Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 1

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (182)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po 4x počas karantény sme si dali kino na dvoch rozličnych miestach, prvykrát online a veľky filmovy fanúšik zo susedného historického mesta dopozeral o 33 minút skôr ako ja. A to mám najlepší dostupný internet u nás...Aj keď by som chcel byť viac zhovievavý po tom akym spôsobom preťažený server a superrýchly internet u nás tento film prehrali, som rád že ho mam za sebou. V prvej polovici sa film strašne hľadá a lepsie zvladnuta druha polovica filmu už pokazeny dojem nenapraví, najmä ak ju vidíte v takom komforte ako to vyšlo mne dnes. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedna ze slabších adaptací slavné pohádky. Bohužel o to více temná, že skoro ani není nic vidět. Příběh je prostoduchý, což bych této verzi ani neměl za zlé. I originální pohádka je prostoduchá, dokonce i více než tento snímek. Bohužel ale linka tohoto hororu nás nevede zajímavými cestami k poznání charakterů a jejich sžití se, aby se probudil náš strach o hlavní aktéry a tedy i nějaké připoutání se k ději. Ne, Mařenka a Jeníček v lese hrůzy je nedotaženým sourozeneckým dramatem s prvkem magie, který se postupně šourá ke svému očekávatelnému cíli, ale je vám celkem jedno zda Jeníček bude sežrán či nikoli. Na druhou stranu ale chválím repliky z úst čarodějnice i celkem zajímavě načrtnutou její dějovou linku. Žel ale přišla až příliš pozdě. 55% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaná hororová adaptace slavné pohádky je ve výsledku jen lepším průměrem, ale i přesto si myslím, že stojí za pozornost. Rozhodně se nejedná o guilty pleasure jízdu z roku 2013, tohle je hodně pomalejší a artovější vyprávění, které stojí především na snovém a atraktivním vizuálu ( pastelové barvy a les je nádhera) a solidní jsou i herecké výkony. Šikovná Sophia Lillis si získala sympatie už v It a Alice Krige v roli strigy je naprosto znepokojivě boží. Myslím, že filmu škodí i rating PG-13 a finále šlo podat atmosféričtěji ba i akčněji, ale nenudil jsem se a díky vymazlené formě se mi na film koukalo slušně. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí**. 6/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tady forma totálně nakopává zadek obsahu, protože ač se film po celou dobu tváří jakkoli tajemně, je to stále ve finále jen ta stará klasická pohádka, byť s pár motivy navíc a v dospělém, hororovém a vizuálně velice zajímavém uměleckém hávu. Vizuální estetika (hrátky s architekturou a geometrií zejména) a vypiplaný sound design jsou prvky, které v mém případě zafungovaly tak dobře, že odpustím i prostší rozuzlení a lehce rušivý herecký výkon malého Jeníčka. Nelze ovšem popřít, že potenciál to zcela nenaplnilo a tvůrci mohli ještě daleko více přitvrdit. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Co mě udeřilo do očí byly krásné výtvarné obrazy. Je to stylové, ale pro mě ne strašidelné. Příjemný pobyt v lese. Mám kamarádku studentku, která absolvovala kurs spaní osamoceně v přírodě a občas se vyspí v horách v lese samotná. Tu by film nevyděsil už vůbec. Potěšily mě tři minuty hudby Marilyna Mansona a Ozzy Osbourna jestli se nepletu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama