Reklama

Reklama

Jak básníci čekají na zázrak

  • angličtina How Poets Wait for a Miracle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Štěpán, Kendy a Karas zůstali i po dvanácti letech sami sebou. Jsou to nerozluční kamarádi s nevyčerpatelným smyslem pro humor i schopností sebeironie, i když už s lehkým nádechem skepse. V něčem jsou však jiní. Dospívají, ale svým typicky básnickým stylem. Je jim padesát a cítí, že by měli dát svým životům nějaký řád a splnit si svoje touhy a přání. A jak je známo, zázrakům je třeba pomáhat! Kendy už má plné zuby reklam a jako buldok jde za svým snem o natočení celovečerního filmu. Karas se rozhodl hýčkat své vysněné auto Blue dream již pouze virtuálně. Více ho zajímá pohledná učitelka Drábková. Štěpán dělá zástupce primáře v nemocnici, kde urputně válčí s neústupnou ředitelkou. Tou není nikdo jiný než Vendulka Utěšitelka! Štěpánovou největší starostí je však jeho třináctiletý syn Junior, kterého po smrti Aničky-Zrzečky vychovává sám. Tedy samozřejmě za vydatné pomoci strejdů Karase a Kendyho. Na lásku a psaní básniček už Štěpán rozhodně nemá čas ani věk. Nebo ano? (Bioscop)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (375)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ty píčo, nečekal jsem, že to bude tak strašný. Pátý díl má mnohem menší hodnocení a přitom je kvalitou od šestého úplně někde jinde.Ve filmu vlastně chybí úplně všechno, co dělalo kdy Básníky Básníkama.Klein to měl ukončit pátým dílem, kdy se Šafránkovi narodilo dítě a tím to mělo končit.Filip Antonio je perfektní herec, tak perfektní, že při každym jeho blbě vyslovenym slovu jsem umíral touhou udusit se polštářem.Scénář je jen snůžka nesmyslů bez jediného náznaku uceleného příběhu.Jen sled scén z hospody (kde se nepochopitelně objevují tři důchodci kteří nemají pro děj žádný význam) scény z lékarny (které fungují jen jako ohyzdná reklama na Dr. Maxe která co vteřinu dráždí váš dávicí efekt) scény z baráku (které na vytvoření lásky mezi ústřední dvojicí nestačí a Šafránek ani nebásničkuje a jen recituje z minula) a pár dalších ve směs nevtipných a zbytečných scén o ničem.Klein byl tak zoufalej, že se pokusil vytvořit nostalgickou atmosféru použitím básní a melodií z předchozích dílů.Svoji absolutní neschopnost vytvořit jakýkoliv fungující vtip dokazuje příšerným Emilem Nádeníčkem, který v prvním díle dělal do Borůvky, která když se rozprskla na borůvkový muffiny vrátil Emilka zpátky do děje Básníků bez jediného důvodu a napsal mu na úplném konci básnické ságy stupidní scénu s opakováním jmen z úředního oddávacího listu...to už sme se na sebe se ženou jen znechuceně dívali.Naprosto nejhorší díl a jen kvůli tomu, že si Vážím pana Kříže a Linda Rybová je krásná žena dám z milosti 2*.Jinak se moc omlouvám...ale tohle byla fakt děsná sračka. ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby to člověk pustil náhodně od půlky, možná si ani neuvědomí, že nekouká na další díl ordinace nebo ulice. V několika místech možná film ani nerozezná od reklamního bloku. Nebýt to x-tý díl Básníků, označil bych to jen za slabé, trapné a televizně čípácké. Takhle nemohu jinak, než to označit za zcela zbytečné. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Můžeme směle předpokládat, že toto je ten skutečný konec Básníků, protože s nimi Klein odešel do důchodu. Měla jsem možnost si scénář přečíst v předstihu a podívat se na natáčení na Kladně. A ačkoli jsem tomu nevěřila, překlopením do polohy rodinné komedie se to celé hezky uzavřelo. Linda Rybová je jakožto milá a křehká samoživitelka vysloveně vhodná poslední Štěpánkova láska. Svého zenitu se dočkává i Kendy, který zvažuje, že konečně natočí vlastní básnický celovečerák. Teoreticky může samozřejmě ve šlépějích původních Amatérů pokračovat Šafránek Jr., ale je otázka, jestli by něco takového bylo vůbec nutné. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Vždy když slyším dětský hlásek Lindy Rybové čekám, že za její postavou najednou vykoukne nějaký malý Cipísek který bude tím hlasem skutečně mluvit. A ono zas nic. Žádné překvapení. Básníci už jsou hodně dlouhou dobu, více než přes čtvrt století, jen takové šedé myšky. Prostě ani tentokrát se zázrak nekonal. Produkce: Bio Illusion ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Stejná schémata a stejné zápletky, které jsme už viděli v minulých pěti dílech. 1) Zatímco první trojice filmů byla novátorská, vtipná a jasně se vymykala, další tři už jasně hrají na divákovy nostalgické pocity stylem: a co se stane, když... Musím ale připustit, že tento závěrečný díl se z popřevratových dílů povedl asi nejlépe. 2) U tvůrců se projevuje pokročilý věk - na místo akce nastupuje pobavené přihlížení. Zdravý organismus vydrží každé léčení. 3) Film mi připomíná atmosférou novější díla Marie Poledňákové. 4) Zajímavý koment: BoredSeal (odpad). ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Hlavní ženská postava Zuzana Rybářová má podobné příjmení se svojí představitelkou, herečkou Lindou Rybovou. Nejednalo se však o záměr, neboť tato postava byla ve scénáři pojmenována dříve, než byla obsazená její představitelka. [Zdroj: Metro.cz] (P. J. D.)
  • Ve filmu zazněla básnička na základní rým „Kočka-čočka“. Básnička s variací na stejný rým byla i ve filmu V podstatě jsme normální (1981). (HonzaR.)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama