Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Videa (13)

Trailer

Recenze (156)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Německá minisérie, která není tak mini, ale pokračování snad mít nebude, je velice jednolitá. Příběh se v podstatě točí kolem toho, jak se musí někdo zbavit pornofotek a poté získat vlak. Nic více. Akorát to na nás má hrát lepší atmosféru a má to vypadat lépe, protože to je v Berlíně na konci dvacátých let. Za celý film si vlastně nenajdete oblíbence, jelikož každý se chová nepřiměřeně a nebo nemorálně. Jediné, co vám zbude jsou hezké tvářičky. A nebo naopak. Jeden asi z nejlépe hodnoceních seriálů z Evropy za tento rok, ne-li vůbec. Za mě osobně velké zklamání a jedno velké nic. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

EXCELENTNÝ príbeh s bravúrnym finále a u mňa najlepší seriál roka 2017. Dokonalá kombinácia detektívky s historickým polit-thrillerom. Sympatické hlavné postavy, o ktoré sa naozaj bojíte, počas záverečných dielov som občas stopol prehrávanie a prešiel sa po byte, aby som to predýchal. Skvelá dobová atmosféra s kopou zaujímavých detailov (za 40 mega euro, bodaj by nie). Dekadencia Berlína, ozveny prvej svetovej, predzvesť druhej svetovej (to, ako sa boľševickí teroristi hladko premenia na hákové kríže, je super!), neustále zaujímavý dej bez minúty naťahovacej vaty. Pecka! ()

Reklama

Mara97 

všechny recenze uživatele

Průměrné zboží zabalené do hodně drahého obalu. Nejdražšímu německému filmu se nedá vytknout řada věcí, co je spojena právě s vysokým rozpočtem - skvělé kostýmy, doba je zpracovaná opravdu věrohodně, soundtrack Zu Asche, Zu Staub taky není nejhorší... Problém je v příběhu, který je tuctový, nudný, nezajímavý, podávaný strašně zkratkovitě, v prvním dílu je na diváka vychrleno x postav a příběhů, teď aby si v tom udělal pořádek... Tato nezajímavost je způsobena možná i dobou, protože Berlín roku 1929 nemá tolik co nabídnout jako Berlín roku 1923 či 1933, kdy se jedná o historicky mnohem významnější a pikantnější období. První sérii mám za sebou, na druhou již nenacházím síly ani čas. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Veliká kvalita! Možná, že poslední dva díly budou někomu připadat nevěrohodné a přitažené za vlasy. Mám na mysli tu zázračnou záchranu z auta pod vodou a ten "bondovský" souboj o vlak, jedoucí do Sovětského svazu. U mě to však bylo jen napínavé a dobrodružné vyvrcholení skvělého seriálu. Lottě jsem hodně fandil už proto, že mi jak vzhledem tak charakterem připomínala Fionu Gallagher z Shameless. Postavy postupem času procházejí zajímavým vývojem a ten, který se na začátku zdál být sympatický a kladný hrdina se mění v naprostou svini a naopak. Tento politicko - kriminální seriál bych někdy po pár letech s chutí zopakoval. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Začalo to kostrbato, teda aspoň v mojich očiach, ale nakoniec som ostal skoro závislý. Liv Lisa Fries je úplne skvelá. Zlatá. Milujem ju. Seriál pôsobí Bčkovo, ale herecké výkony neznámych hercov ťahajú celý seriál vpred. Rovnako tak dusná atmosféra 20.rokov minulého storočia. Špičkové kostýmy, skvelý vozový park starých veteránov, dobové účesy, saxová hudba. Proste všetko presne pre mňa. A ani ten dej nie je úplne na zahodenie. Sú hluché miesta, niektoré časti sú nudnejšie, niektoré zas úplne skvelé. Často ma prekvapila smrť postáv u ktorých by som to nečakal. Raz ma dokonca dostali falošným úmrtím, jednej z hlavých postáv. Naozaj, nezabudnuteľné chvíle pri tomto seriáli. ()

Galerie (545)

Zajímavosti (19)

  • Železniční nákladní vůz nese poznávací značky AB2305 a TY1113. Achim von Borries se narodil 13. listopadu, zatímco narozeniny Toma Tykwera jsou 23. května. (aporve)
  • Když se vládní rada Wendt (Benno Fürmann) sklání pro zraněnou Marie-Louise Seegers (Saskia Rosendahl), drží svou pušku v ruce, zatímco druhá puška leží na zemi. V následujícím záběru má však obě zbraně na zádech. (pavelvojta)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama