Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bella si poslední scénou tuto epizodu získala pro sebe a vlastně ji i vykoupila, páč jinak ve mně zanechala herní verze více emocí, dramatu a naléhavosti, že se jednalo o stěžejní část tohoto putování. Jsem na vážkách jaké hodnocení udělit. Opět se pospíchalo. Chtělo to přidat větší základy pro novou osadu. Střih druhé poloviny se nepovedl a nedával příliš smysl. Vlastně kromě závěrečného zúčtování se nedostavilo nic zásadnějšího. Zbytečně se pospíchá do cíle, který měl být lemovaný košatým a hutným představením postav, světa okolo a budování pouta mezi Ellie a Joelem. Takto se spíše odškrtávají kapitoly hry, a je to zbytečná škoda. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré a znova vystihujúce to podstatné, ale ako posledná zastávka pred veľkým finále...začínam mať pocit, že Druckmannovi sa to v druhej polovici trochu rozpadá, resp. že seriál začal expozične a pozvoľna, ale nakoniec sa stále akoby točí v kruhu, čo je aj údel predlohy a podľa mňa kľudne zniesol o dva diely navyše. Kritické hlasy, ktoré hovoria o príliš málo nakazených majú pravdu. Nemusí sa to nimi hemžiť, ale o pár viac by neuškodilo, aby sa aspoň vytvoril ten pocit určitej tiesne či strachu kde na ne môžu hrdinovia naraziť. ()

Reklama

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další naprosto skvělý díl, od legendárního lovu na jelena až po střet s Davidem. A musím říct že tvůrci opět vytvořili absolutně věrnou adaptaci, protože je to opravdu úplně přesný dle předlohy. Jediné co seriálu začínám pomalu vytýkat je absence runnerů a clickerů a obecně všech “houbových” zombie který jsou ve hře na každém kroku a zde jich je řekl bych prachmálo. Další věcí je absence spórů, stále jsem doufal ve scénu kdy si Joel vezme masku při procházení spóry ale ani to zde zatím nebylo ukázáno. Ale jinak naprosto věrné předloze od scenérií až po hlášky. PS: cameo originálního Joela víc než potěší srdce fanouška 9/10 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Joel leží v smrteľnej agónií a Elllie si berie jeho zbraň aby našla potravu stretáva ale milého psychopata ktorému pred nedávnom Joel odpravil niekoľko kamarátov a teraz sa idú našej ústrednej dvojici pomstiť. To ale ešte nevedia s kým majú dočinenia. Prevedenie: Aj keď som zvyknutý, že v postapo svete sa nehrá zrovna podľa pravidiel aj tak ma brutalita tejto časti dosť prekvapila - v dobrom. Do toho tá kopa pseudokanibalov dosť potešila. Ja som sa na tejto časti vyslovene bavil. 95% ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Konečně to tvůrci rozjeli na plno a ukazují to násilí a brutalitu bez cuknuti kamery jinam. Už bylo na čase. Nejsem nějaký velký vyznavač brutality a krve ale pokud máte nějakou značku, která je tím  pověstná a potom se z nějakého důvodu držíte zpátky, tak to nepůsobí dobře a prostě jste vyměknul. David je dobrý ale je úplně nesmyslné vynechat jejich boj o přežití, takhle jeho posedlost Ellie nepůsobý tak přirozeně. Pro mě ale asi nejlepší epizoda. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)
  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)
  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno