Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekde sa stala chyba. Tma zvíťazila nad svetlom.“ Desivý a „hnusný“ film, ktorý je oveľa hororovejší, než väčšina regulárnych hororov. Skvelý Milan Ondrík. Myslím, že ešte nikdy v ničom nebol taký fantastický. Ku koncu to šumí do prázdna (divným spôsobom nevyužitá postava otca, prehnane hmlistý záver typický pre slovenské drámy, zjavne pre to máme slabosť), ale inak parádna záležitosť o normálnej rodine a bande zajeba*ých náckov, ktorí sa po večeroch nabifľovali pár prázdnych, nelogických a dementných floskúl, ktorým vôbec nerozumejú, sú obrovskí vlastenci, ale neovládajú slová slovenskej hymny, odvážni sú len keď sú pokope (inak sa pri prvej príležitosti pose...) a majú IQ húpacieho koníka äa to ešte urážam húpacieho koníka). Američania (napríklad) by podľa takej zápletky postavili slasherový psychotriler. My toto. Nechám na posúdenie každého z vás, či je to tak lepšie alebo horšie, mne sa to každopádne páčilo. Pripájam sa ale k tým, ktorí volajú po zrozumiteľnejšej artikulácii hercov; niektorým dialógom som vôbec nerozumel! A ako policajtofilovi sa mi nepáči zjednodušovanie. Úmrtie stredoškoláka sa zametie pod koberec len preto, lebo o prípade prestali informovať médiá? To ako vážne? A iný prípad sa nevyrieši iba preto, že priblblý nácek pozná radového policajta? Áno, v našej krásnej krajine veci naozaj nefungujú, ale toto už bolo trochu prehnané. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Milan Ondrík zanechal velmi dobrý dojem už v předchozím Škopově filmu Eva Nová, takže nepřekvapuje, že tento snímek stojí pro změnu skoro celý na něm. Ale opět na to není sám, a naprosto přesvědčivě působí i zbytek hlavní filmové rodiny. Režisér je stále velmi dobrý pozorovatel, i když film už působí méně „dokumentárně“ než Eva Nová. Skutečné problémy (nejen) slovenského venkova tu rozvedl do podoby bezvýchodného psychologického dramatu. Možná ne tak skvělé jako Eva Nová, ale za vidění a zamyšlení rozhodně stojí. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý slovenský film. Otec se vrací na Vánoce z Německa, kde pracuje. Postupně zjišťuje, že doma není něco v pořádku. Jeho syn je totiž členem polovojenské mládežnické organizace a chová se jinak. Vše se mění ve chvíli, kdy jeden ze členů spáchá sebevraždu. Ve vesnici se to začne řešit a otec začne mít pochyby. Začíná pátrání po tom, co je vlastně tato skupina zač a jak funguje. Nakonec se vše komplikuje a místní se začínají proti rodině obracet. Je to natočené dost věrohodně a vůbec bych se nedivil, kdyby se něco takového na Slovensku skutečně dělo... "Si ako tvoj otec!" ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Milan Ondrík hrá hlavnú úlohu a podobne ako v „Eve Novej“ je film postavený na jeho výkone, je celkom charizmatický. Myslím si, že by sa tento film mal povinne premietať na stredných školách. Kvôli tomu, že extrémizmus sa stal takmer módou medzi stredoškolákmi. Kvôli tomu, že to môže viesť až k takým hrozným veciam, ako sme videli v tomto filme. A aj kvôli tomu, ako funguje mnoho rodín – a nielen slovenských, je škoda, že otec je kdesi preč a v podstate ani nevie, čím žijú jeho deti. Film som videla v rámci filmového festivalu v staršom kine a tak asi aj toto staré kino môže za to, že som sa párkrát musela spolunávšatevníkov spýtať, čo to povedal? Tak nech je mi odpustené, že nedávam plných päť, ale štyri slušné hviezdičky. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Eva Nová mě nevzala, ale tady už to bylo ono, i když to lehce brzdili dětští herci a katarze u mě zcela nedozněla, s tímhle mohou bratia do sveta. Velice nepříjemné prozření jednoho veselého, pracovitého optimisty, který by za rodinu i duši vypustil, přestože jí zaslíbil Bohu. Po dlouhé době očekává hřejivě domovské prostředí, ale přijíždí do ledové a temné místnosti, která bývala jeho domovem a jejíž zdi se postupně svírají, je potřeba se všemu přizpůsobit. Nejsnadnější je jít s davem, na dětský i dospělácký způsob, náš skvěle zahraný hrdina má ovšem svůj rozum a vydá se vlastní cestou...tou lidsky správnou. Na téma slovenský nacionalismus si netroufám moc psát, to náleží jiným, já žiji v odlišném prostředí, u nás se fašouni tak nějak stáhli, bejvávalo to vážně mnohem horší. Ale v našem bratrském národě je a bude tato otázka stále otevřená, naštěstí tam žijí tvůrci, kteří se tomu dokáží postavit formou sobě vlastní, formou umění...na Slovensku jsou po stránce filmové zase o kousek před námi. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Škop vybíral představitele Adama (František Beleš) déle než půl roku. (klukluka)
  • „Je to příběh obyčejného člověka, jednoho z miliónu, kterému se navzdory jeho dobrým úmyslům udělat pro svou rodinu to nejlepší, všechno pokazí,“ řekl režisér Marko Škop. (SONY_)
  • Film se natáčel na Oravě v místě se statisticky nejvyšším úhrnem sněhových srážek. Suchá zima způsobila, že se prvních 14 natáčecích dnů natáčely pouze interiéry. (klukluka)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama