Reklama

Reklama

The Lie

  • USA Between Earth and Sky (pracovní název)
Trailer

Obsahy(1)

Otec vezie autom svoju dcéru na tanečné sústredenie, keď vtom zbadajú v treskúcej zime jej kamarátku. Ponúknu sa, že ju teda zoberú na kúsok cesty so sebou, avšak ich dobré úmysly v zápätí vyústia v strašné a neočakávané dôsledky. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čeho jsou rodiče schopni, aby ochránili dceru? Všeho! Komorní psychologické drama jímž se jako černá nit vine strach a bezmoc. A jak se vrší lži, tak se dělají chyby. Chyby, které se nedají vrátit. Zoufalství narůstá a mění se v horor. Za chyby, se totiž platí. Konec jsem tak nějak vytušil, což mi vůbec nevadilo, jelikož tím vše dávalo smysl. Pokud se vžijete do postav, pak si užijete napínavý příběh od začátku až do konce. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Miluji tyhle nevšední thrillery. Horor to určitě není, takže za tímto účelem film určitě nesledujte. Rodiče začnou krýt vlastní dceru, která spáchala ten nejtěžší zločin. I když se jim do toho ze začátku moc nechce, převážně matce, tak člověk jen čeká, kam až daleko jsou rodiče ochotni zajít a co všechno jsou schopni udělat, aby svou dceru ochránili před kriminálem. A ten konec ? Totálně mě to rozsekalo, krásný mindfuck. Přesně něco takového jsem očekával a taky dostal. Po celou dobu zde panuje dusivá atmosféra, Mireille Enos hraje perfektně, stejně i Sarsgaard. Za mě tak trochu zapomenutý a nedoceněný snímek od Amazonu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Lie" je konečne filmom, ktorý ma príjemne prekvapil. Využil svoje možnosti a priniesol zaujímavú napínavú drámu. Koncept možno nie je úplne inovatívny a od začiatku vám bude niečo vŕtať hlavou, no aj tak ten záver dokáže prekvapiť. Napriek tomu, že som neveril tomu čo sa nám film snaží povedať. Z jedného prostého dôvodu. Ak by to čo Kayla hovorila bola pravda, prečo by sme to my ako diváci nevideli? Takže otázka znie - "Čo sa tam stalo naozaj?" Ale myslím si, že aj tak to na konci filmu dopadlo veľmi zaujímavo. Ukazuje to ako to dopadne, keď s klamstvom zájdete príliš ďaleko. A môžete spustiť reťazovú reakciu udalostí, ktoré ste určite nechceli. Lenže už sa to nedá zastaviť. Ako Kayla povie: "When you do a horrible thing, how do you undo it?" Joey King je celkom presvedčivá a vie jednotlivé scénky celkom dobre predať. Jej rodičia v podaní Petra Sarsgaarda a Mireille Enos sú tiež dosť dobrí. A je vidno, že rodičovské pudy v nich zvíťazia. Pre mňa dobre spracovaný film, lebo som neustále hádal čo sa bude diať ďalej, kam sa to vyvinie a aké bude to odhalenie, ktoré si film pre nás pripravoval. A držalo ma to v pozornosti. Myslím si, že to stojí za tých 97 minút vášho času. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parent Trap 2.0.. Spíše komorní a o niternost se snažící psychologický thriller o úskalích a slepotě rodičovské lásky, při jehož celkem očekávaném vyvrcholení si možná vzpomenete na text ze závěru jedné písně The Police: „I will turn your face to alabaster, then you'll find your servant is your master..“ Pubertální protivnost a vzhledem k pointě relativní absence svědomí zvládnuta poměrně dobře, proplešlý Sarsgaard i Pittova Zombie manželka patřičně utrápení. A vodnatá hlava agenta Kryceka z Akt-X? Ta naznačuje, že mimozemský černý olej moc zdraví neprospívá.. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ďalšia protivná americká tínedžerka s odporným ksichtom, ktorá si je istá, že otecko jej všetko prepáči. Aspoň tak by som definovala celý dej. Na konci bu bu bu, aspoň nejaký zlom (za to tá jedna hviezda), inak by to bolo úplne o ničom. Ten zlom by mohol prísť skôr a následne nejako rozrásť do ďalšieho zlomu, alebo aspoň väčších komplikácií. Ale nič také sa nestalo, skrátka iba protivné decko, ktoré by som asi vyhodila von oknom a je jedno, z akého poschodia. Herci sa mohli aj pretrhnúť, ale keď scenár nepustí, tak to dopadlo, ako to dopadlo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film sa odohráva v New Yorku, v Kanade sa natáčal kvôli daniam. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 8. ledna do 8. února 2018 v Torontu (Ontario, Kanada). (Homerking)

Reklama

Reklama