Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (349)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak takový záhul sem tedy nečekal, myslel sem si že to bude něco ve stylu "Na doraz", což je dobrý film, ale drží se na uzdě. Zatímco tenhle film rozhodně ne a tak se vše v tomhle filmu stupňuje a stupňuje a sem rád že v tomhle ohledu, mně film neustále něčím překvapoval a udržoval mně napnutého. Má to vynikající honičky, skvělá a dynamická hudba při nich hraje, a Russell Crow, si tenhle film vyloženě krade pro sebe. Určitě by se na tomhle filmu dali najít chyby, ale jelikož tohle byla totálně nekompromisní adrenalinová jízda, tak tomu lze i lecco odpustit a těch pět hvězdiček, si to rozhodně zaslouží. PS : A né neni to, jako Volný pád, u Volného pádu šlo o selhání jedince a pomstě celému systému, zatím tady se jedinec chce pomstít, jenom jedné konkrétní osobě. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Uražený tlouštík proti nezdvořilému světu... Přiznejme si to rovnou, bez držitele Oscara Russela Crowa by ten film stál za prd. S Russlem, který zapaluje muže, kope ženy a škrtí děti je to docela zajímavé. Díky skromné délce to celkem uteče a většinu času divák stráví vymýšlením příběhových variant, které by byly originálnější. A otázkami... Nemohla být ta máma víc nesympatická? Nemohl Borte natočit honičky dynamicky a pohrát si s paranoiou? Proč na to Russell sakra kývl? ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe je jen krok od toho, aby si ho diváci začali plést s Johnem Goodmanem. Z idolu dobyvatele kalhotek všech dámských konfekcí je v současnosti vyžrané monstrum, co dámám rozbije hrubě ciferník, navrch "terminátorským" stylem zdemoluje kolonu aut a plánovanou návštěvu očního lékaře raději odloží (viz závěr filmu). Caren Pistorius má nezvratný důkaz, že tomu tak skutečně je. Stačilo jedno nevinné zatroubení na tuhle nevrlou kreaturu hovící si ve svém pickupu a následná absence omluvy udělala své. Následuje v podstatě Volný pád roku 2020 s Russellem Crowem. Ten už rozhodně v budoucnu nemůže hrát sympatické maníky, s takto permanentně nasupeným ksichtem patrně nebude hned tak obsazen do bláznivé komedie. Tahle herecká poloha mu plně vyhovuje. Sálá z něj abnormální nenávist, že mu Caren Pistorius, hezká a pomilovánihodná, nepodrží. Režisér Derrick Borte natočil svůj nejlepší film. Od počátku nasadil svižné tempo, vše se odehrává za bílého dne a razí si neúnavně cestu asfaltem, kde pot i dech titulního maniaka divák pocítí skoro až fyzicky. Finální střet nemá náboj předchozí permanentní napínavé naháněné, což je velká škoda. Ovšem prst ženského pohlaví po tomhle nepříjemném (silničním) zážitku zůstane napříště raději na klitorisu než na klaksonu. Troubení se opravdu nedoporučuje. 9/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nechutně vyprasený Russell Crowe v kombinaci "Stopaře" a "Volného pádu", kdy se životem zdrcený magor, rozhodne terorizovat mladou přidrzlou matku. Film nefunguje prakticky v ničem, jelikož je ve všech směrech absolutně dementní a ve výsledku se tak jedná o spletenec scén, kdy je antihrdina vždy tam, kde mu určí scénář, ačkoliv to nedává smysl, stejně jako jeho chování. Crowe a jeho směšné přehrávání už je jen třešničkou. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Agresivita za volantem vede nevyhnutelně k tragédii. Zde je tento slogan doveden ad absurdum, avšak nelze sto procentně říct, že něco takového není možné. Psychopatů mezi lidmi, automobilismus nevyjímaje, je hodně, takže každé agresivní zatroubení či gestikulování je dobré si rozmyslet. Často to opravdu nestojí za to. Také platí, že lepší ztratit minutu v životě, než v minutě život. Ale zpět k filmu. Velice dobře se sleduje, je napínavý, místy sice možná trochu nelogický, ale jako celek funguje a největší podíl na tom má skvělý Russell Crowe, jenž mi to byl mimořádně protivný a napomáhala tomu i jeho současná vizáž. S jeho kilogramy se na roli psychopata perfektně hodil a působil v ní věrohodněji, než kdyby měl figuru z dob Gladiátora. Nu a k jeho prudké australské povaze to ve skutečnosti pasovalo náramně. :) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Russell Crowe (Man) řídí Ford F-Series Super Duty z roku 2002, ale v žádném záběru není vidět logo Ford. Rachel (Caren Pistorius) řídí Volvo 960 z roku 1995. (Maulincio)
  • Natáčalo sa v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans a priľahlej časti Jefferson Parish. (MikaelSVK)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama