Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 3

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (450)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zklamaný nejsem, dostal jsem přesně co jsem čekal. Typický Sony film, nemastný-neslaný, bez špetky invence nebo povedené akce, natočený tím nejsterilnějším způsobem prostě jenom proto, aby byl a přiživil se na stále trvající komiksové horečce s ucházejícím Jaredem Letem a neskutečně přehrávajícím Mattem Smithem (a úplně mimo Michaelem Keatonem, u něhož pořád nechápu, proč zahodili původně avizované scény do trailerů). Nechoďte na to. Sice se furt nadává na Venoma, ale jeho jsem si před pár lety v kině hodně užil (a doma už míň) a dvojka mě zklamala, ale pořád lepší než toto. Zbytečný film, jenž jen variuje stokrát viděné a čistý průměr.        PS : Vzhledem k dispozicím našeho okresního kina jsme neočekávaně vyrazili na dabing a světe div se, dabing byl kvalitnější než film samotný. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Studio Sony po druhém Venomovi dál pokračuje v ohledávání dvacet let starých slepých uliček kinematografie a sází jen na to, že výslednému produktu může dát nálepku populárního Marvelu. Když si však od Morbia tuto nálepku odmyslíte, zbude vám z něj jen ekvivalent všech těch laciných direct-to-video upírských braků se špatnými herci a ještě horšími efekty, které kolem roku 2000 po úspěchu Bladea zaplavily trh s levnými DVDčky a na které jen málokdo byl zvědavý tenkrát a rozhodně nikdo není zvědavý dnes. Ve svých lepších momentech je Morbius jen fádním, mnohokrát viděným komiksovým originem naplňujícím jen to nejjednodušší myslitelné dějové schéma. Ve svých nejhorších momentech je to totální cringefest se speciálními efekty a digitálními maskami připomínajícími pixelový holokaust. Uwe Boll by zatleskal. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jared Leto si coby doktor Michael Morbius tyká s netopýry. Jejich DNA totiž smíchal s lidskou. Od té doby má neodolatelnou chuť konzumovat lidskou krev a po vzácné krevní chorobě, kterou odjakživa trpěl, není ani památky. Účinky séra se ale rozhodne zneužít jeho protivník, kterého vždy považoval za svého bratra. Comiscové hrátky od Marvelu s hororovou příchutí, které byly předlohou filmu, jsou v našich končinách velkou neznámou. S tím ovšem u mě nevyvstal problém. Film má docela průbojný náboj, nebojí se šlápnout, respektive rád by šlápl do krvavější explicitnosti (krev je digitální a je nutno si její zvýšený poměr domyslet), ačkoliv je limitován přístupností. A hlavní hrdina umí využít své charisma. Jeho soupeř v podání Matta Smithe už ale značně zaostává a většina vedlejších postav přílišné zajímavosti nepobrala. A postupem času film začne upadat do jakési režijní rutiny (viz bezinvenční finále). I tak snímek celkem delší dobu vzdoruje rutinnímu pojetí a má náběh na určitou formu novátorství v dané filmové oblasti. Letovu tvář trikoví specialisté prohnali digitálním morfingem, z hlediska maskérství se sice nejedná přímo o (r)evoluci, nějaký děsivý rozměr jeho vampýr určitě má. Trikově to mělo velmi blízko k Bladeovi, což je film z dnešního pohledu značně letitý. U comicsových adaptací pochopitelně nečekám psychologickou studii postav, respektive ústředního hrdiny, bylo ale malinko naznačeno, že film má nějaké povědomí o snímcích typu Moucha. Je dobré zjištění, že režisér Daniel Espinosa si nějakým způsobem uvědomoval nedostatky scénáře, tudíž se mu daří je redukovat, ne až tak eliminovat, přičemž se vyskytly scény, které jaksi nebyly zcela objasněny, ještě lépe, nevylučuje se, že mně jejich úplná smysluplnost unikla vlivem neadekvátního střihu. Jared Leto si vyprodukoval komiksárnu, která naznačuje budoucí týmové sloučení (viz Michael Keaton v po titulkové scéně). Návrat jeho krvežíznivého hrdiny sice tolik jistý není, ovšem svůj dosavadní prostor na scéně zužitkoval obstojně. 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Johnnyho Deppa mi Jared Leto a jeho extravagantní herectví, začíná lézt krkem, ale výsledná "kvalita" Morbia není jen jeho vinou. Extrémně nezajímavý, pitomý a špatně vypadající komiksový film, který by úspěch marně hledal i před 20 lety, natož pak dnes. Příšerný hlavní hrdina, pitomý příběh a akční scény, které se snaží zaujmout stylem, který byl cool v dobách prvního Matrixu. Teď už jen vyřešit záhadu, zda je horší Morbius nebo druhý Venom. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Reakce automaticky naladěné do podoby přehnaného hejtu, kdy se jeden uživatel přes druhého předhání, kdo film důvtipněji setře. Je to nutné? Morbius je sice celkem tuctový a příběhově velmi jednoduchý origin, ale rozhodně ani zdaleka ne tak špatný, jak napovídá hodnocení. Jared Leto je úplně v pohodě, jeho proměny zábavné a temný vizuál je od běžných MCU barviček příjemně svěží. Souboje mi trochu připomínaly ty ze třetího InFamous, hudba zase nolanovského Batmana. Nic moc nového do žánru film nepřináší, ostatně to už dneska málokterá marvelovka, ale bavilo mě to. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Na konci filmu můžeme vidět dvě krátké samostatné scény. (KaterinaSkop)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama