Reklama

Reklama

The Clovehitch Killer

Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Burnsideovcov žije pokojným životom a je ukážkou idylickej rodiny s kresťanskými hodnotami. Snažia sa angažovať vo svojej komunite všetkými možnými spôsobmi, ale všetko sa zmení vo chvíli, keď Tyler (Charlie Plummer) nájde stopy, ktoré vedú k vrahovi prezývanému Clovehitch Killer, ktorý v meste pred desiatimi rokmi zavraždil viacero nevinných obetí. Keby pomohol nájsť vraha, stal by sa miestnym hrdinom. Jediný problém je v tom, že všetky stopy naznačujú, že vrahom by mohol byť jeho otec Don (Dylan McDermott). Tyler sa spojí s miestnou čudáčkou Kassi (Madisen Beaty) a spolu sa vydávajú na cestu za vypátraním vrahovej identity. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (42)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina Burnsideovcov žije pokojným životom a je ukážkou idylickej rodiny s kresťanskými hodnotami. Snažia sa angažovať vo svojej komunite všetkými možnými spôsobmi, ale všetko sa zmení vo chvíli, keď Tyler (Charlie Plummer) nájde stopy, ktoré vedú k vrahovi prezývanému Clovehitch Killer, ktorý v meste pred desiatimi rokmi zavraždil viacero nevinných obetí. Keby pomohol nájsť vraha, stal by sa miestnym hrdinom. Jediný problém je v tom, že všetky stopy ukazujú, že vrahom by mohol byť jeho otec Don (Dylan McDermott). Tyler sa spojí s miestnou čudáčkou Kassi (Madisen Beaty) a spolu sa vydávajú na cestu za vypátraním vrahovej identity. - Vo všetkých aspektoch ide skôr o thriller a hororových scén je tu úplne minimálne množstvo, ale bavilo ma to. Záhada okolo vraha je podmanivá, prostredie malého mestečka je pre tento typ filmu perfektné a herci v hlavných úlohách hrajú velmi presvedčivo. Scenár je natiahnutý, ale oproti autorovmu predchádzajúcemu nezáživnému hororu Clown ide o výrazný posun dopredu, pričom zobrazenie zapálenej veriacej rodiny stojacej proti zlu, ktoré prináša pornografia (scenárista určite videl posledné interview Teda Bundyho pred smrťou), je dôveryhodné a ukotvené v realite. Aj celkovo som mal pocit toho, že toto sa fakt môže niekde stať, takže za realistické a svojské spracovanie, naviac v dá sa povedať celovečernom debute, si to slušné tri hviezdičky určite zaslúži. + herec z Mercy a American Horror Story + herečka z Boarding School + herec z The Horror Network Vol. 1 ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Námět i zpracování do jednotlivých detailů jsou určitě zajímavé. Tempo je pomalejší, z toho důvodu jsem měla občas problém udržet pozornost. Po herecké stránce je to všechno dobře zvládnuté. Jednotlivé postavy hrají opravdu přesvědčivě a nebyl tam nikdo, kdo by mi vyloženě byl nesympatický. Hororové prvky zde žádné nenajdete ani omylem, ale jako drama/thriller to funguje skvěle. Nicméně to na mě nic nenechalo, tudíž hodnotím lehce nadprůměrně. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V podstatě kopírka Summer of 84 jen místo děcek hledajících vraha zde máme 2 puberťáky. Bohužel o horor to ani nezavadilo drama a thriller to též moc není a mysteriózní to není vůbec (kdejaký díl Beze Stop případně Sběratelů Kostí je zajímavější než 110 minut tohohle). Celý film je jen o kecání ve stylu můj otec je asi vrah ne nemůže to být on byl to někdo jiný ne on to byl něco jsem našel atd. a zhruba 10 minut se zde něco stane (navíc se ani nedozvíme co to znamenalo teda to Lucky). Máme zde pouze 1 vraždu, která je sice povedená, ale oběť při ní piští jak prase při porážce což mě moc reálné nepřijde. 20 procent za konec jinak těch 63 procent co to má je těžký úlet nezaslouží si to ani 40, ale u csfd mě to nepřekvapuje tam je kdejaká sračka vyzdvihovaná do nebes. Nejlepší hodnocení CARNIFEX a Grizly007 ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

