Reklama

Reklama

You Should Have Left

  • Slovensko Mali ste odísť
Trailer

S manželstvom Thea a jeho oveľa mladšej manželky Susanny to nevyzerá dobre. Už dlho si navzájom nedôverujú a majú tajomstvá. Víkend s dcérou v odľahlom prázdninovom dome je posledným pokusom o záchranu ich krehkého vzťahu. Tam sa však Theo ocitne tvárou v tvár tajomnej sile, ktorá, ako sa zdá, vie o ňom a Susanne všetko. A začína sa hra na mačku a myš, v ktorej sa ocitnú oni dvaja. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

David Koepp s Kevinem Baconem se po Ozvěnách mrtvých opět sešli na poli hororu, tentokrát jde ale o méně zářnou spolupráci. První polovina filmu funguje velmi dobře, seznamování s postavami probíhá v náznacích, herecké výkony jsou dobré a interakce hlavní postavy s divnými úkazy v domě a bizarním chováním lidí, se kterými přijde do styku, docela dobře baví. Po technické stránce jde taky o dobře odvedenou práci. Ovšem je to scénář, co v druhé polovině začíná silně pokašlávat a finální rozuzlení je pak už z čistě tradičního soudku a nemůže ničím nikoho překvapit. Nad průměrem to celé drží jen velmi dobrý Kevin Bacon, kterému bohužel měl David Koepp poskytnout víc materiálu, s kterým by mohl pracovat. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Vysušená slanina opět zasahuje, tentokrát trpí schizofrenií a starou mu dělá kurvička Amanda Serfrýd. To je zas castingový mismatch jako hovado. Pár, který se k sobě absolutně nehodí, seschlej Bacon by ji mohl dělat fotra a o nějaký chemii si můžete nechat jen zdát. Twist tvůrci prozradí už na začátku a zbytek je pak už jen sebepitvoření, které drží na seriózní úrovni pouze rachitik. Davidu Koeppovi by měli zakázat režírování a měl by se soustředit jen na psaní, tomu jde líp, i když tady to zabil už ve scénáři. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Priemerná ducharina od Blumhousu na 1 pozretie s pár obstojnými atmosferickými momentami. Režisér David Koepp po vyše 20 rokoch znova spojil sily s Kevinom Baconom (podarené Ozveny mŕtvych) a pustili sa spolu do ďalšieho mysteriózneho hororu. Tentokrát to však nedopadlo tak slávne. Je to relatívne schopne natočené, dobre odohraté (najmä Kevin Bacon) a film ničím extra diváka neuráža. Rozbeh je pomalší, následne sa dočkáme prvých náznakov, že s domom (alebo hlavným hrdinom? alebo tým že Bacon má za ženu Amandu Seyfried ktorá vyzerá ako jeho dcéra?) nie je niečo v poriadku no stále je to len vo veľmi light forme. Do čisto hororového módu Koepp prepne až v poslednej tretine. Síce funkčne, ale predsa len trochu neskoro. Okrem Bacona na konci poteší i že príbeh do seba pekne zapadne ako puzzle a dáva zmysel, ale vo finále aj tak musím uznať, že potenciál s triom Koepp-Bacon-Blum bol omnoho väčší. 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu jsem šel s mírnými obavami, protože filmů o podivných domech s pochmurnou minulostí existuje už celá řada a hlavně v poslední době jsou jejich „příběhy“ jak přes kopírák. Tady jsem se však stejně jak většina diváků nechal hlavně zlákat zajímavým hereckým obsazením ústřední dvojice a pak samozřejmě jménem režiséra. David Koepp mě už dvakrát dokázal přesvědčit, že opravdu svému řemeslu rozumí, ale tady jsem byl z jeho výtvoru nakonec poněkud rozčarován. Razítko horor to dostalo zřejmě jen omylem (no budu-li s přivřeným okem počítat cca závěrečných 15-20 minut, tak možná…), jinak jde jen o velmi průměrné mysteriózní drama, které mě povětšinu svého času dost nudilo.     Nezáživné tempo i děj se snažili zachránit svými výkony jak Kevin Bacon tak i Amanda Seyfried a viditelně se dost nadřeli, aby se to udrželo alespoň v průměrných vodách. Kevin je pán herec a na Amandu se vážně pěkně dívá – je to celkem pěkná holka s hezkým kukučem a ženskými křivkami, nicméně jak tak nějak pořád čekal tu hororovou podívanou a ona mrcha furt nikde. Těch pár okoukaných rádoby lekaček a hrátky se stíny rozhodně nedokázaly uspokojit můj rozmlsaný jazýček.   Ke konci filmu by si jako uvědomili, že točí vlastně horor a tak je nám nabídnuto pár „nočních můr“, bloudění po domě, jenž je ohybný a pružný jako elasťáky, jen z toho prostě nedokázali vymáčknout skoro nic navíc. Alespoň že ta atmosféra se na posledních pár minut zlepšila a nakonec to dávalo i jakžtakž smysl, i když jisté pochybnosti jsem měl i u toho. Tohle prostě nemá v dnešní době už šanci na úspěch a víc jak průměrné ohodnocení tomu prostě nelze ani při troše dobré vůle dát. A to ještě musím zavřít obě oči. Hodně slabých 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné mysteriózní drama o tom, že vlastní stín nás vždy nakonec dožene. Trojlístek Theo + Susanna + dcera Ella chce změnu, chvíli pro oddech, a tak si pronajmou v Anglii dům. I když má příběh pomalejší rozjezd, z drobných náznaků je jasné, že něco není v pořádku. Kdo z manželů dům na internetu skutečně našel? Mohou se Theovy noční můry stát skutečností, nebo zůstanou v říši fantazie? A proč vůbec Theo trpí úzkostnými stavy spojenými s nočními děsy? Tajemství, které si úzkostlivě střeží, začíná postupně prosakovat na světlo. A pak ten dům! Dům, co stojí na domu, který byl postaven na domu, co stál na domu, jehož základem byla kdysi věž, postupně ožívá a temnota se zdá být na dosah. Místy příjemná pochmurná atmosféra, solidní kamera, slušné herecké výkony, které táhne K. Bacon. Konec mě potěšil. Nic pro spěchající a milovníky třeskuté akce - 3,5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Keď sa Theo (Kevin Bacon) pozrie na telefón svojej manželky, vidíme, že poskytovateľom siete je EE. Kevin Bacon je tvárou EE a vo svojich reklamách vystupuje od roku 2012. (Pat.Ko)
  • Toto je prvá americká filmová adaptácia románu Daniela Kehlmanna. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama