Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

Suggy

Suggy (hodnocení, recenze)

Spoiler: Poučení z posledního záběru filmu: Nedovol si zatroubit ani na někoho, kdo ti nedal přednost a nezabil tě jen tvojí vlastní duchapřítopností. Začátek filmu vypadá nadějně, ke konci už jen hororový souboj s polonesmrtelným psychopatem. Vidět se nechá, ale Volný pád je lepší a taky dost o něčem jiném.

petrovna

petrovna (hodnocení, recenze)

Nějak nevím, co si o tomhle filmu myslet... Začátek nezajímavý, hádka dvou řidičů, ženská jede jako dobytek, vytroubí týpka, týpek se pak chová jako blázen. Nápaditost? Chybí... Přitom by to asi nemuselo být špatný, sociální drama, možná tak nějak ze života, ale výsledek je prostě o ničem... 

Uživatel The Darkness smazal svůj příspěvek.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Upřímně bych to viděl přesně obráceně. Crowe byl sice maniak, ale též toho na něj bylo moc. A hrdinka naopak byla ta "kravka" už od počátku.
Projela dálnici skrze auta přes tři pruhy, poté sjela jak šílenec po sjezdu dolů a nakonec vytroubila někoho, kdo ji zdržel o max půl minuty na zelené. A ještě předjížděla jak hovado a poté nebyla schopná se ani omluvit. ;)

Takže pokud se zde přirovnává k Douglasovi, co narážel na ignoranty a "špatné lidi", tak zde bych to viděl dost podobně.
A to ani radši nebudu rozebírat ty předsudky syna a matky vůči Croweovi, který na ně mluvil v klidu a slušně a pouze chtěl omluvu. A sám se omluvil, že je o půl minuty zdržel. Naprosto v pohodě řidič. Pouze divák věděl, že je to mstivý exmanžel. Ona to nevěděla a přesto se chovala jak ultimátní blb. ;)

Pet

Pet (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Koncim, tohle nema cenu. Chces se proste hadat a hadat. Jsou argumenty a "argumenty". Ja je skutecne slysel/cetl (v praci, na setkani, na webu - a jsou pro laickou verejnost v poradku - psychicky kolaps stvori antihrdinu s odlisnymi problemy a chovanim), ty sis to akorat narychlo vycucal z prstu, abys mel nejaky "argument" - to pak muzes spojit cokoli, kdyz vezmes jeden obecny prvek - treba Vyssi princip a Indianu Jonese kvuli nacistum. Nebud tak zahledeny do sve titerne pravdy a akceptuj i jiny obecny nazor. To, ze ti nenapisu "jasne, je to totalni blbost, vubec to neni jako Volny pad", neznamena, ze mam uplne jiny nazor. Mam jen uplne jiny (sirsi) pohled. A jdi se projit na cerstvy vzduch - je tam hezky.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Pet

Vždyť se ke konci  Michael Douglas, ještě podivil nad tím, že proč by on měl být ten špatný, když po celou dobu ve filmu narážel na otřesné a špatné lidi, kteří byli bezohlední, lhali mu, chtěli ho okrást a nebo rovnou zabít. Až na tu rodinu, která se koupala v sousedově bazénu, to byli samí otřesný lidi. Tady hlavní hrdinka, narazila na relativně ochotný lidi ji i pomoct a sama se to snažila vyřešit tak, aby on někomu neublížil. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Pet

Takže když já předložím argumenty, proč by zrovna tyhle dva filmy, neměli být spojené, tak je to špatné, zatímco tvá obhajoba "beckovejsi Volnej pad s gladiatorem" je správná ? Jak, co, proč, wtf ? Ta podobnost tady je nulová, Michael Douglas, se nemstil někomu konkrétnímu, nechtěl nikomu ublížit a nebo zabít, jen toho na něho bylo už moc a tak se sebral a šel domů a cestou narážel na věci, kterého štvali a upozorňoval na ně. A tady je až ke konci, je lehce naznačeno buďte ohleduplní za volantem, jinak je to o maniakovi co se mstí konkrétní osobě a jde přes mrtvoly, kde je v tom podobnost ? 

na příspěvěk reagoval Pet, Badmaniak

Pet

Pet (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Pokud povazujes za srandu, ze ti uvadim prakticky priklad z laickeho, bezneho pohledu, proc to tak je, pak ano, delam si srandu. Zkus se prosim odpoutat od te sve fandovske pravdy a akceptovat to ze sirsiho pohledu. To, ze to povazujes (a ja osobne taky) za dva naprosto rozdilne filmy, neznamena, ze ta podobnost neexistuje. Tebou uvedene spojeni Police Academy a Maniac Cop je narozdil od meho skutecne zaziteho naprosto vycucane z prstu jako "pokus" o protiargument.

Tohle nikam nevede, nechci se prit a ztracet cas - my dva (jako filmovi fandove) se shodneme, ale argumenty pro bezny pohled mam jen ja. Zapominas, ze cesta CSFD je bohuzel smerovana jako socialni sit, ne filmove databaze. Nelibi se mi to, ale nezmenim to. Navic i na IMDB je reference (za mne v pohode), takze naprosto chapu, proc to admin schvalil.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Uživatel Pet smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

a admin evidentně to spojil a neřešil, jestli si sou tyhle filmy v něčem podobné, prostě to spojil a nazdar 

na příspěvěk reagoval Pet

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Pet

Děláš si ze mně srandu ? Tady nejde o to, jestli chci mít za každou cenu pravdu, tady jde o to že tyhle dva filmy, nejsou si vůbec podobný a to v žádném směru a přesto sou spojený. A jak už sem napsal, jejich spojení je hodně mimo, to je jako kdybys chtěl spojit Policejní akademii s Maniac Copem, a to jen protože, v obou dvou filmech sou policisté. 

na příspěvěk reagoval Pet

Pet

Pet (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Pokud chces za kazdou cenu mit svou pravdu, ja ti to neberu. Nemusis to pitvat. Uvadim smysluplne a jednoduche vysvetleni toho, proc to je PODOBNE. Osobne s tim souhlasim z hlediska bezneho ci nahodneho divaka. Mnohokrat jsem slysel vety typu "Hele, to je ten beckovejsi Volnej pad s gladiatorem, vid?" Pro vetsinu lidi to je tak proste, nepotrebuji to dale analyzovat. Podobnost muze byt 99 % nebo 1 %. Pro mne osobne to jsou naprosto rozdilne filmy (skoro-artovka vs becko), ale to neresime. Jen jsem vysvetloval, na co ses ptal a proc to tak i admin zrejme schvalil.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Pet

Zatímco tady, je to o jednom bláznovi, který po té co zabije svoji ženu a její přítele, tak se rozhodne dát lekci mladé matce, která na něho agresivně troubila a odmítla se mu omluvit za to. Takže ho chytne rapl a snaží se jí dát lekci a zároveň ubližuje jejím nejbližším. 

 

 

 

Zatímco Volný pád, je o muži který toho už má dost a jde domů, cestou však naráží na svinstvo, které je ve společnosti a štvou ho určité věci, jako je falešná reklama na jídlo, gangy, které si přivlastňují okolí atd. Ale nikomu nechtěl ublížit a nebo se nesnažil nikoho zabít, vždycky k tomu byl donucen okolím a jediný koho zabil, byl ten nácek a to bylo ještě v sebeobraně. Gangsteři se zabili sami a ten bohatý chlápek možná umřel, možná ne, tam se to nikdy neřeklo. Tak jako tak, Volný pád je o zhroucení člověka, který je znechucený společností. Tohle je klasický thriller o pošukovi, s opravdu malým důrazem na ohleduplnost za volantem. 

na příspěvěk reagoval Pet

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Pet

Tyhle dva filmy sou tak rozdílný jak jen to jde. Už sem to tady v diskuze psal, pak smazal, protože se to jednomu uživateli nelíbilo, ale teď to klidně napíšu znova, proč sou tyhle dva filmy rozdílný.

Pet

Pet (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Stejne jako treba Deep Impact a Armageddon. Stejna vychozi situace (psychicky kolaps a pak jde vsechno do kopru), jinak zpracovano (socialni drama  vs GP zanrova oddychovka). Kapisto? Nejde o "Souvisejici", ale o "Podobne".

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

trickbs23

trickbs23 (hodnocení, recenze)

 Skvělej Russell BULDOZER Crowe :) nic jsem od toho nečekal a byl jsem příjemně překvapenej. Supr jednohubka na večer.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Naprosto souhlasím s názorem, že Russel Crowe je asi ten poslední, koho bych přiřadil do takové role. Osobně mi tam nevadil, ale je spousta zajímavějších herců, kteří by tam byli prostě sympatičtější a lepší. Na jedno kouknutí to šlo.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Dadel

Já znal ve škole spolužačku, která byla zbouchnutá v sedmnácti, takže ve dvaceti čtyř letech, to je ještě dobrý.

na příspěvěk reagoval ledzepfan

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Jak to už mohli henti čo napísali komentáre vidieť keď to má až v septembri premiéru??wtf

na příspěvěk reagoval bianci

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama