Reklama

Reklama

Euforie - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 7 h 53 min (Minutáž: 54–62 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (70)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série: 85 % Nevím, jestli je se mnou něco špatně, anebo už jsem si na ten shit vybudoval toleranci, ale mě se to docela líbilo. Samozřejmě stejně jako minule uznávám všechny přední kvality, jako třeba Zendayu, Zendayu a... dále taky Zendayu, ovšem s tím rozdílem, že zatímco v 1. řadě mě skutečně nic jiného nebavilo a na neustálé sexování jsem koukal s výrazem člověka z arkhamské léčebny, teď mi přišlo, že Euforie skutečně má co nabídnout, a tím nemyslím jenom prsa a penisy. Každá postava měla co říct. Nejmenšího prostoru se paradoxně dostalo Jules. Dokonce už jsem si zvykl i na supertajné dealerské duo v podání Fezca a Ashe, které by sice dokázala identifikovat celá east-highlandská střední, ale od koho si pak kupovali drogy, že ano. Navzdory tomu si stejně stojím za tím, že měli udělat buď příběh o dealerech, co sellí děckám, nebo příběh o děckách, co kupují od dealerů. Je znát, že ty dějové linky nejdou dohromady a působí komicky, jak se je Sam Levinson (tvůrci), pořád pokouší nějak spatlat, tím že Fezca opakovaně cpe na všechny studentské party a podobně. Celkem by mě zajímalo, jak to funguje. To ho jako zvou všechny třídy na své mejdany, nebo si ho tahle třída platí jako privátního prodavače...? Just asking. A to nemá na práci nic jiného než vysedávat na večírkách puberťáků? Dealer by přece měl... Jo, vždyť on se vlastně schovává všem na očích, geniální. Abych tomu zase jenom nekřivdil, když už jsem dal těch 5*, líbil se mi výběr songů, líbilo se mi ztvárnění feťáckého doupěte (Eliottův dětský pokoj) a feťáckého výbuchu vzteku (scénu bych vystřihl jako meme a nazval Dívka s menstruací) a moc mile mě překvapily závěrečné dvě divadelní epizody, ačkoliv to 1) zbytečně šťavili a 2) herecké výkony nepřipomínaly školní divadelní sbor ani omylem. Každopádně zvlášť tam se pořádně vyřádili kameramani – všiml si toho i takový průměrný konzument jako já, kterého většinou nechává poloha kamery chladným. Nějaké seshora, zezdola, z boku... to mě nezajímá. Konečně jsem si zvykl na Rubyn vypravěčský styl. Ta holka denně lítá někde v oblacích, tak nevidím důvod, proč by nemohla vědět všechno. Nakonec stejně bude nějaký plot twist, že se Rue v první epizodě zhulila a tohle celý se jí jenom zdá. Otázka do tomboly: "Upravili tvůrci nahotu ve prospěch děje, anebo děj ve prospěch nahoty?" Hm... ()

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhé sezóně Euphorie se mi oslavný pomníček stavět nechce. Vizuálně je to neskutečný počin. Tvůrci tu měli snad všechen čas světa a na kompozici záběrů nebo svícení to je poznat. Po příběhové stránce strašně odfláknuté a nedotažené. Jakoby Sam Levinson usnul po úspěchu první řady na vavřínech a něco jen tak nastřelil. Bez toho, aniž by věděl kam chce jednotlivé osudy směřovat. V jednotlivostech silné šlehy. Ať už je to Calův mini příběh, Rue cesta k vykoupení se nebo představení Our Life. Jako celek ale nevyrovnaný bordel. Sam se chová jako učitelka, která si na hodinách tlačí své oblíbence a na jiné postavy z vysoka kašle. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě zbytečné násilné ždímání předchozí výborné série. Tohle je už jenom kopie, která nepřináší nic nového a narozdíl od předchozí řady už rozhodně není tak šokující, pobuřující, není zde ani tolik nahoty a charaktery postav či jejich vývoj jakoby se úplně vytratil. Nemohl jsem se do děje ani k postavám vůbec dostat a vlastně mi bylo úplně jedno, co se na obrazovce děje… ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„VŠECHNY VZTAHY MAJÍ TRHLINY…“   Hodně sexu, hnusnejch feťáků a vztahů. Vobčas mi to připomíná ten seriál (to jsem byl ještě mladej kluk, takže ten nemůžete znát…) Beverly Hills 90210. Né, že bych ho nějak sledoval, ale mám dojem, že tady někteří řešej podobný píčoviny. Sice jsou u toho nahatý nebo sjetý… ale… Prostě občas mě to neba, občas jsem donucenej zamáčknout kroupu.. Jsou to takový minipříběhy, kterým vévodí drsnej (nebo nepříjemnej?) příběh fetky a finále, který má v sobě něco… co jsem fakt nečekal. Od „Beverly Hills“ totiž neočekávám takovouhle dramatickou extázi! Ale bohužel toho „ostatního“ bylo víc.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Máme doma feťáka (a nechcem ho reklamovat). 2.) Parchant je zralej na exorcistu.   ///  Thx za titule „Michaela Křížová“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temnota, deprese a beznaděj na ještě vyšší úrovni než tomu bylo poprvé, bohužel jsem se ale nemohl zbavit dojmu, že už se zde až moc hraje na efekt a na to být co nejvíce krutý, protože to je vlastně cool. Netroufám si tvrdit, zda se v tom dnešní mládež vidí, ale doufám, že ne. Ne, že by seriál úplně adoroval drogy, sex a nemravné chování, ale i přes určitou depresivnost je to celé natočené tak, aby to vlastně vypadalo dobře. Řemeslně silné s výborným soundtrackem, ale oproti první sérii už jsem tak nějak poznával, že už jsem na podobný seriál asi starej. ()

Galerie (279)

Zajímavosti (4)

  • Píseň, kterou lze slyšet v pozadí při konverzaci v čase 28:13, je „seaside_demo“ od interpreta SEB. (Kanee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno