Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Naposledy ma tak intenzívne napínalo pri Antikristovi, ale toto to tronflo na plnej čiare. Škaredé, odpudivé, nechutné a to sa skončila len úvodná scéna. To je len pre silne povahy. Alebo pre feťákov. Nič medzi tým. Tie dlhé severské noci nemajú dobrý efekt na pristahovaleckých Iránčanov a následne ani na zvyšok Európy. Neviem prečo je teraz taký boom okolo severských trollov, ale mám radšej počiny, kde ich lovia a bojujú s nimi, ako kde sa ich snažia integrovať. Takže, Severania, Iránčana prosím deportujte naspäť, nech vám nekurví meno vo filmovej Európe a ostante radšej pri mrazivých detektívkach. Pre dobro všetkých zdravých ľudí dúfam, že to sošku nevyhrá. Tu je aj ODPAD málo.... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Slovní spojení "pohádka pro dospělé" dostává díky tomuto filmu nový rozměr, a je škoda, že ačkoliv již dvě knihy autora předlohy u nás v Čechách vyšly, na Gräns jako čtenáři stále čekáme. Určitě bych si ji totiž jinak před snímkem přečetl. P.S. Chlapi, rande s některýma filmama vážně nekončej vysněnou souloží, a Tina a Vore je toho myslím víc než jasným příkladem. Tohle fakt není dobrej nápad, jak svý femme fatale ukázat váš vytříbenej artovej styl. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejbizarnějších romancí výrazně řízlá thrillerem o tom nejodpornějším zločinu a -asi SPOILER- severskou mytologií. Pokud pominu atmosféru typickou pro skandinávské detektivky, tak asi nejvýraznější dojem na mě udělala jakási fascinující odpudivost. Vedle fantastických hnusných masek ústřední dvojice film nabízí třeba nahotu, kterou prostě nechcete vidět, ale stejně na ní zíráte a ve mě hodně hrklo během scény, které dominoval zvuk, ale to nic neubíralo na její příšernosti. Pomyslným vrcholem byla asi nejujetější milostná scéna, jakou jsem kdy viděl. Vyvětlení s identitou pak bylo třešničkou na dortu. Abbasi potvrdil svůj talent a jsem docela zvědav, s čím přijde příště. 85% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Odvážný a podivný film, kterým bych mohl strašit malý děcka. Obličeje hlavní hrdinů totiž sympatie zrovna nevzbuzovaly, ale faktem je, že takovýhle příběh jsem nikdy předtím neviděl. Mytologie trollů přenesená do dnešní společnosti je originalita jako prase a i když je tam scéna, ze který bych blil, šoupnu tam s odřenejma ušima čtvrtou pecku. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoniec tomu predsa len ten jeden bod filmu pridám. Musím uznať. "Gräns" je skutočne originálny film. Minimálne v niektorých aspektoch. No na niektorých miestach je pre mňa veľmi nudný a nevedel udržať moju pozornosť. Vizuálne to má veľmi dobrú prácu s make-upom a maskami. Eva Melander vyzerá vynikajúco a funguje to. A rovnako je na tom aj Eero Milonoff. Maskéri odviedli skvelú prácu. Úvod je celkom zaujímavý, policajné vyšetrovanie je dobre spracované a pôsobí uveriteľne. Príbeh o pedofílii je tu silný a efektný. A niektoré scénky sú spracované dosť silno. Záverečné vyvrcholenie je vynikajúce. Nečakal som to a malo to poriadnu silu. A plán zloducha je skutočne poriadne diabolský. No to sú pre mňa celkovo najlepšie elementy. Veci, ktoré na mňa pôsobili ako z ľudského sveta sú silné, fungujúce a dobre spracované. No potom sú tu ešte aj fantasy elementy. A tie na vás buď divácky zapôosobia, alebo nie. A ja som bohužiaľ na tej opačnej strane. Celkovo to dáva zmysel a prináša to zaujímavý element, no po vizuálnej stránke sú tu potom scénky, ktoré na mňa nepôsobia. Aby som bol úprimný, je tu jedna z najdivnejších sexuálnych scénok čo som kedy v živote videl, je tu pôrod, ktorý ma skutočne šokoval. Ale zase to sú elementy, ktoré robia ten film originálny a inovatívny. Preto som z neho tak veľmi zmätený a preto neviem čo o ňom vlastne povedať. Nemyslím si, že by som sa k nemu znovu vrátil, no som rád, že som ho videl. Mal momenty, kde som sa nudil, no na konci som bol skutočne zaháknutý. Príbehy sa dobre spojili a máme skvelú hlavnú hrdinku. Takže ako celok to vnímam pozitívne, no rozhodne mám pocit, že niektoré veci neboli úplne pre mňa. Toľko k filmu. Hodnotenie: B- ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • V čase 01:03:00, když jede Tina (Eva Melander) autem, hraje píseň „På väg“ od zpěvačky Turid. (pornogrind)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)
  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)

Reklama

Reklama