Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 1
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (104)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Mám k tomuhle seriálu poněkud rozporuplný vztah. Jako s Kingem-nějak mě jako velikán literatury nebere, ale baví mě jeho knížky? -většinou ano (Misery a Geraldovu hru žeru!). Vadí mi, že si tímhle serošem (jako koproducent) tak trochu staví pomníček?-ne. Ruší mě ani ne tak pomrkávání na jeho knihy a povídky, jako spíše úmyslná konstrukce nějak propojit ten jeho rozkošný temný svět?-ne. Nudil jsem se u tohodle -sem tam?-ano. Byl to občas mazec a napínaní pana Kagemushe?-ano. Otravovala mě tam (u Kinga samozřejmě už jaksi daná) linka maloměsta a rodinných dramat?-ano. Mám to komu doporučit?-ne. Bavilo mě to?-ano. Málem jsem se uňuňal při posledních vteřinách druhé řady? Ano!!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde se mi počáteční nadšení proměnilo v unylý průměr. Stephen King se tady nejspíš ztratil ve svém vlastním zalíbení, protože atmosféra je ve výsledku to jediné, co tento seriál dokáže nabídnout. Zajímavý námět se díl od dílu nikam neposouvá. Nic se v něm neděje. Zajímavé postavy se ztrácejí v originalitě nechtěného a v samotném seriálu se vlastně promítne vše, co jste měli rádi na seriálu Lost, ale i to, co jste na něm nenáviděli. Producent J. J. Abrams je na tomto seriálu prostě znát. Na konci první série tak přemýšlíte, co některé díly vůbec měly znamenat. Byly realitou nebo fikcí? Nebo že by snad byly alternativní realitou? Nevím. Natočeno to sice bylo skvostně a u některých dílů jsem si filmařské nápady rozhodně užíval, ale jako celek? Na konci mi seriál vytvořil daleko více otázek, než dokázal zodpovědět odpovědí. A já vlastně nevím, jestli vůbec chci odpovědi znát... ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Báječný začátek, pomalu degradující střed, skvělý předposlední díl a úplně debilně vypuštěný konec. Fajnové výkony, příjemná mysteriózní (bohužel nikoliv však, až na pár temných výjimek, hororová!) atmosféra a super maloměstské prostředí. Ač je to poněkud paradoxní, tak seriálové adaptace Kinga stojí za bačkoru, Castle Rock naštěstí toto pravidlo celkem úspěšně boří. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál nebo naopak přemrštěná délka pro námět na minisérii, nebo i jediný film? Krátce po shlédnutí jsem na vážkách, nicméně nemůžu říct, že by se mi Castle Rock nelíbil. Skvělé řemeslo s příjemně kingovskou atmosférou a dokonalí herci v čele se Sissy Spacek a Billem Skarsgardem, které ale zabíjí závěrečné a uspěchané rozuzlení, kterému na druhou stranu předchází spousta zbytečných nebo naopak nevyužitých dějových linek a příběhů vědlejších postav. Lepší tři hvězdy. EDIT: Po druhé řadě zvedám na čtyři. Tady se naplno rozjel potenciál seriálu a hravé doplňování Kingova multiversa. Lizzy Caplan i Elsie Fisher jsou úchvatné. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Má to dobrú atmosféru aj sa to nesie v duchu tradičných Kingovských diel. Ale aby sme do toho úplne prenikli tak si to vyžaduje asi lepšiu hlavnú postavu. To je najväčšia výtka celému seriálu. André Holland je príliš toporný a emočné prázdny, aby nám mohol skutočne predostrieť hrôzy a pochybnosti do takej miery, aby sme sa s nimi ako divák stotožnili. Vďaka nemu je aj finále celej série strašne nezaujímavé. Čo je škoda lebo väčšina odkazov a vedľajších dejových línií funguje. Iste zápletka a jej postupné odkrývanie je trošku kostrbaté. Ako keby tvorcom občas ušlo ako vysvetliť určité súvislosti tak aby to bolo z toho dramaturgického hľadiska okej, ale pozerať sa na to dá a nie je to žiadny veľký prúser. Bill je v pohode ale ako náhle sa vyjaví hlavné tajomstvo tak mi jeho predchádzajúce konanie veľmi nedáva zmysel. Postava ktorá si pre mňa ale kradne celú sériu pre seba je Sissy Spacek. Jej časť The Queen je dokonalá a ako jediná ma dokázala emočne dojať a pohladiť. Zatiaľ som zvedavý čo bude ďalej. Zatiaľ prvá séria takých opatrných 75%. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Postava Jackie Torrance (Jane Levy) odkazuje na postavu Jacka Torrance z Osvícení (1980). Když Jackie Torrance zabije Gordona sekerou, jde o přímý odkaz na Jacka Torrance (Jack Nicholson) z Osvícení a jeho nejslavnější scény, po kterém si vzala jméno. (Rammos)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama