Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 7

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 7

Recenze (136)

lamps 

všechny recenze uživatele

Kterak se na popud jediné žaloby rozjede bouřlivá kampaň, kvůli níž už nesmějí otylí zakomplexovaní zaměstnavatelé vyzývavě hledět na mladé, spoře oblečené děvenky. Táhnou to především výborní herci a pozornost se daří udržovat také zběsilou zásobárnou informací a dialogů, ovšem příběh vystřelí odnikud a chybí mu nějaký nadstandardní režijní rámec, nemluvě o evidentně osekaném ženském vzepětí, které postrádá pevně zacílenou argumentační hodnotu a spoléhá prostě na to, že s hrdinkami musíme automaticky soucítit. Což ale vždy nelze, protože jsou dobrovolně a hrdě součástí hyenovitého (či alespoň takto vykresleného) média a sami mají k ryze sympatickým figurkám daleko. A v té záplavě jmen a postav se jeden začne po chvíli docela ztrácet. Nejvíce mě paradoxně bavil parádně namaskovaný John Lithgow, který svou roli zvládl bravurně. 60% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade veľmi presný a funkčný film, ktorý stojí na silných postavách. Herecky bezchybné a v rámci súčasnej doby aj aktuálne a nezdierajúce. Veľké plusom je,  že nie všetci muži sú tu zobrazení ako monštrá. Na druhú stranu je to aj bez pamätnej alebo silnej scény. Čo v zásade tak dôležitej téme trošku podkopáva nohy. Prostredie veľkej politiky bolo vždy svinské. Ukazuje to množstvo filmov a z rôznych aspektov. Aj sexuálne obťažovanie má v celom tom boji o moc svoje miesto. Film je funkčný aj v tom o čom nehovorí a čo len naznačuje. A pre mňa je aj pozitívny v rámci finále, kedy sa celé to snaženie môže javiť trošku zbytočné. Pôsobilo to uveriteľne. To ale neznamená, že netúžim vidieť film kde nejaká baba vojde do mocenského sveta a ukáže všetkým, že nie je pasívna obeť. Pár podobných filmov bolo a vždy som ich uvítal (Promising Young Woman). Každopádne funkčná záležitosť, ktorá keď už nič iné, prinúti diváka pozerať sa na všetky tieto hrôzy aj cez inú optiku. Uvažoval som nad 4*. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Často som zíval od nudy a pritom hlavná zápletka je zaujímavá, herecké výkony na jednotku (hlavne Charlize!) a pri pár scénach som ostal kukať s otvorenými ústami. Nezáživných pasáži je ale strašne veľa a po dopozeraní rýchlo zabudnete že ste film videli ajkeď rozoberá dôležitú a často prehliadanú tému. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zdaleka nejde o takový provar jak by napovídalo hodnocení.Je tu dobré a silné téma a nadstandardní obsazení v čele s výbornou (a k nepoznání namaskovanou) Charlize Theron a okouzlující (i když druhé housle hrající) Margot Robbie.Bohužel má ale Bombshell tu smůlu,že existuje cca půl roku starý Loudest Voice,který se zabývá stejným tématem a v jeho zpracování je minimálně o dvě třídy jinde.Minimálně v tom,že jde víc do hloubky,kdežto Bombshell ve spoustě věcí pouze klouže po povrchu a nedokáže vydolovat ty emoce který by mohl/měl.Na jedno podívání je to ok,ale pokud bych chtěl tohle téma vidět znova,tak sáhnu po seriálu...60% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dravá, aktivní režie a scénář (říkal někdo Sázka na nejistotu?) naoko maskují zaujatost při monitorování šovinisticky toxického, konzervativního prostředí korporátu Fox News, ale holt vyprávějí z pohledu a pocitů tří žen, kterých se "na vlastní kůži" dotklo sexuální obtěžování od jejich šéfa. Tendenčně a zjevně si šly pro ceny (takhle luxusní obsazení se jen tak nevidí), jenže vezly se na vlně, která po nabytí obludných rozměrů narazila (snad už). ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Zatiaľ čo film je zameraný na sexuálne obťažovanie na pracovisku, Margot Robbie prezradila, že si úplne neuvedomila, o čo ide, kým si neprečítala scenár: „Šokovalo ma, keď som si prvýkrát prečítal scenár, že sexuálne obťažovanie zahŕňa akékoľvek nevítané sexuálne návrhy. Vždy som si myslela, že si to vyžaduje fyzický kontakt, aby to bolo považované za nezákonné alebo nesprávne. Skutočne som ostala v šoku." Margot dodala, že uvedomenie si, že takéto obťažovanie nemusí byť fyzické, ale aj verbálne, ju prinútilo zapojiť sa do filmu. (Arsenal83)
  • „Nevyrostla jsem na sledování Fox News,“ uvedla Margot Robbie pro Entertainment Weekly. „Nevyrůstala jsem ani na stejném místě jako Kayla. Poměrně dlouho jsem s jejím pohledem na svět bojovala, ale Twitter se ukázal jako účinný nástroj, abych ji lépe pochopila, protože lidé jsou na Twitteru poměrně hlasití.“ (Duoscop)

Reklama

Reklama