Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

potenciál na slušné béčko tu sice byl, ale tvůrci se rozhodli ho nevyužít a výsledkem je tak nevýrazná a nudná polosci-fi líznutá x-meny z wishe, která nenabídne jediný výraznější moment a z hlavy se vykouří dřív než doběhnou závěrečné titulky. Ale ono taky co čekat od filmu kde je nejlepší "herec" Stephen Amell (ten se sem ale jinak dost hodí, protože Code 8 je podobné X-Menům asi jako Arrow Batmanovi)...40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Svižné sci-fi, co možná připomíná X-Meny, ale jen proto, že někteří lidé mají neobyčejné schopnosti. Problém je, že jsou tím pádem nežádoucí a že společnost s nimi pěkně vyjebává. Connor je mladý muž žijící s vážně nemocnou matkou. Ta má v hlavě nádor, který jí brání ovládat mimořádnou schopnost. Connor je elektrikář, tedy, ovládá elektřinu 5. třídy, což se dozví postupně. Aby mohl matce zaplatit léčbu, spojí se se zločineckým podsvětím obchodujícím s drogami, jelikož práce, kterou mu společnost umožňuje, příliš nevynáší. Nejde o bombastický vizuální spektákl, což bude zřejmě z nedostatku financí, jenže to já právě cením. Snímek se stává uvěřitelnější a ani roboti ho výrazně do vzdáleného sci-fi neposouvají. Parádní vizuál, dobré herecké obsazení, pěkná akce. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"NORMAL PEOPLE HAVE ALWAYS HATED US. THEY JUST USED TO DO IT WITH A SMILE ON THEIR FACE." ---------- Veľmi úspešný kraťas sa po troch rokoch dostal do svojej plnohodnotnej formy vďaka crowdfundingu, ktorý zachránil už množstvo projektov pred ich nerealizovaním. Code 8 je teraz dlhší, plnší, krajší, intenzívnejší, úžasnejší a neprestáva baviť ani na moment. Poctivá dystopia na štýl District 9, Elysium či (v istom ohľade) nevydareného Fahrenheit 451, ktorú som si myslel, že takto vie natočiť len Neill Blomkamp. Veru, mýlil som sa a môžem byť len rád. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to taká typická priemerná záležitosť. Síce nápad je parádny ale prevedenie mizerné. Rovnako tak herci. Snímka je v super štýle futuristic world, máme tu pár "mutantov" so super schopnosťami, ale inak je tam plno nudných a hluchých miest. Hudba žiadna. Tiež prelety lietajúcich áut vyzerajú príšerne, neveríte tomu a tým pádom sa nudíte, lebo viete, že len pozeráte nejaké video čo urobili amatéri v štúdiu pri popíjaní coffee latte. Masky (prilby) vyzerajú dobre, to je však všetko. Ale aj snaha sa cení. Druhý krát by ste ma ale neprinútili sa na to pozrieť. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhých třech letech dokázali bratři Amellové zrealizovat tento projekt. Už po zhlédnutí krátkometrážního filmečku se stejným názvem jsem si říkal, že tento svět má rozhodně co nabídnout, pokud dokáží vymyslet alespoň trochu sofistikovanější scénář pro zajímavou zápletku. Nynější plnohodnotný film rozhodně nepatří mezi to nejlepší v rámci superhrdinské tématiky, ale i tak přišel s pár inovativními nápady plus libovým vizuálem, tudíž bych to také na druhou stranu ani neodepisoval. Na ten vizuál musím pět jen a jen ódy, za 2 miliony dolarů to vypadá víc než dobře. A příběh sice v mnoha chvílích skřípe, ale scénáristicky se snaží házet sem tam zajímavé twisty, takže také za mě přijatelné. K hereckým výkonům. Oba Amellové předvedli výkon na jedničku, zamrzí, že se tvůrci nesnažili trochu rozvíjet příběh i z druhé strany barikády, zejména linku s policistou, kterého ztvárnil Sung Kang. Klidně bych uvítal i nějaký sequel, pokud jednička vydělá slušnou sumu peněž, potenciál se dozajisté nevyčerpal. Za mě dávám 72 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama