Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 2
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (104)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál nebo naopak přemrštěná délka pro námět na minisérii, nebo i jediný film? Krátce po shlédnutí jsem na vážkách, nicméně nemůžu říct, že by se mi Castle Rock nelíbil. Skvělé řemeslo s příjemně kingovskou atmosférou a dokonalí herci v čele se Sissy Spacek a Billem Skarsgardem, které ale zabíjí závěrečné a uspěchané rozuzlení, kterému na druhou stranu předchází spousta zbytečných nebo naopak nevyužitých dějových linek a příběhů vědlejších postav. Lepší tři hvězdy. EDIT: Po druhé řadě zvedám na čtyři. Tady se naplno rozjel potenciál seriálu a hravé doplňování Kingova multiversa. Lizzy Caplan i Elsie Fisher jsou úchvatné. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nepříliš kvalitní seriálový počin, který se topí v záhadách a natahování. K čemu to, když herci hrají kvalitně, když nemají co hrát. K čemu záhady, když odpovědi na ně jsou nedostatečné a pohřbené pod dalšími záhadami. Ne, ani seriál Ztraceni není tak špatný, protože tam herci měli nějaký výrazný charakterový vývoj, který Castle Rock postrádá. A ukazuje častý problém u Kingových příběhů. Tedy ono natahování. Bohužel mírný palec dolů. 60% ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

1. série - Ačkoliv děj drží pozornost, je to takové neslané nemastné, aby vám předposlední díl podokopl nohy a skopal vás do kuličky. Bomba! Pět zasloužených hvězd. 2. série - Hlavní hrdinka je nevýrazný maniak, která roli získala nejspíš jen proto, že má obří modré oči a v každém díle je na ně zoom aspoň 20x. Děj slabý a s první sérií nuceně propojený (ale až někdy v 8. dílu). Konec pak odkazuje na úplně jiné Kingovo dílo. Hodně slabé 3 hvězdy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický mysteriózny seriál s hororovými prvkami, S. King v plnej paráde. Hlavná os dejovej linky, rozpletanie záhad a spájanie skladačiek jednotlivých kúskov do výsledného temného príbehu, pochmúrna a mrazivá atmosféra... to všetko robí z toho seriálu jeden veľký mysteriózny masterpiece. Oceňujem tiež, ako sa na začiatku nastolili záhady a ako sa nutkanie po objasneniach všetkých tých otáznikov okolo postáv stávalo z dielu na diel intenzívnejšie a intenzívnejšie. Na druhú stranu ma trocha mrzí trochu odbitejší záver, celé to finálne rozuzlenie (posledné minúty) mi prišlo ako z rýchlika, autori sa mohli ešte s divákom trochu pohrať. Na hranici 4-5 hviezd. 89/100 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serial samozrejme dokaze nalakat, vsichni jeste vzpominaji na skvele Stranger Things, ktere serial vizualne pripomina, navic je zastitenej jmenem Kinga a zasazenim do jeho fiktivniho mestecka, kde se odehravala hezka radka jeho skvelejch knih. No a rozjezd je fajn, zacnou se na sebe vrsit jedna zahada za druhou, je to misty i radne drsny a krvavy a dobre se na to kouka. Jenze s pribejvajicima dilama to spis nez zahadny zacina bejt zmateny, stale se na sebe vrstvi dalsi a dalsi nejasnosti, ktery ale postradaj jakoukoliv logiku a vlastne se nic moc nedeje. Nektery dily se stupidne venujou naprosto nezajimavejm vedlejsim postavam, jimz asi kraluje naprosto na pest Sissy Spacek. Ono ale celkove herci nejsou zadnej zazrak z hlediska sympatii, clovek vlastne nema moc komu fandit, Lynskey je otravna a zase pripomina svoji stihacku z Dva a pul chlapa, Holland se fakt na hlavni roli nehodi, Skarsgard neustale divne cumi. Mym oblibenec se tak stal perfektni serif Scotta Glenna, kterej bohuzel moc prostoru nedostane. Co se tyce zaveru serial, par veci se sice lehce propoji a vysvetli, takze jsem zacal mit lehkej pocit, ze scenaristi nebyli totalne zmateny, ale nejakej smysl by v tom moh bejt, jenze je desne videt, ze se pripravuje puda pro druhou serii. Popravde, chvilema jsem uvazoval, ze to vzdam, nakonec jsem to dokoukal, ale druhou serii uz asi nedam. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Postava Jackie Torrance (Jane Levy) odkazuje na postavu Jacka Torrance z Osvícení (1980). Když Jackie Torrance zabije Gordona sekerou, jde o přímý odkaz na Jacka Torrance (Jack Nicholson) z Osvícení a jeho nejslavnější scény, po kterém si vzala jméno. (Rammos)
  • Když Henry Deaver (André Holland) navštíví Marthu Lacy (Frances Conroy) kvůli informacím ohledně jejího zesnulého manžela, objeví v jeho pracovně složku s výstřižky z novin o historii Castle Rock. Mezi články můžeme najít článek odkazující na novelu Tělo / Stůj při mně (1986), objevuje se zde i zmínka o  vzteklém psovi – Cujo, vzteklý pes (1983), dále je zde článek, kde je zmíněn Leland Gaunt - Obchodník s hrůzou (1993). (Reesam)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama