Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden ze slabších AHS. A to nikoli z důvodu čarodějnictví, ale z absence zajímavých charakterů, jak tomu bylo u druhé série s podtitulem Asylum. U té mě postavy nejen nezajímaly, ale i iritovaly. Jediným velkým plusem byla postava Kathy Bates jako sadistická žena a vražedkyně z 19. století. Škoda, že film nakonec nebyl pouze o ní v době, kdy ještě byla smrtelnou. 65% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nejlepší z prvních šesti sérií, co jsem zatím viděl. Vícevrstevnatý příběh, tentokrát ale mnohem ucelenější a v hlavní lajně, než předchozí rozházená a neutříbená série Asylum. Ženská jízda, v níž jsou muži jen statickými přicmrndávači. Atmosférické, romantické, strašidelné, maskérsky naprosto excelentní. Tohle je prostě horrorová jízda, jak má být. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak som sa nakoniec dočkala tretej série, a fakt tomu nemôžem uveriť ale zatiaľ ma to baví najmenej. Pevne verím, že ma to ešte dáko šokuje ale zatiaľ sa tak tá séria netvári..... koniec série, a síce som zo začiatku nebola až tak spokojná teraz som tak trošku sklamaná, že už je koniec, nebolo to síce strašidelné ako napr. prvá séria za to to bol luxusný krvák a ja som sa uspokojila i s týmto. Proste takmer maximálna spokojnosť, A prečo takmer? Pretože ma sklamalo, že Evan Peters hral skôr retarda a tým pádom získal tak málo priestoru. Ale tak hral ho dobre no. Hodnotenie nemením. A asi ani nikdy meniť nebudem. OPRAVA: Takže vlastne budem kedže to takto posrali a rozdelili. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - v mnohém podobná těm předešlým a přece jiná. Na první pohled mě zaujal čarodějnický svět, jeho hierarchie, zákonnitosti, tradice a vlastně všechno, co s ním byť jen okrajově souvisí. Velice jsem uvítal obsazení Kathy Bates, která si svou roli chladnokrevné masové vraždkyně z let minulých užívala s grácií (hned jsem si přitom vzpomněl na Misery). Věrně jí sekundovala její hlavní protivnice Angela Bassett. Nicméně hlavní hvězdou byla jako vždy Jessica Lange jako Nejvyšší - označení, které jí sedlo jako ulité. Díky seriálu se mně dostala do podvědomí Stevie Nicks, jejíž Seven Wonders si rád čas od času pustím do uší. Zkrátka jsem se již potřetí nechal hezky unášet na AHS-vlně, která byla tentokrát plná kouzel, intrik, vraždění, ožívání, morbidity a mnoha dalších věcí. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Může obsahovat spoilery. Zhlédnuto jako poslední série z těch co jsou doposud dotočené. Do třičtvrtě série jsem se dívala s titulky , na poslední díly česky. Výjimečně musím konstatovat, že je lepší český dabing. Speciálně pro Jessicu se hodí dokonale. Od prvního dílu jsem si oblíbila Sarah Paulson, kterou jsem ve 4. sérii nemohla vystát a samozřejmě Jessicu. Intro série je jedno z nejstrašidelnějších, takže jsem ho většinou přeskakovala :D). Ve druhé sérii jsem nemohla vystát Lily Rabe ale zde zazářila i s tím svým super outfitem :) to samé Myrtle Snow - "rudá hlava" :D). Emma Roberts měla zajímavou roli a hrála to perfektně ale většinu času mě tam nezajímala. Děj se mi vcelku líbil i když bylo něco přestřelené ale na Asylum se to vůbec nehrabe. Závěr mě tedy docela naštval, čekala jsem nějaké mega drama rozuzlení, tohle bylo kapku předvídatelné. :). Nechci sérii shazovat, myslím že byla o kapku lepší než ta čtvrtá (i když ta končila dramatičtěji). Hudba byla perfektní jako vždy. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Madison Montgomery (Emma Roberts) z Coven je příbuzná Dr. Charlese Montgomeryho, původního majitele Murder House. (ICTS)
  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)

Reklama

Reklama