mohlo dopadnúť aj takto. A kam sa podelili všetci ostatní? 🤷 To že s pastorom nie je všetko v poriadku vidíme snáď hneď na začiatku, keď sú ovečky skôr vystrašené ako uchlácholené. A potom tá hrubá facka "na Kollára". ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)
  • Ellie (Ramsey) používa na lov jeleňov pušku. V hre používala luk. (molcan2)
  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)

Reklama

Reklama