Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedávno jsem hrál zrovna tuto pasáž ze hry, dialogy mezi Ellie a Joelem jsou napříč seriálem na chlup stejné. Chápu i změny od předlohy, které tu jsou víceméně ku prospěchu oči. Joela se snaží tvůrci více polidštit a nedělat z něj supermana jako ve hrách. Toho si cením, vztah s Tommym taky provedený na jedničku. Ale čekal jsem, že mu Tommy předá fotku Sarah a řekne, že byl u nich doma. Tahle scéna se tam mohla vejít... Univerzita potěšila, asi to bylo nutné vzít rychlíkem, nemohl být o tom celý díl. ()

boss123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šiesta časť seriálu The Last of Us ponúka viacero silných scén. Som, ale prekvapený, že mnoho ich je oproti hernej predlohe nových, ale zároveň do príbehu skvelo zapadajú. Najviac ma prekvapil Pedro Pascal a jeho vynikajúci herecký výkon. Predovšetkým jeho monológ je fantastický a nebojím sa prehlásiť, že sa jedná o jednu z najlepších sekvencií v celom seriály doteraz. A rovnako tak aj nasledujúce scény sú veľmi silné. Dialóg Ellie a Joela, keď sa navzájom porozprávajú o svojom vzťahu a nahlas vyslovia všetky svoje obavy a pochybnosti, ktoré dovtedy držali zamknuté vo svojich myšlienkach je tak isto ako aj v hre samotnej emocionálne silný. A zároveň aj výborne zahraný a scenáristicky napísaný. Bella Ramsey sa tiež  herecky predviedla a pravdepodobne odviedla zatiaľ svoj najlepší výkon. Škoda len, že sa autori nerozhodli pridať aj pár akčných scén, ktoré by si niektoré časti príbehu podľa mňa určite zaslúžili. Záverečná sekvencia je dobrá, ale bohužiaľ po akčnej stránke dosť krátka. Čo je zatiaľ moja najväčšia výtka  k seriálu samotnému. Šiesta časť, teda určite nesklamala. Ponúkla niekoľko veľmi dobre vygradovaných scén a ukázala opäť viac aj zo vzťahu Joela a jeho brata a ešte viac prehĺbila vzťah Ellie a Joela. Za mňa je to päť hviezd z piatich a 90 percent. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pedro byl na začátku tvrdej jako šutr a tady plakal jako želva. Neklamný znamení, že se mu stane něco zlýho. A jako se mění charaktery, měnil se i budget na jednotlivý díly. Tentokrát ušetřili i za benzín. Jsem maličko jízlivej, pravdou nicméně je, že to celkově lehce vyměklo a čekal bych, že se schyluje k velkýmu finále, který dá na ty oddechový díly zapomenout. P.S.: Lidi jsou na vymření a opicím ta houba neva? ()

Baru.Class 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestý díl a já musím bohužel konstatovat, že kvalita jde postupně dolů a dolů. To, jak byl našláplej první díl, následně i druhej, a pak to šlo celkem razantně doprd*le, jenom potvrzuje téměř NULOVÁ akce v týdle epizodě. Spousta keců a keců, zombíci žádný a v posledních dvou minutách jakože bitka, která nás má asi uchlácholit k tomu, abysme dali dalšímu dílu ještě šanci. Ach jo ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. - Prozatím jednoznačně nejsilnější a nejlepší díl první série. Počáteční cesta Ellie a Joela je překrásná, jde opravdu vidět, že se vztahově posunuli a jejich chemie čím dál tím více roste. Znovu setkání bratru Joela a Tommyho bylo taktéž kouzelné a celková atmosféra městečka Jackson je plná naděje pro nový začátek. Za mě nejlepší části téhle epizody byli Joelovi záchvaty paniky a strachu, jak se po dlouhých 20 letech pořád nedokázal smířit se smrti Sarah a že se bojí, že v takovém vztahu nedokáže Ellie nadále chránit. Jak to skoro u každé epizody bývá, závěr vás opět posadí na prdel a nechá vás čekat celý týden v rozpacích. Povedená epizoda! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Při přechodu mostu v čase 12:31 si můžeme všimnout v levém dolním rohu filmového štábu. (DJMaroko)
  • Craig Mazin chtěl, aby hádka Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) byl téměř totožná s herní verzí, vzhledem k tomu, jaký dopad tato scéna měla na něj samotného. Považuje ji za nejslavnější scénu ze hry. (mikki089)

Reklama

Reklama