Reklama

Reklama

Veronika

(festivalový název)
  • Španělsko Verónica (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o študentke cirkevnej školy v Madride, ktorá sa kvôli pracovnej vyťaženosti matky neustále musí starať o trojicu mladších súrodencov. Keď počas dňa zatmenia slnka, v roku 1991, spolu s dvomi spolužiačkami, podnikne nevinnú zábavku so špiritistickou tabuľkou "Ouija", ani v najhoršom sne by dievča nenapadlo, aký to bude mať dopad. V ohrození života temnými silami sa ocitá nie len ona samotná, ale i jej mladší súrodenci .. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že název oné komerční spiritistické tabulky, který anglofoni vyslovují úplně jinak než španělofoni, prý pochází z francouzsko-německého oui-ja (ano-ano), takže ho oba tihle -foni vyslovují blbě? Já až doteď ne, našel jsem to na netu. A to je taky asi to nejdůležitější, co můžu k filmu napsat. Další duchařina. Další průměrná duchařina. Další průměrná duchařina s dětmi, u které se mohou bát snad zase jen děti. Holt záleží na vkusu - mně osobně se třeba asi nikdy neomrzí sebeblbější teenagerské vyvražďovačky, ale průměrné duchařiny s dětmi se mi omrzely už dávno. Téhle aspoň budiž dána k dobru její jakás takás evropskost (ve filmu je pár zajímavých záběrů), její zvláštní hudba (místy retro instrumentálka jak z nějakého Hitchcocka, místy jakýsi hovnařský španělský poprock), Ana Torrent (taková hezounká holčičí herečka to v sedmdesátkách bývala a dneska je z ní už stará ženská, hrůza jak ten čas letí), nebo hezká představitelka starostlivé a pracovité nejstarší dcery (která se ovšem z milé a slušné katolické týnky promění v hystericky uječenou a psychicky labilní protivnou týnku). Jo a v červnu 1991 žádný zatmění Slunce nebylo, ani v Hispánii, ani nikde jinde na Zemi, to jsem si taky zjistil na netu. Takže je to celý bouda, pusťte si radši něco jinýho a neztrácejte čas. Přesto dávám rozpačitou hubenou třetí, asi za tu jakous takous evropskost a divnou hudbu a Anu a týnku a tak... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Veronika jde do školy...Veronika jde s dětmi do školy...veronika se jde koupat...Veronika se jde koupat se svým malým bratrem..Veronika hraje pofidérní hry...Veronica začíná mít vidiny.....Veronice začíná jebat....Děcka to ví od začátku, že je mrdlá...konec..fakt??? no jo, právě jsem popsal 98 % veškeré filmové aktivity, zbylá dvě jsou finty, triky a bláboly slepé sestry z kostela Sv. Panny Marie marného zázraku....no já víceméně hodnotím jen jakýsi nápad (který ale nebyl zcela pochopen a následně dobře natočen) a španělštinu, která se prostě dobře poslouchá a je Vám jedno,jestli mluví vážně to, co Vám předkládají titulky...vtipné....................moje hodnocení = 4 z 10. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že se po zpackaném Rec na Paco Plazu ještě podívám, ale je to tu. Talent má, to se musí nechat, duchařina která má atmosféru, i dobrou hudbu. Bohužel tomu chybí větší napětí, v prvních minutách ho dokáže perfektně vytvořit, ale jak rychle vytvořil, tak ještě rychleji zmizí a přijde až v závěru, který byl povedený. Španělská atmoška se nezapře a děj je na dobré úrovni. Do plného počtu chybí hodně, ale průměrem bych tento horor urazil .. 7/10 = 71% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nechce věřit, že ještě někdo skočí na obehraný trik - podle skutečné události. Na druhou stranu je to napsáno v úvodu i závěru tak opatrně, že i autoři dávají najevo - pozor, fikce. To ale není nejdůležitější, klíčové je, že tu máme další nudnou a nestrašidelnou duchařinu, což je smutné. Pokud staré španělské gotické horrory mají výbornou atmosféru, pak těm současným se ji navodit nedaří. Velmi slušná kamera se smyslem pro symboliku a detail a k tomu solidní španělská hudba jsou největšími klady snímku. Občas se najde nějaká pěkná scénka, i když nakonec připomene Freddyho (skutečnost-sen-skutečnost) nebo Hellraisera (matrace především). Za pochvalu ještě stojí šťastný konec pro hlavní hrdinku. Jinak ztráta času... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Po Crucifixion https://www.csfd.cz/film/109649-the-crucifixion/komentare/ se jedná o 2 vymítačský horor ´´podle skutečné události,,. Bohužel kromě závěrečných zhruba 30 minut a začátku to nemá co nabídnout. Do té doby musíme bohužel sledovat 4 děcka (2 jsou neskutečně rozmazlené a to třetí vypadá jako by bylo postižené retardované a navrch k tomu ještě mělo Downův syndrom) o které se jejich matka nestará (adeptka na matku roku proč si je vůbec dělala,když není schopna se o nich postarat ) o které se stará jakási puberťačka (jedno z těch děcek). V tomhle žánru se bohužel nedá už nic nového vymyslet nicméně z těch španělských hororů co poslední dobou vychází nebo vyšly je to lepší průměr (hodně to zachraňuje ten konec s dobovými záběry) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Paco Plaza v istom časopise hovorí, že sa necítil povinný zobrazovať navlas reálne udalosti a objasnil: „...celý príbeh Veroniky, sestier a Antoñita, toho malého Marlona Branda s okuliarmi, to všetko je vízia." (Arsenal83)
  • Obdobie natáčania trvalo od 4. júla do 25. augusta 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama