Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (132)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jihokorejský snímek „#Žiju“ je ukázkou docela kvalitního, moderního pojetí zombie, kdy v tomhle případě rozhodně nejde o pomalé mrtvoly. Ani to nevadí, tu tíživost to v sobě má i díky skvělým hereckým výkonům v lidských rolích. Ale prostě mi tu chybělo více gore, což je škoda, protože masky samy o sobě se velmi povedly. Trochu přitlačit na pilu a film by si vysloužil vyšší hodnocení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z malá filmov, ktorý mi od Ťamanov prišiel ako celkom dobrý. Jedno sa tomu nedá uprieť, a síce že to má nápad a kúsok originality. Veď koľko existuje komorných zombie filmov? Veru nie veľa. Zručnejší režisér by však z toho vydoloval podstatne hutnejšiu atmosféru. Chýbali aj nejaké tie dramatické prvky a vzhľadom na to, že to bolo v podstate priestorovo vymedzené iba na pár poschodí paneláka, tak mohli byť aj nejaké tie gore zábery, aby oko hororového diváka trocha pookrialo. Takto dlhšie ešte o pár minút a človek sa začne zaručene nudiť. Ak nie rovno spať. Priemer. 60/100 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Filmy se zombíky (mrtváky) mám rád. Tohle je pro mě trochu něco jiného, neboť je to korejské, ale naštěstí mi to celkem sedlo. Příběh je tu jednoduchý, klasický koncept s ohledem na toto téma. Hlavní hrdina mi přišel docela sympatický, uvěřitelný. Zombíci vypadají dobře, najde se tu pár dobrých scén. Krvavé je to tak akorát, klidně bych ještě přidal na pilu. Scénář není moc bohatý, ale i tak jsem se nenudil a to je hlavní. Ani nevím co bych vylepšil. Určitě by se něco dalo, ale vzhledem na malý rozpočet, se to zdařilo. Je to tak na 1, max 2 vidění, ale i tak za mě pohodová záležitost. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Zombie srandy mě nikdy nebrali. Možná se opakuju... Neva. Musím uznat, že maskéři tady odvedli výbornou práci, nemrtví byli prostě odpudiví a děsiví. Fujky. Ale výkon Ah-In Yoo byl hrozný, obzvlášť když mělo dojít na nějaké silnější emoce. Tragédie. Naštěstí to Shin-hye Park mírně vyrovnávala. Tak jako tak z toho asi budu mít chvilku vítr takže si to aspoň ty tři zaslouží. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No ja som z tohto filmu celkom prekvapený. Čakal som to od peninsule alebo Patients of a Saint , no dal to až Alive, vážne tlieskam. Žiadny komorne ladený zombie film, som nevidel. Ja som videl riadne premakaný a i keď mal niekoľko hluchých miest, nemôžem nepovedať, bravo majstre. Toto sa ti podarilo. Bolo tu písane o gore, tak to neriešim. Nebudem riešiť ani to, že masky sa vydarili, je to skoro v každom druhom komente. Ale čo riešim je, že sem dotiahli krásku a zviera. Tak strašne nesympatický herec, ktorý sa trošička podobal na Eminema a potom veľmi sympatická herečka, ktorá bola ozdobou a spásou celého filmu. Na 5* tomu niečo málinko chýbalo, ale na silne 4* to určite stačilo. Zatial jednoznačne u mna kráľ zombie filmov 2020, ale je ešte niekoľko mesiacov, tak to sa ešte uvidí či ma niečo neprekvapí ešte viac. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama