Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 1
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (104)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

1. série. Přesně jak jsem čekal, záležitost stojící na jméně, názvu, popkultuře a "předloze". Přišlo mi to neskutečně utahané, zdlouhavé a nezajímavé, přesně jako poslední Kingovky, u kterých jsem před dvaceti lety skončil. (*) 2. série. Jak byla první série slabá a nevýrazná, tak tahle je povedená, akční a nápaditá. Velmi mě potěšilo zapojení Marstenova domu. Lizzy Caplan je skvělá. (****) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde se mi počáteční nadšení proměnilo v unylý průměr. Stephen King se tady nejspíš ztratil ve svém vlastním zalíbení, protože atmosféra je ve výsledku to jediné, co tento seriál dokáže nabídnout. Zajímavý námět se díl od dílu nikam neposouvá. Nic se v něm neděje. Zajímavé postavy se ztrácejí v originalitě nechtěného a v samotném seriálu se vlastně promítne vše, co jste měli rádi na seriálu Lost, ale i to, co jste na něm nenáviděli. Producent J. J. Abrams je na tomto seriálu prostě znát. Na konci první série tak přemýšlíte, co některé díly vůbec měly znamenat. Byly realitou nebo fikcí? Nebo že by snad byly alternativní realitou? Nevím. Natočeno to sice bylo skvostně a u některých dílů jsem si filmařské nápady rozhodně užíval, ale jako celek? Na konci mi seriál vytvořil daleko více otázek, než dokázal zodpovědět odpovědí. A já vlastně nevím, jestli vůbec chci odpovědi znát... ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nepříliš kvalitní seriálový počin, který se topí v záhadách a natahování. K čemu to, když herci hrají kvalitně, když nemají co hrát. K čemu záhady, když odpovědi na ně jsou nedostatečné a pohřbené pod dalšími záhadami. Ne, ani seriál Ztraceni není tak špatný, protože tam herci měli nějaký výrazný charakterový vývoj, který Castle Rock postrádá. A ukazuje častý problém u Kingových příběhů. Tedy ono natahování. Bohužel mírný palec dolů. 60% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1.série: Deset hodin se Castle Rock nafukuje, jako mysteriózní a inovativní bublina, aby ve finále splaskla tím nejbanálnějším způsobem. Vzít mistrovo slavné město, které umně propojuje Kingův vesmír a nevyždímat z něj nic nového, vyjma potěšujících easter eggů? Je vidět, že značka King neznamená Stephen King. Televizní zklamání roku a pro mě, jakožto kingofila o to bolestivější. 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický mysteriózny seriál s hororovými prvkami, S. King v plnej paráde. Hlavná os dejovej linky, rozpletanie záhad a spájanie skladačiek jednotlivých kúskov do výsledného temného príbehu, pochmúrna a mrazivá atmosféra... to všetko robí z toho seriálu jeden veľký mysteriózny masterpiece. Oceňujem tiež, ako sa na začiatku nastolili záhady a ako sa nutkanie po objasneniach všetkých tých otáznikov okolo postáv stávalo z dielu na diel intenzívnejšie a intenzívnejšie. Na druhú stranu ma trocha mrzí trochu odbitejší záver, celé to finálne rozuzlenie (posledné minúty) mi prišlo ako z rýchlika, autori sa mohli ešte s divákom trochu pohrať. Na hranici 4-5 hviezd. 89/100 ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Postava Jackie Torrance (Jane Levy) odkazuje na postavu Jacka Torrance z Osvícení (1980). Když Jackie Torrance zabije Gordona sekerou, jde o přímý odkaz na Jacka Torrance (Jack Nicholson) z Osvícení a jeho nejslavnější scény, po kterém si vzala jméno. (Rammos)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama