Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 1

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po úteku z domu sa Gretel (Sophia Lillis) so svojím bratom Hanselom (Samuel Leakey) túlajú po lesoch a snažia sa nájsť spôsob, ako zostať nažive. Po ceste narazia na osamelú chalupu uprostred lesov, a keď cez okná vidia stôl plný pochutín, rozhodnú sa doň vlámať a aspoň trochu sa nasýtiť. Majitelka (Alice Krige) ich pri tomto čine prichytí, ale na ich pekvapenie im namiesto trestu ponúkne jedlo a strechu nad hlavou. Prichýlenie dvoch bezbranných detí je ale len zámienkou pre jej temné plány. - Ako vždy výborná režijná práca pána Oza Perkinsa. To sa ale nedá povedať o scenári, ktorý je od úplného filmového začiatočníka (ten film s 11 hodnoteniami na IMDb za debut nepovažujem) a je to na výsledku velmi vidieť. Film má nádherné vizuály, ktoré mňa osobne zaujímali viac ako to, čo sa odohrávalo medzi postavami, takže preto píšem o zlom scenári. Herecky je to zvládnuté s prehladom a Sophia Lillis ukázala, že nepotrebuje byť v spoločnosti ďalších detí na to, aby dokázala utiahnuť celý film, čo sa podla mňa ukázalo byť výrazným problémom u detských hercov, ktorí sa preslávili v It a Stranger Things. Pozeratelná záležitosť, ale má to základy, na ktorých by sa dalo s kvalitnejšou výpravou vybudovať omnoho lepšie dielo. + herečka z It + herečka z Silent Hill ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nápad přetavit jednu z nejznámějších pohádek do čistokrevného hororu zněl na papíře určitě jako velmi dobrý nápad, jelikož tato látka tomu vlastně svým způsobem i trošku vybízí. Bohužel, ve finále jsme dostali artově zabarvenou záležitost, u níž stojí za zmínku pouze lokace a užitá kamera. Ostatní atributy počínaje formou a konče obsahem téměř vůbec nefungují, pročež zde tedy dostaneme velmi, VELMI rozvláčnou podívanou, která vlastně ani neví, pro jaké publikum je primárně určená. Škoda. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nápad dobrý,začátek je dokonce víc než to,ale pak to začne trochu drhnout a většina těch snových(?) pasáží je dokonce spíš otravných.Navíc to v určitých momentech vypadá opravdu lacině a i když tu jsou na druhou stranu pasáže,kterým se nedá upřít atmosféra,tak bohužel klady nedokáží převýšit zápory.Přitom to mohla být hororovo-pohádková záležitost nejen roku,protože podobných filmů se zase moc netočí...60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaná hororová adaptace slavné pohádky je ve výsledku jen lepším průměrem, ale i přesto si myslím, že stojí za pozornost. Rozhodně se nejedná o guilty pleasure jízdu z roku 2013, tohle je hodně pomalejší a artovější vyprávění, které stojí především na snovém a atraktivním vizuálu ( pastelové barvy a les je nádhera) a solidní jsou i herecké výkony. Šikovná Sophia Lillis si získala sympatie už v It a Alice Krige v roli strigy je naprosto znepokojivě boží. Myslím, že filmu škodí i rating PG-13 a finále šlo podat atmosféričtěji ba i akčněji, ale nenudil jsem se a díky vymazlené formě se mi na film koukalo slušně. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí**. 6/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek „Gretel & Hansel“ rozhodně dovede zaujmout, protože se jedná o film, který má velmi dobrou, tíživou atmosféru, ale přiznám se, v jiných ohledech mě tohle novátorské zpracování klasické pohádky nenadchlo. Kdyby se tvůrci rozhodli pro natočení originálního filmu, byla by to jiná, ale tady dělají z něčeho známého cosi naprosto jiného, co za mě až tak dobře nefunguje. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno