Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 1
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Sawy k tomuto seriálu (3)

Murder House (2011) (S01) 

"Kurt Cobain. Quentin Tarantino. Brando, De Niro, Pacino... All high school dropouts." Seriál, který se zažere pod kůži. Práce se střihem či hudbou je fascinující a maskuje fakt, že ne všechno do sebe úplně hladce zapadá a občas se v jinak zdařile budované mytologii domu objeví nepěkná trhlina. Zajímavý je kontrast mezi chladnými a na první pohled nesympatickými živými postavami a živoucími, často zvrácenými, ale přesto zajímavými mrtvými. Další řada ve mně vzbuzuje velkou zvědavost, protože stačí vypilovat některé z nemnoha slabších stránek, kterými oplýval Murder House, a máme před sebou seriálový klenot s ohromným potenciálem. 85 % ()

Asylum (2012) (S02) 

Rozjezd vnadí nesmírně. Máme tu zajímavé postavy v jen částečně obměněné herecké sestavě, spoustu lákavých hororových propriet, ze kterých se dá poskládat spousta zajímavých podzápletek, plus opět silně znepokojivá atmosféra plná úchylů, strachu a nejistot. Postupem času ale nadšení trochu opadá, protože Asylum je zkrátka roztaženo do až příliš mnoha směrů. Máme tu sériového vraha, nacistického lékaře, souboj ďábla s Bohem, Anděla smrti a dokonce i mimozemšťany. A ne všechny zápletky se dočkají uspokojivého završení, některé dokonce úplně vyšumí do ztracena. Co se někomu může zdát jako sympaticky dráždivé tajemno, mě osobně spíš štvalo. Ale atmosféru a jistou zajímavost si až do konce uchová i druhá řada AHS a poslední díl je sympatickým završením, které potvrdí hereckou třídu celého seriálu. Ve výsledku se mi Murder House líbil o řád víc, ale celý seriál zůstává jedinečným projektem s velkým potenciálem a jsem zvědav, co si na nás tvůrci připraví v další sérii. 75 % ()

Coven (2013) (S03) 

Nejpovrchnější young adult série American Horror Story, která zezačátku učaruje klasickými popkulturními hrátkami a šokuje odvahou vystupňovat celkovou ujetost a úchylnost mnohdy až za únosnou mez, ovšem zhruba v polovině mi došlo, že vlastní pravidla hry se obrátila proti seriálu a necítím u něj absolutně žádné napětí a zájem o jeho postavy (s čestnou výjimkou kouzelné hipísačky Misty Day). Je to škoda, protože stačilo trochu méně líbivého klouzání po povrchu a trochu větší odvaha v rámci určených žánrových mantinelů, a mohla to být pecka alespoň na úrovni prvních dvou sérií. Coven je ale poměrně únavný a vlastně mám pocit, že celá tahle hororová hitparáda sklouzla do těžkého samoúčelu. Mnohé zachraňují herci a styl, ale už to paradoxně pomalu ztrácí kouzlo. Za nějaký čas možná zkusím Freak Show a uvidím, jestli má Ryan Murphy ještě co nabídnout. 60 % ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama