Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 1
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Recenze uživatele Dejf4 k tomuto seriálu (7)

BoJack Horseman (2014) 

Kultovní záležitost a hvězda na poli animované tvorby. Tvůrci rozehráli realistický, hořkosladký příběh, který je odvyprávěn plynule a postupem času je silnější a silnější. Neuvěřitelně prokresleně charaktery, výborně trefný a originální humor a především tvůrčí kreativita nezná meze. Od tvůrců dostáváme plno formálně zajímavých epizod, které svým originálním pojetím vytřou zrak. Parádní, zábavná, emocionální jízda. 10/10▐ Více u jednotlivých sériích...▐ ()

Série 1 (2014) (S01) 

Není to pro každého. Ale ten kdo má rád volnější zábavu, zamixovanou v dramatu a dokáže se vcítit do postav a fikčního světa, který vychází z reality, tak si vás BoJack Horseman přilepí k obrazovce a už nepustí. Je to strašně nápadité, má to hloubku, nepřešlapuje to na místě, ale naopak se příběh i postavy vyvíjí. Podpořeno neskutečně našlapaným dabingem. Jen škoda kolísavé kvality epizod. Každopádně chci ihned další díly. 8/10 ()

Série 2 (2015) (S02) 

BoJack i ve druhé sérii najíždí na stejně kvalitní laťku. Ba co více, v některých směrech je ještě lepší. Je to více ucelenější, postavy mají více prostoru, je zde plno malých, ale důležitých detailů, které celý příběh posouvají dále. Radost to celé sledovat. Jen ten závěr mi přišel trochu unavenější a začalo se mírně motat v kruhu. 8/10 ()

Série 3 (2016) (S03) 

Neuvěřitelné jak tvůrci pracují s celým světem a kopají stále silnější základy. Takhle propracované témata a především do absolutního maxima vykreslené charaktery postav jsem snad neviděl. Všechno a všichni se rozvíjí a posouvají. Všechny situace jsou brilantně vypointované a především čtvrtá epizoda zaslouží velikou poklonu. Nemám slov a chci více BoJacka Horsemana. 10/10 ()

Série 4 (2017) (S04) 

Po minulé geniální řadě je rozjezd trochu pomalejší, ale od poloviny série znovu najíždíme na pořádnou koňskou dávku silných momentů, kterých je tu opravdu velké množství. Je až neuvěřitelné jak animovaný seriál dokáže v člověku probudit emoce. Seriál je stále více vyspělejší, propracovanější a stále se to posouvá kupředu. Tvůrci dokáží bravurně pracovat s příběhem a každičký detail, který se stal dříve dokáží využít. Tleskám. 9/10 ()

Série 5 (2018) (S05) 

BoJack znovu pobaví, ale zároveň se i dotkne citlivého místa. 5 série se ještě více soustředí na kritiku společnosti, nebo současných trendů. V příběhové lince nám začíná ještě více přituhovat a tvůrci přichází u několika epizod opravdu s tvrdou katarzí. Též dostáváme několik formálně zajímavých epizod, kde se znovu ukazuje tvůrčí dokonalost. Očekávání od finálové série jsou veliká. 9/10 ()

Série 6 (2019) (S06) 

A je konec. A to opravdu na vrcholu. Tvůrci i v poslední řadě ze sebe dostali maximum a celý seriál je zakončen jak jsme u BoJacka zvyklí. Realistický hořkosladký závěr, který musel uspokojit každého diváka. Budu vzpomínat jen v tom nejlepším, protože BoJack Horseman se řadí mezi smetánku televizní tvorby. 9/10 ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama