Reklama

Reklama

Addamsova rodina

  • USA The Addams Family (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 8

Recenze (156)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hrané dva filmy ze začátku devadesátek, byly takřka dokonalé. Tuto animovanou záležitost tedy beru jako jakésik upozornění Hollywoodem, že bylo by záhodno, na tohle dostat lidi, protože se jedná o velmi známou značku. Potěšilo mě že se děj aktualizoval s potřebami dnešní doby a naštěstí nesledujeme nějaký další útrapný origin, ve kterém se celý film dávají postavy dohromady, aby to už příště tedy začla být konečně i zábava. Tady se prostě jede skoro hned od začátku. Addamsova rodina bydlí na kopci za městem a obyvatelé městečka se začnou brzy zajímat o to, co jsou vlastně zač. Nijak neurážející spíše dospělejší animák. 55% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo a hodně (viděl jsem oba předchozí filmy ani ty nebyly světoborné, ale dalo se na ně dívat) . Pamatujete Loraxe? https://www.csfd.cz/film/293571-lorax/komentare/ tak tento film je na podobné brdo máme zde rodinu podivných lidí a proti nim stojí rodina ´´dokonalých lidí´´ a jejich život do toho kamery na každém rohu a šmírování sousedů . Účesy postav jsou hodně podobné chování a závěrečná pointa úplně. V celém filmu jsou zhruba 3 vtipné scény (oživení mrtvých, žáb, závěrečný vtip o chybějících končetinách a dál si nevzpomenu) jinak je to přehlídka grotesek, které se hodí tak maximálně do seriálu o délce třeba 10 minut navíc jsem nepochopil proč jedna z postav zde chodí skoro pořád nahá. 20 procent a i to je moc. Je smutné, že to tolik vydělalo, ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Studio Universal se rozhodlo oživit věhlasnou značku Addamsovy rodiny a zvolilo pro to formu téměř ani ne celovečerního animáku. Animáku, který na jedné straně pracuje s podobou postav blížící se originálu Charlese Addamse, na druhé straně chce zaujmout dnešní děti, takže zásadní roli v příběhu hrají influenceři, sociální sítě a manipulace veřejným míněním. A světe div se, daří se mu to způsobem, ze kterého si nechcete postupně usekat všechny končetiny šavlí z rodinné zbrojnice, a ještě to prokládá vtipy srozumitelnými dospělému publiku. Dokonce i nástup bratrance Ita (český dabing mu kdovíproč říká „To“), podbarvený hiphopovým songem, docela funguje. To hudba celkově, byť bych víc než soudobou populární hudbu ocenil nějakou klasiku, třeba Dannyho Elfmana:) Jinak samozřejmě stěžejní myšlenkou filmu je zvláštnost, divnost, jedinečnost, a boj s „nudnou“, odchylek se štítící většinou. Rozuzlení (resp. jemu předcházející záchrana v poslední vteřině) by si zasloužilo trochu víc přemýšlení na straně scénáristy, ale není to nic, co by celý film pohřbilo. Což by nakonec v případě Addamsů vlastně bylo podle jejich gusta, že;) Takže i když si nejsem jistý, jestli je Věc s chytrými hodinkami, z nichž se na Vás dívá oko, strašidelnější nebo trapnější, a naopak si jsem jistý, že neexistuje jediný dobrý důvod, proč by se „mamuschka“ měla „překládat do češtiny“, nota bene jako „mazurka“ (ano, bohužel…), není to špatné navázání na někdejší slávu. I když, co si budeme nalhávat, dva hrané filmy z počátku devadesátých a seriál z šedesátých let, jsou někde jinde;) Vzhledem k časovým souvislostem se nabízí srovnání se Scoobem (byť Addamsovi stihli řádnou kinopremiéru ještě před Covidem) – a co se týká kvalit, myslím, že si oba tyto rodinné filmy zaslouží stejné hodnocení, tj. 70%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Další variace příběhu a této velmi strašidelné a podivuhodné rodince, tentokrát v animované podobě. Taková podoba jim přesně sluší. Jsou to přece monstra, takže vypadají poněkud divně,vtipně až bizarně. Chovají se dle své přirozenosti a dělají bláznivé věci. Překvapila mě stopáž. Je opravdu krátká, což je příjemné. Je to milá jednohubka. Připomínat si tuto legendární rodinku není na škodu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vlastně celkem povedená pohádka, která je ale spíše pro publikum 12+, jelikož menší děti si z ní moc neodnesou a my dospělí si ji jen bez větších emocí užijeme a jdeme dál. Zábavně rozehrané charaktery rodiny jsou asi vše, na čem film stojí, humoru je bohužel méně než bych si přál a příběh je taková klasika. Neurazí, nenadchne. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Poznávacia značka auta rodiny Addamsovcov je "CHAS 1938". Chas bola prezývka tvorcu rodiny Addamsovcov - Charlesa Addamsa, ktorý v roku 1938 začal tento komix publikovať v novinách New Yorker. (belinko)
  • V tomto snímku je Vec (ruka) ľavá, na rodziel od predošlých filmov, kde je to pravá ruka. V originálnom seriáli The Addams Family (1964) ale tvorcovia občas ruku pre zábavu striedali. (belinko)

Reklama

Reklama