Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale tak dobre, tentokrát to zaokrúhlim hore a dám vysoké hodnotenie. Môže za to najmä zimná atmosféra, antagonista psychopat a Bella Ramsey, ktorá má väčší priestor než Pascal. Ten ho tiež dostane, ale vtedy som zase chcel, aby sa strihlo na slečnu na pokraji síl, zato s pevným odhodlaním všetkým naokolo dať lekciu. Jej konanie síce hraničí s uveriteľnosťou, ale zase keď vám ide o krk, ste v maximálnom vypätí a vaši protivníci sú v podstate len v klídečku keď si pre vás idú, tak to neprekáža. 7/10 ()

Ironhead

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jen k těm poznámkám, kde byli lidi z města (vlastně ani ne z města ale letoviska, jasně to ta říkají), když ne venku? Ona když je sněhová vánice, nemáte pořádně co jíst a je tam nejmíň tak deset pod nulou, tak asi lidi nebudou dobrovolně korzovat venku po ulici. Krom toho ta akčnější malá část té komunity to měla v té chvíli už za sebou a většina zbylých ani nevěděla, čím je vůdce krmil ;) ()

Reklama

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kamaráde tak to ses asi posral, lets fucking go, oni to neposrali, kurva yes to bylo skvělý. Joelův reborn a výslech stejný jako ve hře, parádička. To že tam nedali část z tý pily na to sere pes, ale to že tam nechali to jak Ellie rozmasakrovala Jamese a pak i Davida (kterej byl mimochodem boží) nejvíc cením, jak ho vykuchala, ty emoce co jsem při tom měl, hej nemám slov. Kdybych fakt musel vypíchnout něco co mi vadilo tak to bude délka dílu, ten konec docela rushnuli, mohli tomu dát trošku čas. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadšení bych krotil. Minule po momentu pokousání vše nabralo rychlý spád, tvůrci odhodili Riley na vedlejší kolej (takže znovu žádný vztah, znovu pramálo emocí) a vrátili se do promrzlé místnosti s Joelem na pomezí života a smrti. Když je však třeba, zázračně (á la neprůstřelní hrdinové z 80. let) vstane a bije se za lepší příští. S dírou v břiše, proti přesile, je to jedno. A pak kráčí směr „nepřátelskou“ osadu jako by se nechumelilo, nikde nikdo, najde emočně rozloženou Ellie a odcházejí vstříc novým dobrodružstvím. Vůdce skupinky přeživších David je určitě zajímavě znepokojivou postavou, své vyděšené ovečky vede pevnou rukou, záhy pochopíme, nad ztrátou koho právě skupina truchlí. Ovšem záhy se David nechá jak nějaký školák několikrát přelstít. Bella Ramsey (ano, divák si na ni musel chvíli zvykat) je v roli v nitru citlivé a nejisté Ellie moc fajn. Nijak silné čtyři hvězdy... ()

groz122 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší epizoda. Nechápu, proč to pořád srovnáváte s herní předlohou. Zkrátka je příběh převedený do dostupnějšího média. Měli byste se na to dívat objektivně a ne z pozice zarytého fanouška. Navíc absence nakažených mi vůbec nevadí. Seriál nese název "The Last of Us" nikoli "Hordes of infected". ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)
  • Joel (Pascal) volá Ellie (Ramsey) "dievčatko", tak volal svoju dcéru Sarah. Takto konečne vníma Ellie. Vo featurette k epizóde Neil Druckmann hovorí, že Joel túto prezývku nepoužil už 20 rokov, odkedy jeho dcéra zomrela. (molcan2)
  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)

Reklama

Reklama