Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (269)

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľký režijný debut Michaela Chavesa "The Curse Of La Llorna podľa mňa nakoniec prináša dávku sklamania. Myslím si, že film má pár dobrých momentiek a snaží sa o to, aby vybudoval nejaký strach, no môj problém v ňom tkvie vo fakte, že postavil všetko na absolútnych klišé. Ukážem vám tu 2 scénky z dvoch filmov, ktoré v podstate ukazujú o čom vlastne hovorím. Ak ste film videli, alebo vám nevadia názorné ukážky, niečoho, čo by mohol byť spoiler, tak kliknite "sem" a "sem". Presne toto isté sa v podstate udeje aj v tomto filme a dosť mu to pre mňa uberá body. Ak som už niečo niekedy videl, prípadne ak si z toho už 15 rokov dozadu robil iný film srandu, tak niečo trošku nefunguje. Prvá tretina filmu je podľa mňa celkom dobrá. Bol som zvedavý čo sa bude diať, spoznávame postavy, dostávame sa do príbehu, no akosi som neporozumel, prečo Patricia nepovedala Anne, čo sa deje. Možno by ju mohla mať za blázna, no minimálne by sme sa k niečomu dostali. No potom proste niekam odíde, nechá Annu nájsť dvere a potom sa sčista jasna zjaví a zrazu je všetko zle. Kam zmizla na ten moment čo Anna chodila po jej byte? Neviem. A potom postupne prechádzame k jej rodine, na ktorú sa La Llorna upne (z absolútne stupídneho dôvodu) a strašenie pokračuje. Je tu pár fungujúcich scénok, no potom je tu aj veľké množstvo nefunkčných scénok. Napríklad bábika pred dverami je podľa mňa asi najväčšia stupidita celého filmu. Scénka na povale, keď si Llorna ide pre deti je urobená tak teatrálne a scénka kúsok na to, do ktorej je zapletený kríž vyzerá fakt viac divne. Okrem toho film občas chce uvoľniť atmosférou nejakou komédiou. A viac sa filmu darí tým atmosféru zabiť. Nemyslím si, že ide o najhorší hororový film čo som videl, no rozhodne neponúka dosť na to, aby som ho ocenil. Myslím si, že fanúšikovia hororu si zaslúžia niečo lepšie. Hodnotenie: C ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Totálny priemer, akých dnes už máme tucty. Klišé príbeh rodinky ohrozovanej bubulákom, ktorý poväčšinou len straší, než aby skutočne ubližoval. Ústredná rodinka je veľmi sympatická, vďaka produkčnému zázemiu má film svoje momenty. Po kine by som nahnevaný nebol, La Llorona je však ako stvorená na večer pri telke. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Inu, začínaj nám ty horory z Conjuring universa těžce tuctovatět a i přes slušně produkční kvality jim chybí něco, co by dokázalo alespoň trochu překvapit. La Llorona je tuctovka, která diváka neurazí, protože takový ten základ pro dobrý horor to má, ale zároveň si divák sem tam zívne, protože tohle už viděl prostě stokrát. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Práca s atmosférou v niektorých miestach slušná. A je to o dve triedy lepšie ako Mníška. Ale stále sa to drží v rovine zaužívaných klišé, ktorých jediným obohatením je ďalšia legenda a jej vysvetlenie. Nie je to zlý film. Ale do nadpriemerných vôd nepatrí. Možno aj kvôli postavám, ktoré nemajú nejakú históriu s ktorou by sme mohli sympatizovať. Bishara straší tentoraz viac ako prízrak. A Patricia Velasquez neuveriteľne zostarla. Kde sa podela tá kráska z Múmie? ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Má osobní encyklopedie všeho, co nemám rád na (mnou milovaných) hororech. Tuctové, šablonovité, s dokola (a dokola) stejným rytmem, snaha o děs vytvářená pouze prostřednictvím scén završených jump-scares, s nefunkčními postavami (wannabe badass renegade) a nulovým tahem na branku. Ale ano, ten film má své místo: středa, 23:45, Prima. A pokud počas filmu slyšíte někoho plakat, nebojte, jsou to jen diváci. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • V roce 1986 v Buffalu v okolí San Antonia, žena jménem Juana Marie Leij po několika letech utrpení z manželem, vzala svých 7 dětí a rozhodla se je utopit v temných vodách Buffalo Bayou. Nepřežily dvě děti, při výslechu tvrdila že neměla na vybranou, že její manžel byl agresivní vůči ni a dětem, a taky prohlásila že je sama La Llorona. (ARI50)
  • Natáčení skončilo v listopadu 2017, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)
  • Na konci filmu je na taxíku možné si všimnúť odraz kamery. (EvilMatus)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama