Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to skôr komédia ako krimi, ale inak Arnie a Belushi sú vtipná a sympatická dvojka. Arnie nikdy nevedel hrať ale tento krát mám pocit, že to zahral až príliš terminatorovsky, ale čo už je to rus, takže je to celkom fajn. Ale na druhej strane, James Belushi to s jeho hláškami vyťahoval niekedy aj za Arnolda. Fajn akčňák rád sa k nemu vraciam. 75% - 4* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších filmů se Schwarzeneggerem, který se do role sovětského kapitána zoufale nehodí, jelikož neudrží ani ten svůj příšerně hraný ruský akcent. Belushi je zase dost nevtipný a ty jeho sexistické narážky jsou spíše otravné. Akce to také moc nemá a příběh moc neohromí. Jediné, čím se může film pyšnit, že se filmaři mohli exkluzivně vydat do samotného srdce Ruska, na neznámější náměstí Moskvy. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako většinu ostatních, i tuto Arnoldovu akci si spojuji se svým raným dětstvím (díval jsem se vůbec na něco jiného?). Pamatuji si, že to bylo docela drsné, tak nějak "rusky syrové", že se minimálně jedna scéna odehrávala v sauně a že jsem to sledoval s rodiči, kteří překvapivě nic nenamítali. Po letech již pochopitelně efekt nebyl tak silný, ale rád jsem zavzpomínal. 60% Zajímavé komentáře: Pohrobek, choze, Rex Mundi, Wormboy ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Arnold jako ruský komisař Ivan Danko přijíždějící do Spojených států, aby pátral po uprchlé ruském zločinci Viktorovi Rostavilim (Ed O´Ross) dostává za parťáka "typického" amerického poldu detektiva Arta Ridzika (James Belushi). Spojení kamenného Schwarzeneggera a cholerického Belushiho funguje na jedničku s hvězdičkou, komediální prvky, které vnáší zejména Belushi jsou vynikajícím kořením tohoto akčního hitu sklonku 80. let a Schwarzeneggerovi to jako Sovětovi sekne ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po veleúspěšných 48 Hodinách (a před jejich nezbytným pokračováním) přišel westerny odkojený mistr drsných machistických akčňáků Walter Hill s další buddy movie, která tentokrát dává dohromady sveřepého ruského terminátora Arnolda a cynického chicagského fízla Belushiho. Opět se potvrzuje, že zkušený režisér dokáže zmírnit Arnoldovu topornost na minimum (pro začátek vhodnou rolí, tj. rolí s minimální mimikou a využívající Arnieho akcent) a s Belushim jim to dohromady šlape od vzájemné nesnášenlivosti až po nevyhnutelný respekt a přátelství a to za fajn slovních výměn a hlášek, vtipně komentujících rozdíly mezi komunistickým Ruskem a kapitalistickými USA. Do topky osmdesátkových akčňáren bych to ale nedal, i proto, že to není zas až tak akční a Danko není ikonickou postavou, byť na to měl náběh. Po zajímavost, Rudé horko bylo první západní produkcí, které bylo umožněno natáčet na Rudém náměstí v Moskvě a to údajně proto, že hlavním hrdinou je (kladný) Rus. Stálo to jen šest měsíců vyjednávání a byla povolena jen jedna kamera. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • První západní filmový štáb, který měl dovoleno točit na Rudém náměstí v Moskvě. Producenti na povolení k natáčení čekali šest měsíců a hlavní důvod, proč ho ruská vláda vydala bylo, že hlavní postava byl ruský hrdina. (zdenur)
  • Hill zvolil natočiť akčné scény s autobusmi jednak preto, že mu to v porovnaní s ostatnými filmami pripadalo originálnejšie a jednak preto, že Arnold Schwarzenegger (Ivan Danko) nezapadal do žiadneho z áut prirodzene. (marlon)
  • Kvůli své roli se Arnold Schwarzenegger učil tři měsíce ruštinu. James Belushi strávil zase dva týdny na velitelství chicagské policie. (zdenur)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno