Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (274)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vlastně úplně jedno, že mám víc dílů hodnocených za pět, než za čtyři. Ve finále nepůjdu víc ani náhodou a je mi to opravdu moc líto. Přes úžasný začátek, začal tenhle seriál hodně škobrtat a na poslední dva díly už jsem se dodíval snad jen silou své nezlomné vůle a to zklamání rozdýchávám ještě teď. Ale nedá se nic dělat, jede se dál a snad najdu zase nějaký, třeba i trochu podobný, svižný, rychle odsýpající, s podobným, velmi černým humorem. Ps. na šílenou dvojku v podání Alexe a Jessicy určitě nikdy nezapomenu. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Tak tohle bylo něco pro mě! Vkusně zpracované monotónní dialogy, zdánlivě depresivní příběh a hlavně spousta černého humoru, který se mi zamlouval. Rozhodně to není seriál pro každého. Melancholici jej ale jistojistě ocení! | 1.série (85%), 2.série (80%) > Průměr: 83% (4*) | ()

Reklama

Devilian 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonale rozkošné! Už od první minutky je to audiovizuálně vymazlené a ujeté tak akorát. Dobře, někdo by úplně nemusel skousnout, že je tam jednou z prvních nabalovacích hlášek správně britsky procítěné "fok off" a že je to celé vlastně jen o tom, jak někoho zabít. Že je to pubertální a pitomé? Jasně, že je. Vy jste snad byli jiní, než pitomí? Nicméně - když se někde tlačí na pilu, je to děs. Když se tady tlačí na pilu, je to jako když si ty třísky ve vašich očích vlastně užíváte. Je to přehnanost, ale přesně takovouhle odrůdu mám moc ráda. Kraťoučká lahůdka pro toho malého psychopata žijícího v každém z nás. A že je to moc krátké? Ne, je to úplně ideální. V nejlepším se má totiž přestat. A tento seriál to pochopil dokonale. Musím taky vypíchnout soundtrack... pohlazení na duši. <3 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Když je vám náct a okázale dáváte najevo své domnělé outsiderství, které jste okoukali z aktuální audiovize, tak vám tenhle seriál bude připadat, že je tak moc pro vás a o vás. Dokonce i uroníte slzy dojetí u průhledně nekonformního finále. Když je vám dvacet a třicet a jste zblblí samozvanou výjimečností Netflixu a jejich marketingem, že všechno, co má na sobě jejich štempl, je hrozně netradiční a odvážné a mimo zažité mantinely, budete si sugerovat, že tenhle seriál je další hřebíček do rakve lineární televize a jejích schémat. Jenže on je to jen moc chytře vykalkulovaný projekt pro sílící mladé publikum, nebo spíš pro to věčně nedospělé, které nechce koukat na reálně profilované mladé hrdiny, ale jejich žánrově vyhrocené variace. Komiksový rodokmen je z tohohle dílka cítit na sto honů, což znamená egocentrickou vyhrocenost a domnělost velké rebelie a nonkonformity, když se vedou povrchní emo řeči prokládané velkohubými vulgaritami a občasným šplíchancem krve. Dojná kráva komiksového ratingu M se po americké (nejen) indie kinematografii přelévá do quantity TV. Ve výsledku na seriálu nejvíc naštve, že jde cestou očekávaného polidštění sociopatů a nedostojí falešné vábničce z prvního dílu, která by byla bývala naopak vskutku přinesla něco nového. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka seriálu kompletně vycházející z toho, jak moc divné a sociálně nefungující jsou hlavní postavy, rozhodně neznamená slušný scénář. Hlavním plusem jsou dobře zahrané postavy, ale přestože je to evidentně mířeno čistě na teenagerské publikum, drží si to jakousi úroveň i přes tu bizarnost a nihilismus. (nejlepší epizoda - 1x03) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V seriálu zazněla píseň „We might be dead by tomorrow“ od zpěvačky Soko. (ver_mah)
  • Ačkoli oba hlavní představitelé hráli postavy, kterým je v seriálu 17 let, ve skutečnosti jsou mnohem starší. Představiteli Jamese (Alex Lawther) bylo v době natáčení 22 let a představitelce Alyssy (Jessica Barden) bylo 25 let. (Nelitos)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama