Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2019] Mimo můj program. Ale skrze hodnocení a ovací nešlo odolat a odmítnout. A tak se vracím na své milované Slovensko. Do země, kde filmy už pomalu dělají lepší než u nás. A nyní si trumfli na klenot. A ten dle mého září jak jen to jde. Sledujeme otce od rodiny, který je vlastně doslova od rodiny. Přifrčí domů oslavit Vánoce, ale pravicový extrémismus mu to nedovolí. Ale ono ani nejde vyloženě o něj. Prostě jde o nebezpečí, které ani není vyloženě jmenováno. To cením. A poté přichází sociální drama. No a já jsem prostě doma. Vzpomínám na svůj milovaný Hon a říkám si jak se s tím tvůrci zde dokázali jinak vyrovnat po svém. Eskalace, mini zvrat. No nádhera. Jenom se divím a užívám si. Konec už sám za sebe skončí tak nějak jak má. Ale já nevím jestli jsem na to připraven. Bohužel. Ale to nic nemění na faktu skvělosti. Víc tohoto. Slovensko dýchej! ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Eva Nová mě nevzala, ale tady už to bylo ono, i když to lehce brzdili dětští herci a katarze u mě zcela nedozněla, s tímhle mohou bratia do sveta. Velice nepříjemné prozření jednoho veselého, pracovitého optimisty, který by za rodinu i duši vypustil, přestože jí zaslíbil Bohu. Po dlouhé době očekává hřejivě domovské prostředí, ale přijíždí do ledové a temné místnosti, která bývala jeho domovem a jejíž zdi se postupně svírají, je potřeba se všemu přizpůsobit. Nejsnadnější je jít s davem, na dětský i dospělácký způsob, náš skvěle zahraný hrdina má ovšem svůj rozum a vydá se vlastní cestou...tou lidsky správnou. Na téma slovenský nacionalismus si netroufám moc psát, to náleží jiným, já žiji v odlišném prostředí, u nás se fašouni tak nějak stáhli, bejvávalo to vážně mnohem horší. Ale v našem bratrském národě je a bude tato otázka stále otevřená, naštěstí tam žijí tvůrci, kteří se tomu dokáží postavit formou sobě vlastní, formou umění...na Slovensku jsou po stránce filmové zase o kousek před námi. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Snaha o vytržení staršího syna ze spárů polovojenské ultrapravicové organizace uvrhne do nepředstavitelných problémů celou Milanovu rodinu. Situace se zdá být bezvýchodná. Nástup pozvolnější, na zápletku jsem si musel počkat, ale nakonec to bylo dostatečně děsivé. O to děsivější, že se ve slovenských reáliích nejedná o žádné sci-fi. ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím v jakém vesmíru tvůrci žijí ale v mém ne,,a to nemluvím o odflinknutém řemesle, kdy jsem našel tři chyby během 15 minut...Herci otřesní ... Neuschwanstein je zámek v Allgäu (Bavorsko, Německo) v oblasti obce Schwangau u Füssenu, který nechal postavit Ludvík II. Bavorský. Jde o jeden z nejznámějších a nejnavštěvovanějších turistických cílů v Německu. Tento zámek se také objevil v několika filmech a inspiroval Walta Disneyho ke stvoření Sleeping Beauty Castle neboli hrad Šípkové Růženky, který se nachází v Disneylandu. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Výborný Ondrík (jen to drmolení by se mohl odnaučit, Slovenskej Taclík...), který na svých bedrech táhne celý film. Jeho postava je zde alfou a omegou celého dění, jelikož se v rámci svých rozhodnutí zapojuje do celého dění. Zajímavé je, jak rozdílná je typická Slovenská vesnice od té naší, ačkoliv k sobě máme v mnoha ohledech velmi stále blízko, tak zde se úplně rozcházíme. Jen by možná neuškodilo se zaměřit na celou problematiku více zeširoka, až se bojím napsat, že v takovém Slámově stylu, jen by to chtělo, aby to nerežíroval Sláma. Ale myslím si, že Marko Škop by se ani v takovém stylu neztratil, a hodnocení by tak mohlo jít o něco výš. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel na Oravě v místě se statisticky nejvyšším úhrnem sněhových srážek. Suchá zima způsobila, že se prvních 14 natáčecích dnů natáčely pouze interiéry. (klukluka)
  • „Je to příběh obyčejného člověka, jednoho z miliónu, kterému se navzdory jeho dobrým úmyslům udělat pro svou rodinu to nejlepší, všechno pokazí,“ řekl režisér Marko Škop. (SONY_)
  • Úvodní scény se točily před německým zámkem Hohenschwangau a jedna z finálních scén filmu v prostorách Slovenské televize v Mlýnské dolině. Technický sklad v budově Slovenské televize si režisér filmu zvolil jako vhodný prostor pro policejní úřadovnu. (SONY_)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno