Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Už jsem sem chtěl na ty duchařské, čarodějnické a vymítačské filmy, totálně vysrat a zbytek hororového maratonu, sem chtěl jet hlavně ty letní tábory a podobný řezničiny. Tu na mně vyskočil Unfriend a já si řekl, no Němce jsme ještě neměl a šel do toho. A chyba to rozhodně nebyla, byť film nějakých čtyřicet minut, jede styl styl ala Mark Zuckerberg, tak první oběť hned nasadí jiný styl. A pokuď čekáte že to bude nudná vybíjená, s nudnou čarodějnicí, nenechte se zmýlit, gore je velice povedené a co oběť to nějaké lahodné gore. V tomhle ohledu krev stříká na všechny strany, ale ani o lekačky neni nouze, natož pak o parádní atmosféru. Režisér dü Němec tedy překonává jakýkoliv film, na tohle téma, co sem v poslední době měl možnost vidět. Protože ta proměna hrdinů, z frajerů co sou těžce v pohodě, na trosky bez života a sou schopni všeho, to se jen tak nevidí. Takže k tomu všemu si připočte celkem sympatické obsazení a lehce geniální konec, který aspiruje na nejlepší wow konec. A nebojím se říct, že film mi lehce připomínal předloňský It Follows a soundtrack tenhle dojem, jenom umocňuje. Je tu tedy jedna věc, která mi nejde na rozum, teda napadli mně různé varianty : posedlost, šílené zoufalství umocněné adrenalinem a nebo nízká gravitace. Narážím tím na to, co se stalo v nemocnici, problém je v tom že ve filmu tohle neni vysvětleno. Takže se musím spokojit s tím, že zrovna kolem prolítali mimozenšťani a zkoušeli ho unést. Navíc o stalkingu ví i král popu https://www.youtube.com/watch?v=Zi_XLOBDo_Y přijde mi trefné tedy sem hodit, ten song. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Němci když si dupnou, tak umí . Ale žeby sem si z tohoto snímku vytrhla páteř, to ne. Jak found fuck footage bejvalky, tak naběhl " social network " násuv do všech žánrov. Nic nápadité, jen oukej vyfabrikovaný málem "slash " produkt, ktorý si bude užívať svoj aktuálny trend. Do tohoročnej 100ky sa ale isto vmestí. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší film, ktorý zbytočne doplatil na to, že sa musel stať za každú cenu čistokrvným hororom. Spočiatku som mal z toho až prekvapivo dobré pocity, hlavná hrdinka si ma získala okamžite a všetko ohľadom facebooku tu už asi ani nemohlo byť zvládnuté lepšie, či už jeho dizajn a využívanie vlastností, ale aj posadnutosť ľudí ním a navyše je to celé tak vizuálne hravé a nápadité, že ma to skutočne veľmi bavilo. Ale od prvej hororovej scény som už vedel, že som sa tešil predčasne. Stále sa na to dá bez problémov pozerať, keďže film si udržuje viacero pôvodných kladov, ale tá hororová stránka je doslova otravná. Jedine niektoré masky sú celkom zaujímavé, ale inak atmosféra a napätie nestoja za nič a aj obsahovo sú jednotlivé hororové sekvencie úplne o ničom. A tak zo zvyšku filmu ma už zaujímali len tie neustále problémy s facebookom, kvôli čomu sa hlavná hrdinka dostávala do problémov a celkom aj to pátranie po minulosti mŕtvej spolužiačky, ale toto ma tiež časom sklamalo, čakal som niečo podstatne zaujímavejšie, väčšinou to býva zvládnuté lepšie. Obsadenie nie je najhoršie, hlavná hrdinka Alycia Debnam-Carey je výborná, tá ma bavila v každom ohľade, ale inak ma už výraznejšie zaujal vlastne len kamarát hacker, ale to nevadí, v tomto žánri ani viac neočakávam a navyše mi ani nikto neprekážal. A ako som spomínal, vizuálne je to veľmi dobrá práca a to nielen na nemeckú produkciu a vydarila sa aj hudba. Takže nakoniec môžem skutočne ľutovať len toho, že sa z toho stal horor, keby sa protivníkom nestal duch, ale napríklad nejaká trochu schopnejšia hackerka, ktorá by sa mstila, mohol byť z toho výborný thriller alebo dráma. Ale aj tak u mňa prevládajú dobré pocity, hlavne za ten úvod, hlavnú hrdinku a audiovizuál. 62% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Populárne dievča má každý deň mnoho žiadostí o priatelstvo na sociálnych sieťach. Po prijatí jednej z nich zisťuje, že zvláštne dievča od nej chce viac ako len potvrdenie žiadosti a virtuálne kamarátstvo. A to, čo od nej chce, nie je vôbec príjemné. - Perfektná kombinácia jednej z najstarších hororových tém s najmladším hororovým subžánrom. Excelentne zahraná hlavná úloha, zaujímavá mytológia, inovatívny scenár a to všetko zakončené parádnym soundtrackom. Nespočetné plusové body za to, že som sa u tohto hororu po niekolkých mesiacoch dokázal zlaknúť. Síce len raz, ale keďže môžem horory, u ktorých som sa zlakol, spočítať na prstoch dvoch rúk, velmi si Friend Request cením. A dokonca tvorcovia pracovali aj s obrazovými lakačkami, čo už sa v dnešnej dobe, kedy každý tlačí len na zvukové efekty, velmi často nevidí. Napriek spomínanej inovatívnosti sa mi záverečná tretina zdala až príliš jednoduchá, takže to na plné hodnotenie nebude. Taktiež bolo výrazne vidieť to, že je to režisérov hororový debut a že sa ešte v oblasti tohto žánru má čo učiť. V každom prípade sa však jedná o jeden z najschopnejších hororov tohto roku a mal by ho vidieť každý. + herečka z Where the Devil Hides a Fear the Walking Dead + herec z Stake Land + herec z Always Watching: A Marble Hornets Story a Amnesiac + herec z Halloween II ()

juta 

všechny recenze uživatele

Chvílema zajimavý příběh, kterému chybí k dokonalosti víc věcí. Těšil jsem se na podobnou napínavou podívanou jako třeba u Odebrat z přátel, ale Unfriend jede celkem pomalým tempem, které napětí dokáže držet jen chvíli. Takže se z toho stává bohužel průměrnější podívaná, kde stojí za zmínku grafické práce tajemné dívky. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)
  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)

Reklama

Reklama