Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Code 8 mi přišel z trailerů i z toho desetiminutového shortu strašně zajímavý, jenomže se z toho nakonec vyklubali jenom o dost horší, rádoby vážnější a temnější X-Meni. Výhoda oproti zmíněné skupince mutantů tu byli ti robotičtí policajti. (Já vím, X-Meni mají sentinely, ale tohle je pořád trochu něco jiného.) Bohužel tihle ti plecháči byli strašně nevyužití. A na to, jak měli cool design málo zapamatovatelní. Obě hlavní postavy byly celkem fajn, ale film používal ty nejlacinější triky k tomu, aby z diváků vytřískal nějaké emoce, což se mu ani tak moc nedařilo. Ale efekty byli fakt úžasné, což cením. Opravdu mě mrzí, co z toho vzešlo, ale bohužel jde jen o naprosto průměrný, ničím nezajímavý film, na který se podíváte a druhý den na něj zapomenete. 5/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Svižné sci-fi, co možná připomíná X-Meny, ale jen proto, že někteří lidé mají neobyčejné schopnosti. Problém je, že jsou tím pádem nežádoucí a že společnost s nimi pěkně vyjebává. Connor je mladý muž žijící s vážně nemocnou matkou. Ta má v hlavě nádor, který jí brání ovládat mimořádnou schopnost. Connor je elektrikář, tedy, ovládá elektřinu 5. třídy, což se dozví postupně. Aby mohl matce zaplatit léčbu, spojí se se zločineckým podsvětím obchodujícím s drogami, jelikož práce, kterou mu společnost umožňuje, příliš nevynáší. Nejde o bombastický vizuální spektákl, což bude zřejmě z nedostatku financí, jenže to já právě cením. Snímek se stává uvěřitelnější a ani roboti ho výrazně do vzdáleného sci-fi neposouvají. Parádní vizuál, dobré herecké obsazení, pěkná akce. ()

Reklama

blazma 

všechny recenze uživatele

Po tom co jsem podlehl seriálu Arrow s hercem Stephenem Amellem, tak jsem jednoduše googlil spoustu jeho filmů a seriálů. Díky tomu jsem narazil na Code 8 a narovinu, tento film není dobrý. Kombinuje spoustu věcí a nápadu z jiných filmů. Je jedno jestli to byli malé nebo velké filmy, ale spoustu věcí co jsem tady viděl jsem viděl už někde jinde, jen trochu upraveno.. Docela mě to mrzí, jenže nápady docházejí a tato slátanina mnoha zajímavých nápadů určitě není atraktivní. Aspoň ne pro mě. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne len silnejšie tri hviezdy, subjektívne a kvôli podpore, keďže to vzniklo len a len kvôli crowdfundingu, čo je úctyhodné, dávam štyri. Popravde som čakal viac, ale na druhú stranu to prekvapilo celkom slušnou originalitou, Trošku to klamalo telom, človek čakal buď sci-fi akčňák alebo triler a ono to bola viac sci-fi krimi dráma. Na druhej strane by som z tohoto celkom zaujímavého a skutočne ako v našom svete nefér sveta chcel vidieť niekedy ešte viac. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Lehce nudnější variace na X-meny. Nic extra tragického ani převratného. Čistých normálních 50%. “kód 8” je volací znak při přepadení/nebezpečí. Takže asi tušíte, že půjde o přepadení na x způsobů okořeněné “x-meny” v prapodivném světě, kde policie má roboty a doprovodné drony, ale vozový park odpovídá popelnicím ze začátku tisíciletí. To samé zbraně, elektronika, oblečení... film je (samozřejmě) moderně tabulkově míchaný (dokonce i bezpohlavního máme), ale nepůsobí to křečovitě a účelově. A to se cení. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama