Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Rozhodně není dobrý, když něco musím dokoukávat na dvakrát. A to je tenhle případ, kdy jsem u toho prostě usínal. Ono to celý nabudilo dojem, jakože je všechno fajn. Hlavní obsazení, super kámoši a jedna nepěkná osoba, kvůli který se to dosere. To, že to mělo pár slušnejch lekaček mi ale nezmění názor na celej film. Ono to totiž vůbec dohromady nefungovalo, nemělo to příběh a nebavilo mě to. Navíc, poslední dobou se toho podobnýho točí tolik, že ani Němci z toho nevytrhnou. Kyber-šikana, stalking, gotika, čarodějnictví, posednutí démonem, dobrej guláš. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Moderní a hodně aktuální ,,téma" spojené a propletené do klasické tuctové duchařiny... člověk by čekal sračku ala Unfriended (2014), tady to ale příjemně funguje a i ty otřepaný klasický situace celkem dobře fungují. Pár lekaček opravdu vyleká, herecké obsazení v pořádku, film graduje, nenudí a i přes ten, pro mě pokažený, závěr, jsem si odnesl příjemných 90 minut ...a to i přes přihlédnutí k faktu, že německá hororová filmografie je skoro stejná bída, jako ta česká a proto každý příjemnější kus z jejich produkce, je zároveň dvojitá radost pro fajnšmekry. 3,5 * ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Verhoeven? Že by jen shoda jmen? Na nízkorozpočťák plný nesympatických hovadických teenagerů odsouzených ke zmasakrování to bylo příjemné překvapení. Chválím především dynamický soundtrack. Neřekla bych, že film se až tak moc zabýval sociálním přesahem FB, jako že se spíš zabýval zmasakrováváním hovadických teenagerů způsobem hodným pochvaly. Je to vlastně klasická vyvražďovačka naroubovaná na "ducha ve Facebooku," ale funguje to velmi dobře. A konec potěšil. Jen tak dál, Verhoevene! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ jednoznačne najlepší tohtoročný horor z Nemecka. Mladá, pekná a obľúbená študentka si pridá na facebooku osamelú podivínku. Keď ju však vyhodí, jej život sa zmení na peklo. Smutná holčina sa totiž odkrágľuje, no jej duch baží po pomste. Už tu bolo viac hororov o sociálnych sieťach, a očividne film čerpal z podľa mňa debilného Unfriended, takže nič nové pod slnkom sa tu čakať nedá. No na druhej strane tu bolo všetko, čo na hororoch vyhľadávam. Sympatickí herci, dostatok podarených ľakačiek, pekné masky, a odmietnutý duch nešetrí vôbec nikoho. Komu sa páčia jednoduché, prehľadné, ale fakt vydarené teenagerské duchárinky, pri ktorých netreba veľmi premýšľať, tak to určite ocení. U mňa sa tento horor bez pochýb umiestni v tohtoročnej TOP 10 a k plnému počtu chýbalo len málo (tentokrát sa veľmi rád povznesiem nad slabší scenár). Nechápem len, na kieho boha má niekto na FB cez 800 priateľov, ja osobne toľko ľudí ani nepoznám. Fakt prijebaná doba. Ale tú strigu by som si určite pridal, taký vymakaný profil ako mala ona sa často nevidí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Děcka, pojedeme do Německa! Proč?! Budeme zjišťovat, zda má německý talent Simon Verhoeven něco společného se slavnějším režisérem Paulem Verhoevenem. Simon bude muset povinně otevřít ústa a podíváme se, jestli mu na mandlích nezůstala nějaká biologická hmota pocházející z Paulových varlat. Ukaž, vyplázni jazyk, pěkně udělej ááá. Jak tak koukám, na jazyku jsem identifikoval jen zbytky Miller Mix, tak kde se, hergot donnawetter, vzal ten tvůj nesporný talent natočit za pár hadrů solidně vypadající a příjemně mrazivý horor na téma sociální sítě a jejich vliv na vaginu. Tak počkat, úplný zázrak na poli hororové tvorby to zase až tak není, scénář by určitě potřeboval lepší fazonu, jenže s ohledem na to, v jakém režijním ejakulátu se doposud zručný Simon rochnil, je to dílo přímo výstavní. Pěkný vizuál nechává rozehrát příběh dvou protikladných slečen, které pojí sociální síť. Nemá smysl příliš zabíhat do podrobností a vyzrazovat děj, ten je ostatně na německé poměry celkem inteligentně vystavěn. Speciální efekty jsou plně funkční, s hereckým obsazením není problém, tvůrci casting nepodcenili, určitě neuvidíte herce přeposlané ze zkalených filmů Rosahunde Pinčové. Zajímavá závěrečná pointa se postarala o dobré a nečekané vyznění filmu. Tenhle horor neobsahuje žádné extra drsné scény, s tím, co má, si vystačí. Režisér by se už neměl vracet do Německa, přece jen reálně hrozí, že svůj "zámořsky" vyhlížející kousek ve své domovině hned tak nezopakuje. 7/10 ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)
  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)

Reklama

Reklama