Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když se Seong Gi Hun (Jeong-jae Lee) dostane na absolutní dno, dostane neodolatelnou nabídku slibující výhru několika miliardy wonů výměnou za vítězství v tradičních korejských dětských hrách proti 455 dalším hráčům. S nástupem her se účastníci brzy dozvídají o smrtelných následcích, které přicházejí s prohrou. (mikki089)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (44)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že se na seriál ani nepodívám nebo, že se na něj podívám za delší dobu, jenže když z každé strany slyšíte chválu, tak mi to přeci jen nedalo a koukla jsem na to. Chápu ten hype kolem toho, je to něco originálního, drsného a napínavého. Osobně mě nejvíce bavily epizody právě s hrama, očekávala jsem, co za hry to bude a jaká budou pravidla. Příběhově mi to ale přišlo občas dost slabé. Například totálně zničili linku s policajtem. Otevřeli si dveře na další sérii, ale bojím se, aby seriál zbytečně neprotahovali a nebyla z toho blbost. Ještě jednu sérii ano, ale pak konec. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu se obávám té připravované druhé série... tohle mohlo být solidně zakončeno i ukončeno... game over, finish. Ne, prachy. Zas a opět. Ale nedivím se jim, do určité chvíle to byla peckovní jízda. Pak nám to začalo skomírat pomalu dolů... což je škoda. S tou lidskou psychikou pod nátlakem si mohli tvůrci vyhrát ještě o něco víc. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začiatok tohto seriálu ma celkom nechytil a to kvôli hlavnému hrdinovi, ktorý mi bol vrcholne nesympatický i z jeho debilnými skutkami. Ale hovoril som si, že keď sa skončí  jeho predstavovanie, tak film sa rozbehne a chvalabohu som mal pravdu. Vražedne hry boli neskutočne prepracovane a hlavne dokonalo sa vedelo zmanipulovať s divákmi, lebo tých zvratov je tu veľmi veľa a hlavne sú nečakane. Tu sa popravde ani nedá sympatizovať s nejakými postavami, keď nie je istota, že prežijú ďalšiu nástrahu ktorú si pripravili tvorcovia tejto hry. Najlepšou hrou u mna bol most, tam sa ukázali charaktery postav a aj už bolo jasne, kto bude bojovať o finále. Ale prekvapilo ma hlavne to, že seriál sa nesústreďuje len na  Hunger Games, ale ma aj postranne deje či je to ten detektívny alebo ten odľahčený s VIP hosťami. Je ich tu samozrejme viac, ale tieto dva ma zaujali najviac. Samozrejme je tu i nesmierna kalkulácia a pri hre s guličkami bola vyšperkovaná k dokonalosti. Bavil som sa a i keď som dal len jednej epizóde 5*, tak skoro všetky boli ozaj fajnové. Silné 4*. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu přinesla velké množství násilí páchaného na lidech, a protože závěrečné titulky byly korejské, netuším, zda v nich bylo uvedeno, že ve skutečnosti nebylo ublíženo žádnému herci/ herečce. Seriál je to bezesporu zajímavý; na své si přijdou milovníci násilí i spíše filosofické typy, protože v některých případech už to zavánělo Sofiinou volbou. Buď, jak buď, vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se podobná hra uchytila i v reálu, protože by jistě neměla nouzi o sponzory ani o účastníky. Myslím, že by se dokonce našla spousta dementů, kteří by oželeli i finanční hotovost, jen kdyby jim bylo umožněno streamovat průběh soutěže. A kdyby takový jedinec některou z her neprošel, jsem si jistý, že by mě to nikterak netraumatizovalo. První sérii hodnotím každopádně jako vydařenou, přestože občas zahaprovala logika (to vejce mi nejde z hlavy), a vřele doporučuji každému divákovi, aby si sám sebe představil v situaci soutěžícího. Já jsem to udělal a byl to fakt zajímavý zážitek. Kromě dvou Korejek a dědy jsem si nikoho neoblíbil, přičemž hlavního hrdinu jsem vůbec nemusel; jeho proměně z totálního zmetka v citlivého humanistu jsem fakt nevěřil. / Poučení: Chceš-li hrát hru, v níž s prohrou přichází smrt, zapomeň na svědomí. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Dost chytlavý nátřesk made in Korea, na který mě nalákali naši žáci při cestě vlakem z Erasmu. Zkazky nelhaly, pojetí kapitalismu „tady jsi hovno, ale rozhodl ses svobodně“ je tu celkem rozmáznuté, takže se to dá použít třeba ve škole při diskuzi o pojmech jako svoboda nebo trh (ne, nejsem z Marxovy internetové úderky a zásada laissez faire je mi jako učiteli společenských věd normálně docela sympatická, ovšem tady se bavíme o světě, kde je smrt předmětem zábavy a finanční odměny). Samotné hry jsou geniální svou jednoduchostí a z psychologického hlediska dost zajímavé, je tu ukázán rozdílný přístup při řešení extrémních problémů v extrémních situacích. Za nejlepší z toho hlediska považuju epizodu se skleněným mostem. Je pravda, že scenáristé si občas pomohou nějakým tím klišé nebo ne zrovna věrohodným prvkem, ale já jsem v tomhle smířlivý, pokud mě nezačne štvát víc věcí, a to se tu nestalo. VIP, kteří to tady schytávají zleva zprava, mi vůbec nevadí – naopak, tu jejich afektovanou mluvu a trapné vtipy považuju za celkem padnoucí vzhledem k tomu, co to nejspíš je za lidi. Vcelku tedy hodnotím velmi kladně. (1 359.) ()

Galerie (176)

Zajímavosti (20)

  • Jung Hoyeon, představitelka Kang Sae-byeok, to při vyškrabávání dalgony (cukrový koláček) dvakrát pokazila a scéna se musela točit opakovaně. (jajo161)
  • Režisér Dong-hyeok Hwang se zprvu zdráhal požádat Jeong-jae Leeho (Gi-hun), aby dalgonu lízal, ze strachu, že to bude slavný herec považovat za nedůstojné. Jeong-jae Lee přiznal, že si nejdřív nebyl jistý, jestli to chce udělat, ale nakonec došel k závěru, že je to skutečně nejlepší způsob, jak projevit Gi-hunovo zoufalství. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama