Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série: První dojem- ROZHODNĚ lepší než druhá série. Coven mrch různého kalibru, které si namísto rozumnější soudržnosti jdou po navzájem po krku, zatímco se jejich tajný svět rozpadá. Konkurenční voodoo parta, respektive pár anonymních, vcelku nepodstatných poskoků dávajících vyniknout charismatické "královně" Marie Laveau. A do toho Madame Delphine LaLaurie, více než stoletá psychopatka jako prostřednice zajímavého srovnání normálního života "kdysi" a "nyní". Mínusy: Ke konci série krapet ztrácí dech. Plusy: opět skvělé úvodní titulky (ten dvounohý "okřídlený" kozoid!!!); voodoo linka především v první polovině; jako obvykle backstory a kostlivci ve skříních jednotlivých postav Hodnocení/index děsivosti: 80 % ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série AHS se mi přes určité scény dávající smysl jenom scénáristům líbila snad nejvíc. Čarodějnice jsou tentokrát přece jenom sympatičtější než jejich lovci a celé hledání nové "královny" bylo pojaté napínavě a výsledek jsme se dozvěděli přesně ve chvíli, kdy jsme měli. Celou sérii si ale v mých očích pro sebe kradou Jessica Lange a Kathy Bates. ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím.. Není to tak silný jako první série, ale i tak je to dost slušné, přesto cítím záchvěv zklamání. Strachu už se nedočkáme vůbec, ale baví mi to čarodějnictví. Linii s Laveau a LaLaurie bych s klidem vynechala, to samé se dá říct o Sekerníkovi. Málo Kylea a moc Madison, tu měli nechat spinkat.. Co mi velmi mrzí je smrt několika dobrých postav. Všechny, kterým jsem fandila skončily pod drnem. Holt koho si oblíbím, umře. :D Ale najdou se i světlé chvilky. Třeba Zoe, nebo vymyšlené moci postav. Taky díl se zombíkama stojí za to. Už aby byla čtvrtá série, snad mi nezklame. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti FREAK SHOW je zde nějaké napětí (i když ho není tolik), ale někdy je to zbytečně ukecané, opět to ukazuje, co znamená American Horor. Pro mě ale horor znamená něco víc, než tohle. Je to ale lepší než FREAK SHOW, ale víc než dvě to ode mne nedostane. Hodnoceno podle jedné epizody, co jsem viděl. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 3.sérií mi stačili prvé dva diely a prestávalo ma to baviť. Zvyšok bol pre mňa akousi stratou času. Prišlo mi to, akoby sa chceli režiséri a scenáristi a tiež herci iba poriadne vyblázniť. Celkovo príbeh o čarodejniciach nemôže byť veľmi dobrý. Navyše keď je to zmeska pošahaných pätnástok, ktoré práve dostali svoj prvý menzes. To ma skutočne neláka. A o nejakom strachu sa tu netreba rozpisovať, nebola tu dokonca jediná lakačka a z hororu sa prešlo na telenovelu. Ale celkovo strata strachu a hororu sa už vliekla aj ďalšími sériami. Prečo si teda tvorcovia dajú do samotného názvu slovíčko "Horror"? To človek čaká, že sa zaserie aj keď na to bude pozerať na pravé poludnie, za slnečného počasia a držiac svoju mamu za ruku. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Stevie Nicks se objevila v seriálu proto, jelikož se o ní říkalo, že je skutečná čarodějnice. (ICTS)
  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)
  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)

Reklama

Reklama