Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V černohumorném seriálu podle stejnojmenného komiksu se dospívající psychopat a rebelka prahnoucí po dobrodružství vydávají na cestu. Pronásleduje je notná dávka smůly. (Netflix)

Recenze (47)

whack 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo na štýl Bonnie a Clyde, ale je to iba akýsi plytký príbeh o dvoch spratkoch, ktorí z neopodstatnených dôvodov nenávidia vlastných rodičov a preto ušli z domu. Chcel som v nich nájsť pozitíva, pretože autsajderi sú tak trochu moja krv, a párkrát sa mi to aj podarilo, ale celkovo som nenašiel, čo som chcel. Posledné dva diely však naznačujú, že v druhej sérii sa môže všetko zmeniť k lepšiemu. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: 80/85 % Velice originální nevšední někdy až lehce bizarní seriál, který vybočuje už jen tím, že se skládá z 20 minutových epizod, které ale nejsou zrovna epizodní, vypráví jeden velký příběh o jedné šílené výpravě. První čtyři (hlavně 3) díly jsou absolutní skvost kinematografie a britského humoru, který je z toho vážně cítit, aniž byste věděli, že je film původem z VB. Zvlášť první epizoda je jedna z nejlepších seriálových epizod, které jsem ve svém životě, kdy viděl. Geniální je zejména scéna, kdy Alyssa říká něco ve smyslu I feel kind of safe with him a hned potom je tu prostřih na Jamese, jak si na ni brousí nůž. Humor, u kterého nevíte, jestli se mu máte smát, nebo se ho děsit. Já jsem zvládal obojí. Zkrátka Britové. Bohužel pro The End of the F***ing World však nic netrvá věčně. Humor se postupně ze seriálu vytrácí, až někde ve čtvrté epizodě zmizí úplně. Je to strašná škoda, úplně se mění atmosféra. Odtud to už není ono. Ani to vlastně není dál originální. Scénka s benzínkou nebo obchodem s oblečením působí jen jako vata a detektivní duo lesby jsou sice groteskní, ale jinak po nich pes neštěkne, takže další vata. Také jsou děti nuceni ve 4. epizodě změnit vzhled, včetně vlasů. Alyssa si nabarví vlasy na blond a bude nadále nosit ofinu, což jí bohužel zrovna nesluší. Díky novým šatům a sestřihu začne docela nápadně připomínat Eleven ze Stranger Things. James vyfasuje havajskou košili. Člověk má najednou pocit, že sleduje úplně jiné postavy. Pěkně to ilustruje ten fakt, že seriál je prostě ve druhé polovině jiný. Škoda. Mohl být jeden z mých nejoblíbenějších. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh Jamesa a Allyson, dvoch stratených teenagerov na úteku pred svetom aj sebou samými prináša takmer tarantinovský príbeh pre mládež, ktorý však zaujme aj staršieho diváka. Sondy do myslí hlavných protagonistov sú spracované na vysokej úrovni a mne osobne vyhovovala aj dĺžka jednotlivých epizód. Po seriály This is England opäť britský seriál, ktorý sa vymykal zo zabehnutých koľají a ponúkol niečo nové. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komediální seriál, který téměř před dvěma lety přišel trochu znenadání a okamžitě získal obrovskou fanouškovskou základnu. A právě proto, že na něj začali koukat vlastně úplně všichni, vrhl jsem se na něj i já sám. Dloooouho mi trvalo si zvyknout nejen na trpký britský akcent, ale i na takové sterilní vystupování jak postavy Alyssy, tak Jamese. Osm krátkých dílů jsem vydržel, nikdy jsem ale nepomyslel na to, že by mě potěšilo oznámení druhé série. To už ale viz. komentář u sezóny č. 2. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice originální seriál, kde se na nic nehraje, těží se hlavně ze svižného a rychlého tempa a do toho všeho má i parádní hlášky... asi takhle bych popsal tenhle crazy seriál. Super obě hlavní postavy (i vedlejší...), které se až neuvěřitelně hodily do svých rolí. Jinak se po celý seriál díl od dílu buduje napětí, které nakonec vyvrcholí a výsledný otevřený konec se mi líbil + jestli přijde druhá série, tak budu jen rád. 1. série - 85% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Auto Jamesova otce (Steve Oram) je Mercedes-Benz 230E (W123). Tento model se vyráběl v letech 1976–1986. (J.F.B.)
  • V epizodě se objeví stříbrný Opel Monza 3.0E z roku 1983. (J.F.B.)

Reklama

Reklama