Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Rastamania 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeci jen me začíná něco pořádě srát.. A sice české titulky na HBO..konkrétně české ekvivalenty anglických nadávek... Nejen že není absolutně žádnej důvod, ale je to tak trapný, až mě to, jak jsem psal výše, začlo sráááát! Ne štvát nebo vadit. Fuck taky není sakra, dick není blbec a ten  kdo je zodpovědný za takovou svatokrádež zaslouží pár facek. Kua! P.S: nenutte me pripominat otevreny dopis KSCM! :p ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You got any advice on the best way west?" "Yeah... Go east." _____________ Tak za mňa je toto opäť výborná, miestami až "artová" epizóda, ktorá je jednou z najlepších častí, ktoré boli doteraz odvysielané. Celý ten zimný "setting" je naozaj zaujímavý, kamera je zo všetkých epizód doposiaľ najprepracovanejšia, zábery na zimnú krajinu mi doslova vyrážali dych, ale hlavne mi už Joel s Ellie naozaj prirástli k srdcu (každou časťou som sa k tomuto okamžiku stále viac a viac blížil, ale až teraz som si ich obidvoch definitívne obľúbil na 100 %, dokonca aj Ellie, ktorá mi konečne prestáva prekážať 😀). Okrem toho tvorcovia aj šikovne prehĺbili Joelovu postavu tým, že poukázali na jeho panické záchvaty... Jediná vec, ktorú by som vytkol je malé množstvo prekážok, ktoré Joel s Ellie musia prekonať, pretože inak ich cesta cez Ameriku pôsobí celkom pohodovo (to je iba môj dojem) – bolo by naozaj zaujímavé sledovať nejakých zamrznutých nakazených alebo niečo podobné... Ale s istotou môžem povedať, že záver vám to úplne vynahradí – posledné 3 minúty tejto epizódy ma úplne rozdrtili, som naozaj zvedavý, ako vydržím teraz celý týždeň čakať na ďalšiu časť! A tomu všetkému dodáva na kvalite ešte aj parádny soundtrack, ktorý som si zaradil do svojho pravidelného playlistu (a to som ani nehral pôvodnú hru 😅)... Zhrniem to piatimi slovami: Nemôžem sa dočkať budúceho pondelku! ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ze hry si teda nic o komunistických osadách nepamatuju. Dost zvláštní změna. Chápu správně, že sdělení tvůrců mělo být "komunismus good"? Jako, že americká levice (vlastně politika obecně) je v poslední době jak utržená ze řetězu, jsem si všiml, ale tohle už je agitka skoro jak u nás v padesátých. Už chybí jen aby se vzali za ruce a začali tancovat a zpívat, jak všichni všechněm všechno dáme, a budem všichni všechno mít dohromady. :) Jinak, událo se toho dost, ale i přesto byl tenhle díl tak nějak nuda. A zdá se mi, že postava Ellie se povahově čim dál víc vzdaluje předloze, což je škoda. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeeeeeej, tak táto epizóda mi neskutočne sadla👌. Nádherné zasnežené scenérie, polárna žiara, skoro žiadna akcia, naopak riešia sa vzťahy, dôraz sa kladie na celkovú atmosféru a dialógy. Napätia je tu tak primerane. Veľmi sa mi tu páči výprava, konečne sme opustili depresívne prostredie K.C. a vlastne po prvýkrát po dlhom čase tu máme aspoň na chvíľočku takmer normálne mestečko, kde dokonca funguje aj kino, no ja odpadnem :-). Skvelá kamera, hudba, soundtrack a v tejto epizóde doteraz NAJLEPŠIE herecké výkony Pedra a Belly!  Neskutočné, wow! Najkrajšia epizóda🙂!!! "The only people who can betray us are the ones we trust." ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napínavé vztahové drama se změní v boj o život... Zatímco Joel má se sebou problémy a cítí, že mu asi nebudou stačit síly ke splnění mise, Ellie hrubne snad ještě více a stává se z ní tak trochu chlap. Jistě, okolnosti a vše, co má za sebou, tomu napomáhají, ale doufám, že většina jejích postojů je póza, za níž se ukrývají obavy a strach. Klíčové momenty - setkání bratrů a překvapení na univerzitě. K navození napětí a pocitu nebezpečí netřeba nakažených, stačí lidi... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Město Jackson se objeví až ve 2. části herní franšízy (s výjimkou krátkého pohledu shora v 1. části). Setkání Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) s Tommym (Gabriel Luna) a Marií (Rutina Wesley) se ve hře odehrává na nedaleké přehradě vodní elektrárny. (mikki089)
  • Pro natáčení epizody bylo použito přes 300 figurantů, včetně koní. (mikki089)
  • Elliin (Bella Ramsey) kůň Shimmer z videohry „The Last of Us Part II“ se v epizodě krátce objeví jako hříbě. (mikki089)

Reklama

Reklama