"Můj tatínek je vedoucí skautů, pobožný křesťan, milující manžel a tak trochu chorá svině, co zabíjí ženský a honí si u toho brko, nebo ne?" Tak něco podobnýho trápí hlavního pubíka, známého, celkem neprávem, jako "Ten zkurvenej úchyl" a jelikož jeho mindrák z této možnosti je větší než jeho péro, spojí své síly se zrzkou , která je místním známá jako "Ta, co dala všem". "Ten zkurvenej úchyl" a "Ta, co dala všem" tedy společně pátrají, ona má své FBI dedukce z knížek, on zkušenosti z nakoukání NCIS a rozhodnou se tatíka odhalit, aby už žádnou micinu neuškrtil na svým skautským uzlíku. Tatík je ale pěkně záludnej, manipulativní zmrd a nebo fuckt nevinnost sama, jehož největší prohřešek proti lidstvu je jeho tupej syn. Každopádně jak děj plyne, je nám nad slunce jasnější, že jeden z nich má pravdu a druhej půjde za kokota. Já jsem nestranná, za mě byli kokoti oba, páč takhle se chovat můžou fakt jen pošahaní křesťani (omlouvám se nepošahaným křesťanům). Jak to celé dopadne je jasný tak nějak hned a já si u filmu stihla uvařit, ééé upéct, perník a dostat se do báječný reality, ve který všechno ve filmu dávalo dokonalej smysl. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Výhodou tohohle filmu je, že jeho dětský protagonista působí opravdu jako průměrný sedmnáctiletý kluk, na kterého padá celý svět - ve filmech se postavy jako on píšou většinou jako nerealisticky dospělé. Clovehitch je dost dospělý film na to, aby se nebál zobrazit svého hrdinu jako sotva odrostlé dítě. Chová se proto občas hloupě a naivně, ale naprosto smysluplně v kontextu své situace. Zpětně se mi líbí třeba že hned první důkaz. který se hrdinovi dostane do ruky, tedy fotka, kterou najde u otce v kůlně, je v podstatě konečný a usvědčující, ale jeho syn se chová, jako by měl jen vágní podezření a potřeboval dál vyšetřovat a pátrat. Setkal jsem se s výtkou, že to filmu bere napětí, že odkrytí karet mělo být pomalejší, ale to považuju za tlačená toho filmu do škatulky, jakou očividně sám nevolí. Není to o odhalování pravdy, ale o reakci na tu pravdu, o snaze přesvědčit sám sebe o opaku, o neschopnosti čelit realitě. To je na tom to zajímavé. Ten film se taky nebojí zajímavých zlomů - věcí, co vypadávají z dosavadní kontinuity a film nějak mění. Jednak vypravěčsky, když protagonista najednou zmizí z děje na poměrně dlouhou dobu, jednak žánrově, když se ke konci film přelévá do skoro detektivního dobrodružství, v němž musí děti zvítězit nad dospělým padouchem. Tyhle zlomy většinou vědou k odcizení publika, protože pokud publikum něco nemá rádo, tak když se v průběhu filmu stane něco, co silně mění status quo filmu. Pokud se to děje, musí se to dít jako gimmick, musí to být vykřikováno a divák musí chápat, že jde o záměr - tady to je o hodně subtilnější. Ale právě proto zajímavé. A ten konec je perfektní. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Dej vykazuje významné podobnosti so skutočnou zločinnou dráhou známeho sériového vraha Dennisa Radera, ktorý po takmer dve dekády (1974-1991) terorizoval USA pod prezývkou BTK (bind, torture, kill), pričom k jeho zatknutiu prišlo až v roku 2005. Rader bol váženým členom miestnej kresťanskej komunity, vedúcim skautského oddielu a žil zdanlivo normálnym rodinným životom. (IceQueen)
  • Slavný autor hororů Stephen King označil snímek za „výborný malý film, jenž je neskutečně napínavý a není pro slabé povahy“. (Homerking)

Reklama

Reklama