Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Hrozně rozporuplný seriál. Pojdte natočit seriál o tajemné bytosti v lese, ale vlastně se na to vyserem a natočíme kriminálku a tajemnu se budeme věnovat obdíl 2 minuty na konci. Tohle je tak promarněná šance na top seriál....k občasnému dementnímu chování postav se raději nebudu vyjadřovat. I přes to všechno je seriál hrozně depresivní, tajemný a prostě i pár dní po druhe serii je ve mě takové to wtf ??? jsem zvědavej na 3. serii. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné. Na jednu stranu určitě doporučuji pro skvělou mysteriózní atmosféru, krásnou přírodu, kde hlavní roli hrají hluboké mlžné lesy a zajímavé jednotlivé detektivní příběhy. Na druhou stranu to hlavně ve druhé sérii začne trochu dřít hlavně za a) nárůstem neopodstatněné divnosti a hlavně za b) hlavní hrdinka je nesympatická hnuska, co jako "Major" absolutně selhává, dělá si, co chce, s nikým nekomunikuje - kdo by se s ní vůbec přátelil? A jak může takhle vykonávat takovou funkci? Za tajemnost, napětí a prima mysteriózní linku ale těch 75% dávám. ()

Reklama

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Ďalší prípad premárnenej šance na niečo výnimočné a hlavne trvácne. Remeselne, herecky, atmosfericky, castingovo sa tomu dá vytknúť len málo čo ...tu sme pokojne aj na 4****. Ale pokiaľ ma tvorcovia vodia za nos (miestami) neúnosne dlhými dielmi celé 2 série, kde sa príbeh nikam neposúva, resp. iba minimálne tak im serem aj na atmosféru aj na les aj kameru aj všetko. Pekný obal vyplnený vatou. 16 hodín sme tomu obetovali, lebo sme čakali na niečo...a dostali sme také veľké... Zbytočne natiahnuté, pseudomysteriózne a neskôr už aj otravné a vo výsledku veľmi, veľmi neuspkojivé. Až tak, že kašlem na 3. sériu ak bude, lebo im neverím, že z toho vykorčuľujú tak, že z toho spadnem na riť. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*/5... Seriál, ktorý atmosférou valcuje pre mňa aj zvučnejšiu konkurenciu. Parádne pošahaná štýlová dedina plná tajomstiev, každý diel iná zápletka (tie mohli byť prepracovanejšie niekedy, najmä ich vyústenia) pričom všetko vedie k jednotnému finále... a najmä... LES, hmla, vietor... temná mystériózna nádhera, seriál na "jeden šup". ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-Belgické Twin Peaks. Bez absurdního humoru, zato s hutnou atmosférou, jakousi téměř severskou mytologií a slušným géniem loci jednoho městečka, obklopeného lesy, kam bych se sama nevydala ani ve dne, natož v noci, jak to s oblibou dělala hlavní hrdinka. Bohužel už se asi nedočkáme třetí série, což mě v tomto případě mrzí mimořádně, protože bych v tomto podmanivém světě ráda strávila více času. I přes to, že mě to štve,musím dát plnou palbu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)
  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama