Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Temná a napínavá filmová adaptace bestselleru z roku 2012 autora Sebastiána Fitzeka, který napsal společně s právníkem Michaelem Tsokosem. Dějově rozsáhlý příběh, s až neskutečně provokativním sadistickým popisem násilí, ocení hlavně čtenáři literární předlohy a fanoušci autora. Tvůrcům se podařilo natočit snímek naprosto v souladu s duchem originálu. Filmoví matadoři v celém konceptu ztvárnění poznají motivy, které tady sice už mnohokrát byly, ale i v tomto snímku kupodivu pospolu fungují dobře. Jako příklad lze uvést telefon. Nepostradatelná věc po celou dobu příběhu používající dvě hlavní postavy celého dějství. Něco takového jsme mohli vidět například už ve snímku 'Cellural' (2004). Oba tyto snímky kromě onoho telefonu spojuje také únos a naprostá zoufalost a beznaděj. Příběh jako takový je však přeci jen jiný. A protože jeden z hlavních postav je profesí patolog, i patologie tu má velice významnou roli. Temný výraz dějové agrese se zmíněným zoufalstvím občas odlehčí i nějaká ta úsměvná scéna, která nepůsobí nijak trapně. Sem tam se také objeví absurdnost a plejáda otazníků nad logikou věci, ale jako obvykle, bez toho by to prostě nešlo. Stopáž přes dvě hodiny a není nudného místa. Snímek si celou dobu drží nastavené tempo a jedinkrát nezaškobrtne. Snímek jako správný temný thriller zkrátka chytne a nepustí. Mrazivý thriller, svým způsobem podobající se svým severoevropský protějškům, má co ukázat. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Alvart se tady znovu po dlouhý době vytáhnul,a já si při filmu vzpoměl na jeho Antikorper.Tohle samozřejmě fungovalo jako thriller víc než krimi,a i přes určitý vykrádání různejch filmů je to hnusný,napínavý,perfektně hudebně podkreslený.A tak na lepší hodnocení se to nedostane kvůli absenci silnějšího zápornýho obsazení,a to,že se na obrazovku nedostal Danny.Protože to rejža mohl ještě víc vyšroubovat.Ale jinak silný tři.60%. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Odříznutí je překvapivě velice povedeným a poměrně originálním thrillerem. Nejvíc mě bavila pasáž improvizované pitvy. Herci jsou skvělý. Klaďasové správně sympatičtí a záporáci uvěřitelně odporní. U spousty postav není dokonce poznat, na kterou stranu patří. Hlavní pozitivum je hlavně dobře dávkované napětí, které je rozloženo tak dobře, že mi vůbec nepřišlo, že film má víc jak dvě hodiny. Odříznutí je přesně ten film, který by si zasloužil pokračování. Přece zůstalo ještě dost částí těla, které by se hlavnímu padouchovi dalo amputovat. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Na Německo dobrý, to každopádně. I přes velkou délku jsem se fakt nenudil a bejt to trochu logičtěji a smysluplněji vymyšlený, mohlo to být i na 5. Leč poslední půlhodina byla už tak zamotaná, že si nejsem jistej, jestli jsem to všechno úplně pochopil a blbý je, že je mi to tak trochu fuk, na to abych si to vrátil zpátky a pátral po tom. Což je škoda - někdy méně je prostě více. Konec v helikoptéře si mohli tvůrci taky odpustit - to už jako bylo fakt moc, že to celý film shodilo o třídu níž. Další mínus, že jsem se celej film těšil na toho zmrda Denyho a...? ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně kvalitní německá thrillerovka, která scénami připomíná Saw a prostředím klasické severské detektivky a Christian Alvart zkušeně skombinoval oba prvky. Patolog najde v hlavě mrtvoly vzkaz o únosu jeho dcery a postupně jde po vodítkách, které jej dovedou přes mrtvoly až k finálové pointě "proč právě on?" a v průběhu cesty děj nabírá jak na kvalitě, tak na syrovosti, gradaci i mrtvolách. Herecké obsazení nadstandartní, tempo neskutečně akční a scénář geniálně napsaný. Scény pitev byly vymazlené a postupy patologů ve filmech moc nevídané. Tady nemám moc mínusů, kdyby konec působil hladčeji a ne až tak moc překombinovaně, šel bych do plné pětky. Výborný film, který by za poslední dobu měl tvořit alespoň základ každého fanouška žánru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama